Öngyógyítás és önismeret virágesszenciákkal
Címlap / Szépség-Egészség / Öngyógyítás és önismeret virágesszenciákkal

Öngyógyítás és önismeret virágesszenciákkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Bach-virágterápia sokoldalú és hatékony gyógyító rendszer, amely rendkívül szelíden, mégis erőteljesen és kézzelfoghatóan fejti ki hatását. A Bach-cseppek segítségével egyszerűen legyőzhetjük félelmeinket, könnyebbé válik az életünk megfelelő irányítása és a kapcsolatainkat is örömtelibben, kevesebb konfliktussal élhetjük meg. Mindezt a saját tempónkban, egyéni feltételeinkhez maximálisan igazodva tehetjük meg - a saját öngyógyító folyamataink révén. 

Információs terápia, mely aktiválja az öngyógyító folyamatokat
A 38 virágesszenciát tartalmazó gyógymód úgynevezett információs terápia: maguk a gyógycseppek nem tartalmaznak már fizikai szintű hatóanyagot, csak az adott gyógymódra utaló információt, rezgést, viszont ez éppen elegendő ahhoz, hogy beindítsák a szervezet öngyógyító mechanizmusait.
Nagyon érdekes hatás jelentkezik a Bach-cseppek szedésekor: a szervezetünk – végtelen intelligenciájának, bölcsességének köszönhetően – elkezdi önmagát meggyógyítani, méghozzá a saját ritmusában, a saját feltételeihez és képességeihez igazodva.
Miért is ne hagyatkoznánk saját testi bölcsességünkre, ami mellékhatások nélkül képes számunkra hatékony gyógyulást adni?

A betegség: megbomlott egyensúly
Bach doktor egyik kedvelt mondása volt: „nincs betegség, csak beteg emberek vannak”, amely rávilágít arra, hogy a virágterápia célja az egyéni, személyre szabott kezelés. Nem a betegséget vagy a tüneteket kell eltüntetni, hanem az adott személyben megbomlott egyensúlyt visszaállítani. Az ember egyensúlya pedig rá jellemző, egyedi minta, amelynek feltérképezése önismeretet is igényel.



A hibáink mutatják meg fejlődési lehetőségeinket

A betegséget nem leküzdeni, megsemmisíteni, hanem átalakítani kell. A saját „negatív aspektusaink ki nem fejezett erények álruhájában jelennek meg”, hibáink tehát egyúttal fejlődési lehetőségeinket is megmutatják. Ha például valaki szembetűnően retteg a nyilvános szerepléstől, fél beszédet mondani vagy tágabb közegben megnyilvánulni, ez jelentheti azt is, hogy éppen ezen félelmek legyőzésével fejlődhet és válhat sikeres, karizmatikus előadóvá, tanítóvá.

Az egyensúlytalanság pedig gyakran akkor keletkezik az életünkben, amikor egy-egy ilyen félelem legyőzésére irányuló belső ösztönzésünknek nem teszünk eleget, például hagyjuk magunkat lebeszélni valamiről, elodázzuk a fejlődési lehetőséget vagy egyszerűen túlságosan félünk valamit meglépni. Ezek a meg nem élt változások, le nem győzött félelmek aztán idővel testi betegség formájában jelenhetnek meg – ilyenkor már nem nagyon hagyhatjuk őket figyelmen kívül, ám a gyógyulási folyamat is összetettebb és hosszadalmasabb.

Nem odázhatjuk el a saját életünkért vállalt felelősséget
Ezért a Bach-terápia következetesen hangsúlyozza: a gyógyulásunkért, jól-létünkért vállalt egyéni felelősség elengedhetetlen! Ha mi magunk nem akarunk meggyógyulni, akkor mindegy, milyen hagyományos vagy alternatív módszerekkel kísérletezünk. Amíg nem vagyunk 100 %-ig eltökéltek a gyógyulási szándékunkban, addig mindenfajta terápia csak ideig-óráig hozhat javulást. Az egészséges állapotban viszont összhangban van a személyiségünk a lelkünkkel, a testünkkel, egyik sem szenved csorbát.

A virágesszenciák átalakítják a viselkedésünket, a tudattalan reakcióinkat
A megfelelően kiválasztott Bach-esszenciák szinte észrevétlenül változtatják pozitívvá a hozzáállásunkat, felfogásunkat, legyen szó akár munkahelyi, akár családi, akár anyagi természetű problémáról, akár valamilyen negatív tulajdonságunk átalakításáról vagy régi sérelmek megbocsátásáról.
A Bach-cseppek mintegy támogató, pozitív energiák formájában kísérnek a saját fejlődési utunkon, segítségükkel a félelmeinket képesek leszünk egyszerűen legyőzni, a szükséges lépéseket sokkal könnyebben megtenni, a megfelelő döntéseket meghozni.



Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy Edward Bach az általa megfigyelt növényeket lelkialkatokhoz és problémákhoz társította, és minden egyes esszencia esetében meghatározta azt a tipikus minőséget, amelynek hiánya az adott személy problémáját okozhatja. Ennek a minőségnek a pozitív aspektusa képviseli azt a fejlődési szintet, amelyet az egyén elérhet az életében.

Hogyan készült el a 38 csepp?
Bach doktor maga is tisztánérző képességekkel rendelkezett, a rezgések szintjén érzékelte az egyes növények jellemzőit, a belőlük készült cseppek hatását, erősségét.  Visszavonulva birtokára kizárólag olyan növényeket keresett, amelyek emelik az emberi rezgésszintet, s ezek tulajdonságait, viselkedését a legapróbb részletekig megfigyelte. Ennek alapján készült el az egyes cseppek hatásának tipizálása, a hozzájuk rendelt lelkialkatok, problémák és hiányosságok rendszerezése.

A gyógyító erejű növények energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, fizikai hatóanyagot már nem tartalmazó esszenciákat kapott. Ma 38 eredeti virágesszencia van forgalomban, és  időről-időre készülnek újabb növényi esszenciák is, köztük Magyarországon is magyar növényi  cseppek.

Nézd meg a témához kapcsolódó videónkat a Bach-terápiáról



Kolontár Elvira

Képek:
piqs.de: Geli - Blick in eine Blumenwiese 3
piqs.de: Louise. - Laceflower abstract
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4677 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x