Szépség belülről - 5 haj- és bőrfiatalító étel
Címlap / Szépség-Egészség / Szépség belülről - 5 haj- és bőrfiatalító étel

Szépség belülről - 5 haj- és bőrfiatalító étel

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az alábbi egyszerű, vitaminokban gazdag finomságok könnyen és gyorsan elkészíthetőek, bármikor fogyaszthatók, jól beilleszthetők az egészséges étrendbe. Ráadásul remekül szépítik és táplálják a hajat és a bőrt, fiatalítják a sejtjeinket és jó hatással vannak az emésztésünkre és az általános közérzetünkre - mindenképp érdemes tehát nagyobb mennyiségben is beiktatni az étrendünkbe őket, akár naponta. 

1. Gazdag saláták
A nyers vagy párolt zöldségfélékből álló saláta kész főnyeremény a szervezetünknek! Válogassunk kedvünkre az alábbiakból:  serpenyőben megpirított paprika olívaolajjal, avokádómártásba mártogatott nyers zöldségek, lime levével megöntözött és dióolajjal finoman megszórt zsenge salátalevelek, citromlével kevert reszelt sárgarépa.

2. Arany gyümölcsök
Készítsünk salátát sárga húsú, antioxidáns hatású karotinoidokban gyümölcsökből (sárgabarack, narancs, őszibarack, sárgadinnye, mangó, grépfrút).



3. A tenger gyümölcsei

A cinkben gazdag kagyló- és rákfélék, például osztriga vagy tarisznyarák, vegyes, apró tengeri rákok, például fűszeres garnélarák megerősítik a haj szerkezetét, de jó hatással vannak a nemi szervek működésére is.

4. Hidratáló italok
Igyunk naponta legalább 1-2 liter vizet – ez elengedhetetlen a feszes, fiatalos bőrhöz! Ezen kívül fogyasszunk még gyümölcsleveket: különböző citrusfélék levét, alma-, sárgabarack-, ananászlét, zöldségleveket, különösen sárgarépa-, paradicsom-, zellerlevet!

5. Étkezések előtt vagy nassoláshoz
Olívaolajjal meglocsolt avokádó vagy egy-egy marék vegyes, dióból, mandulából és mogyorófélékből álló keverék (diákcsemege) elegendő esszenciális zsírsavval látja el a szervezetünket.

Forrás: Dr. Infó

Kép: piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - 217. Frische Früchtchen
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9796 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x