Bőrfeszesítő, hajápoló, roboráló - a konyhádban! (Recepttel!)...
Címlap / Szépség-Egészség / Bőrfeszesítő, hajápoló, roboráló - a konyhádban! (Recepttel!)

Bőrfeszesítő, hajápoló, roboráló - a konyhádban! (Recepttel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A nyári melegben kiváló hűsítő és folyadékpótló zöldség az uborka. Fogyasztásával a szervezet A, B, C vitaminban, kalciumban, és vasban gazdag tiszta folyadékhoz jut. Természetes vízhajtó, még a vesekő feloldódásában is segítségünkre lehet. 

A nyári melegben kiváló hűsítő és folyadékpótló zöldség az uborka. Fogyasztásával a szervezet A, B, C vitaminban, kalciumban, és vasban gazdag tiszta folyadékhoz jut.  Magas káliumtartalma miatt természetes vízhajtó, mely többek között jótékonyan hat a vese működésére és segít a vesekő feloldásában is. Kellemes ízét télen sem kell nélkülöznünk: az uborkából készült savanyúság kiváló kiegészítője lehet egy ebédnek vagy vacsorának.

És miért ajánlott még a fogyasztása?
Kiváló például szőrtüszőgyulladás kezelésére, az ekcéma tüneteinek enyhítésére, vizesedés, ízületi ás hajhullás, gyulladás esetén, láz enyhítésére, pikkelysömör kezelésére, súlyfölösleg leküzdésére, vérnyomás rendellenességek kezelésére, rovarcsípés okozta fájdalom és bőrpír enyhítésére, valamint leégés utáni hűsítő pakolásként.



„Az uborka külsőleg és belsőleg is kiválóan hat a szervezetünkre. Kipréselt leve kellemesen hűsítő, a benne található kálium rugalmassá teszi a bőr sejtjeit és az izmokat, a szilícium, kén és számos nyomelem megszépíti a hajat és a körmöket, fiatalító hatása miatt pedig közkedvelt arcpakolás. Nincs más hátra, mint megismerkedni néhány különleges recepttel, amely segítségével változatos ételeket készíthetünk uborkából”
– mondta dr. Borbényi Erika a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.

Fogyaszd nyersen!
Ha uborkát vásárolsz, válaszd az üde zöld és a kemény húsú darabokat, hiszen azok a legfrissebbek. Lehetőleg ne hámozd meg, hiszen az összes A vitamin az uborka zöld héjában található. Ha mégis csupán a húsát fogyasztanád, az elvesztett vitamintartalmát pótolhatod, ha sárgarépa és cékla hozzáadásával készítesz egy ízletes nyári hűsítő koktélt.
Nyers formában finom salátákat készíthetsz belőle: adj hozzá egy kis paradicsomot, olajbogyót, vöröshagymát és feta sajtot, hintsd meg egy kis oregánóval és olíva olajjal és máris kész az ízletes görög saláta. Ha egy könnyű és egészséges előételt szeretnél készíteni vendégeidnek, vágj fel az uborka mellett sárgarépát, papirkát, retket, cukkínit, készíts natúr joghurtból, sajtból és egy kis fokhagymából öntetet és máris kész a mártogatós zöldségtál.

Hideg töltött uborka
Hozzávalók: 1 db nagyobb kígyóuborka, 5 dkg tehéntúró, 5 dkg trappista sajt, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 4 dl joghurt, snidling, só és egy kis bors.
Elkészítés: A megmosott uborkát vágd nyolc részre. Kapard ki az uborka belsejét és a kikapart részt aprítsd fel. A paprikát és a paradicsomot vágd apró kockára, a snidlinget metéld vékonyra. A kikapart uborkarészt keverd össze a sajttal, a szétnyomkodott tehéntúróval és a joghurttal. Add hozzá a paradicsomot, a paprikát és a snidlinget, fűszerezd sóval és borssal, majd az elkészült krémet töltsd bele a kivájt uborkába. Hagy hűlni egy-két órát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek



Készíts belőle finom krémlevest…

…egyszerűen és gyorsan. Adj hozzá egy kis joghurtot, petrezselyemlevelet, sót és egy kis tejszínt majd turmixold össze a hozzávalókat! Díszítsd mentalevéllel és hűtsd be! Hidd el, ezzel egy forró nyári napon mindenkit leveszel a lábáról!

Uborkás - dinnyés leves
Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 2 evőkanál joghurt, 2 evőkanál finomra vágott menta, 400 g görögdinnye, 6 dl fehérszőlő-lé, a díszítéshez uborkaszeletek és mentalevél.
Elkészítés: Hámozd meg az uborkát, a dinnyével együtt magozd ki, majd vágd őket apró darabokra. Tedd be őket a turmixgépbe, add hozzá a mentát, a szőlőlevet és a joghurtot, és dolgozd össze. Tedd be a hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsd a mentalevéllel és az uborkaszeletekkel.

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Autsch!!!
piqs.de: Hengl - Erntedank
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5923 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x