Így válassz egészséges közlekedési eszközt - biciklire...
Címlap / Szépség-Egészség / Így válassz egészséges közlekedési eszközt - biciklire fel!

Így válassz egészséges közlekedési eszközt - biciklire fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A biciklizés nemcsak örömteli sport, amit sokan és szívesen végeznek egyedül vagy társaságban. A biciklizés az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb mozgásforma is, nem mellesleg a legegészségesebb közlekedési eszköz. A helytelen kerékpár- vagy kellékválasztás azonban legalább ilyen méretű negatívumokkal is járhat. 

Karbantart és erősít – minden életkorban
A biciklizés remek karbantartó és erősítő mozgásforma egyszerre: izmaink háromnegyedét megdolgoztatja, nemcsak a láb- és fenékizmokat edzi, munkára fogja a hát, a váll, a kar izmait és még a hasizmokat is. Ehhez képest nem igényel olyan erőteljes erőkifejtést, mint például a futás vagy az aerobik, úgyhogy azok számára is ideális, akik most szeretnének elkezdeni mozogni.

A kerékpározás javítja a szervezet általános állapotát, emeli az erőnlétünk szintjét, erősíti a keringési és a légzőrendszer munkáját. A s zív-és a tüdőkapacitást már heti háromszor fél óra is jelentős mértékben befolyásolja! Kíméletesen, mégis hatékonyan dolgoztat meg, így az immunrendszert is kiválóan erősíti.

Biciklizz a városban is!

Tipp:  Ha városban kerékpározol, a szmogterhelés elkerülése és a tüdő fokozott védelme érdekében használd a kevésbé forgalmas utakat és hordj szűrő maszkot.
További elengedhetetlen kellékek a fejvédő (bukósisak), az első és a hátsó lámpa vagy macskaszem, a csengő, de jó, ha van nálad mindig egy pumpa és kerékpároskesztyű is.

Fogyáshoz ideális mozgásforma
Természetesen serkenti az anyagcserét is, így nemcsak akkor jó választás, ha erősödni akarunk, hanem akkor is, ha néhány – vagy akár több! – pluszkilótól szeretnénk megszabadulni. Ráadásul nagyon hatékonyan erősíti a hízás szempontjából többnyire problémás területnek számító comb-, fenék- és hasizmokat.

A nőkre jobb hatással van, mint a férfiakra?
Egyes kutatások szerint csökkentheti a nők körében a mellrák kockázatát is (a részletes adatokat lásd a videóban), a férfiaknál viszont prosztatabántalmakat okozhat – főleg a helytelen kerékpár vagy kellékválasztás, illetve az ezek következtében a herét,  a prosztatát és a hímvesszőt érő ütések, rázkódások.

Fontosak a megfelelő kellékek!

Emiatt nem feltétlenül kell azonban lemondani a kerékpározás áldásos hatásairól, a szakemberek azt tanácsolják, hogy a fenti problémák elkerüléséhez válasszunk megfelelő prosztatavédőt és/vagy különlegesen kialakított speciális nyerget, ami véd a sérülések ellen.

Hogyan válaszd ki a megfelelő darabot? Ebben segíthet a témához kapcsolódó videónk!Képek forrása:
www.freepress.eu
piqs.de
Pierre Strubelt: Bike
Mo Riza: Grand street - Texting
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3688 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x