Intim egészség: Apró praktikák hölgyeknek
Címlap / Szépség-Egészség / Intim egészség: Apró praktikák hölgyeknek

Intim egészség: Apró praktikák hölgyeknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

A nők nagy többsége nem szeret nőgyógyászhoz járni, az egészségünk érdekében azonban le kell küzdeni a félelmet és évente egyszer ajánlott egy általános vizsgálatra bejelentkezni. A betegségek és a fertőzések nagy része megfelelő higiéniával és elővigyázatossággal megelőzhető. Ez különösen nyáron nagyon fontos, hiszen ebben az évszakban a nőgyógyászati problémák ugrásszerűen megnőnek. 

Az alábbiakban dr. Tahy András, a Budai Egészségközpont szülész-nőgyógyász szakorvosa osztja meg velünk a fertőzések kialakulásának okait, és hogy miért fontos a rendszeres nőgyógyászati vizsgálat.
 
„Nőgyógyászati vizsgálatokra akkor is ajánlott évente bejelentkezni, ha teljesen panaszmentesek vagyunk. Abban az esetben, ha bármilyen rendellenességet tapasztalunk, a további szövődmények elkerülése végett azonnal keressünk fel egy szakorvost. Sok betegség gyakran tünetmentes, azonban egy nem kezelt fertőzésnek súlyos következményei lehetnek, mely és akár meddőséghez is vezethet” – mondta a doktor úr.

Mit tehetünk saját magunk védelmében?

A fertőzéseket nagyon könnyű elkapni, ezért szinte minden második nő küzd valamilyen problémával.  Ahhoz, hogy csökkentsük a fertőzések kialakulását, az alábbi tanácsokat tartsuk be:
  1. A közös fürdők, strandok vize a baktériumok kedvelt helye. Leggyorsabban a meleg vízben fertőznek, de a strandon is fokozott a veszély, ezért fürdőzés után alaposan zuhanyozzunk le!
  2. Ne maradjunk a nedves fürdőruhában, mert kedvez az a gombák elszaporodásának!
  3. A fogamzásgátló szerek, antibiotikumok és egyéb gyógyszerek gyengítik az immunrendszert, így a fertőzések elleni védelmet is. Ezért igyekezzünk kerülni a felesleges gyógyszerek bevételét!
  4. Mindig mossunk kezet a toalett használata előtt és után!
  5. A legfontosabb, hogy kerüljük a műszálas fehérneműt, és pamut alsóneműket hordjunk! A felsőruházat is legyen szellős, amibe nem izzadunk bele, és kerüljük a szoros nadrágok tartós viselését!
  6. Igyekezzünk egészségesen táplálkozni és minél több joghurtot, kefirt fogyasztani, amellyel erősíthetjük az immunrendszerünket!
  7. Ne aludjunk műszálas fehérneműben!
  8. Kerüljük a savas közeget semlegesítő, magas PH értékű szappanokat és tusfürdőket!
Sok nő kellemetlenül érzi magát, szégyenlős, amikor orvosi vizsgálaton vesz részt, azonban tudatosítani kell magunkban, hogy minden egyes vizsgálat a saját egészségünk védelmében történik. A rutinvizsgálaton felül évente egyszer ajánlott ultrahangos vizsgálatot végeztetni, és emellett fordítsunk időt az önvizsgálatra is.

„Manapság egyre több a nőket támadó fertőzés vagy daganatos elváltozás, ezért nagyon fontos a rendszeres szűrővizsgálat és mindemellett az önvizsgálat is. A korán felfedezett betegségek a legtöbb esetben könnyen gyógyíthatók, ezért nagyon fontos, hogy időben segítséget kérjünk” – tette hozzá a doktor úr.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5078 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x