A szemizmok erősítése egyszerűen
Címlap / Szépség-Egészség / A szemizmok erősítése egyszerűen

A szemizmok erősítése egyszerűen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-24

A korábbi cikkekben bemutattuk a szemjóga öngyógyító módszerét és a szem anatómiai felépítését, valamint néhány egyszerű látásjavító módszert. A sorozat harmadik részében szemizom-erősítő és fáradtságűző gyakorlatok következnek. 

A szemünk különleges, precízen megalkotott szerv, minden apró része fontos funkciót tölt be, van, amely akár többet is. A szemgolyóban például a sugártest érfonatai termelik a csarnokvizet - ez a szemet tápláló folyadék -, de fontos szerepe van a szemlencse formájának szabályozásában is.

A szem fő fénytörő közege a szemlencse, mely egy kétszer domború (bikonvex), tökéletesen átlátszó, víztiszta test, közvetlenül az írisz (szivárványhártya) alatt fekszik. Oldalt lencsefüggesztő rostok kapcsolják a sugártesthez. A lencsefüggesztő rostokat a szem belnyomása és a sugárizmok elernyedése kifeszítve tartja, s így a lencse a normál nyugalmi állapotában kissé ellapult formájú.


A szem legbelső burka az ideghártya vagy retina – funkciója az ingerfelvétel. A retinában lévő fényérzékeny receptorok - csapok és pálcikák - felveszik és átalakítják a fényingert idegi ingerületté. A retinán, a sárga folt közepén fordított, kicsinyített, éles képet kapunk. A retina jó működéséhez nagyon sok tápanyagra (cukorra) és oxigénre van szükség. A tartós oxigénhiány vakságot okoz.

A kifinomult működésű szemmozgató izmok adják a megfelelő szemmozgást. Szemgolyónk mozgatását hat pár különböző izom végzi, négy egyenes és két ferde. A két szemgolyónk mozgása optimális esetben rendezetten és egyszerre működik.
A szemmozgató izmok a szemüreg falán erednek és a szemgolyón tapadnak. Fontos szerepet töltenek be látásélességünk megőrzésében, illetve annak javításában.

HarmoNet tipp: Erősítsd a szemed szemjógával! >>

Gyakorlat:

Szemünk körül lazítsuk ki a feszültséget 10 perc palmírozással (lásd első cikk), és végezzünk néhány szemizom-erősítő gyakorlatot: fejünket tartsuk egyenesen előre, miközben mindkét szemünkkel írjunk fektetett, majd álló nyolcasokat. Ha szemünk nincs hozzászokva a mozgatáshoz, hétszer végezzük a gyakorlatot, és csak fokozatosan, napról napra növeljük a mennyiséget százig. Az erősítést mindig palmírozással fejezzük be.A szem védelmi rendszere

Szemünket vékony bőrredők, az alsó és felső szemhéjak villámgyors záródásuk révén védik az idegen tárgy bekerülésétől, emellett nedvesen is tartják.
A szempillák is a szem védelmét biztosítják, úgy, hogy az apró szennyeződések ne jussanak szemünkbe.
A szemhéjat belülről gazdagon erezett és idegekkel sűrűn átszőtt hártya, a kötőhártya fedi, mely a könnytermelésért felelős. A könny nagyon erős antibakteriális hatású.

HarmoNet tipp: Jóga a szemnek is? - 4 tipp a szem egészségéért >>

Fáradtságűző tipp:

Jót tesz a fáradt szemnek, ha szemöldökünket végigcsipkedjük.
Mutató és hüvelykujjunkkal fogjuk meg finoman szemöldökünk bőrét. Kezdjük az orrunk tövénél, és haladjunk végig a szemöldök mentén, ujjtávolságnyira csippentve fel a bőrt. Mind a két szemöldökünkön egyszerre végezhetjük. Figyeljünk közben a légzésünkre, belégzésnél felhúzzuk a bőrt, kilégzésnél elengedjük. Ismételjük háromszor, majd a felső szemhéjunkat húzzuk fel kissé, és hirtelen engedjük vissza.

Egészségünkre!
Bozsó Zsuzsanna
http://www.bozsozsuzsa.hu/

Képek:
piqs.de: Chad Forbes - Soul Mate
piqs.de: ARA1 - mit den Augen eines Kindes
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 24830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x