Só, mi só - avagy a mese nem hazudik!
Címlap / Szépség-Egészség / Só, mi só - avagy a mese nem hazudik!

Só, mi só - avagy a mese nem hazudik!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Kedves mesénk is megmutatja, hogy a só nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, nem csoda, hogy "fehér aranynak" is hívták. Azonban nem minden só jó, van, amelyik inkább méreg! 

„Volt egyszer egy öreg király, s annak három szép leánya. A fél lába már koporsóban volt a királynak, szerette volna mind a három leányát férjhez adni. Hiszen az nem is lett volna nehéz, mert három országa volt, mind a három leányára jutott hát egy-egy ország. Hanem amiképpen nincs három egyforma alma, azonképpen a három ország sem volt egyforma. Azt mondta hát egyszer a király a leányainak, hogy annak adja a legszebbik országát, amelyik őt a legjobban szereti.

Sorban megkérdezte a leányokat, kezdette a legidősebbiken: 
  - Felelj nekem, édes leányom, hogy szeretsz engem?
  - Mint a galamb a tiszta búzát - mondá a leány.
  - Hát te, édes lányom? - kérdezte a középsőt.
  - Én úgy, édesapám, mint forró meleg nyárban a szellőt.
  - Na, most téged kérdezlek - fordult a legkisebbikhez -, mondjad, hogy szeretsz?
  - Úgy, édesapám, ahogy az emberek a sót! - felelt a kicsi királykisasszony.”S talán emlékszel a mese folytatására, miszerint a legkisebb királylány szeretete bizonyult a legnagyobbnak, hiszen a király is rájött, hogy nélkülözhetetlen számára a só. Gondold csak végig, milyen ízűek ételeid só nélkül!?Tudjuk, hogy só és víz nélkül nincs élet, hiszen az emberi test két legfontosabb alkotó eleme.  A sólelőhelyeket régen katonák őrizték, hatalmas kincsnek számított, ezért is nevezték el fehér aranynak. Azonban mára a „fehér arany” helyett, sajnos „fehér mérget” fogyasztunk. Elgondolkodtál már azon, hogy mekkora a különbség, a természetes kristálysó és a többség által fogyasztott finomított konyhasó között?

A só eredeti formájában egészséges
Földünkön nagy mennyiségben fordul elő só, ott van a tenger vizében, csakúgy mint a a kőzetekben. Mindkettő értékes ásványi anyagokat tartalmaz az emberi szervezet számára. Sajnos a tengerek egyre szennyezettebbé válnak, ezért a tengeri só sokat veszített értékéből, de még mindig rendkívül hasznos. A kőzetekben fellelhető só a kiszáradt őstengerekből rakódott le. A kőzetek teljes védelmet biztosítottak, ezért az itt található só megtartotta teljes tisztaságát. Kitermelése természetes módon történik, emberek kézzel fejtik és törik a sókristályokat, ezért az ilyen módon kinyert só minden összetevőjét megőrzi, csakúgy, mint az ősidőkből származó, különleges, eredeti energetikai rezgésű só. A periódusos rendszerből 92 természetes elemet ismerünk, s az őstengerekből származó só ebből 84 elemet tartalmaz.

A finomított só átka
Ezzel szemben a konyhaasztalra kerülő finomított só összesen két elemből áll: nátrium és klór. A kémiai finomítás útján az összes hasznos ásványi anyagot, nyomelemet eltávolítják a sóból, és csak egy idegen anyag marad belőle, melyet az emberi szervezet sejtméregként ismer fel, és ezért védekezik ellene: kiválasztással, kikristályosítással. Fogyasztása során folyamatosan terheled a vesédet és az összes kiválasztó szervedet. Ennek eredményeképpen a finomított sófogyasztás miatt testedben ödéma alakulhat ki, továbbá cellulitisz, magas vérnyomás, dehidratáltság. Ezért fontos az, hogy ésszel fogyaszd a sót! Figyelj a mennyiségre és a minőségre egyaránt!Tudtad, hogy:
  • a szervezeted számára szükséges kristálysó mennyisége: napi 3-5 gramm,
  • egy átlagos ember napi 15-20 gramm konyhasót fogyaszt el,
  • veséid egy nap alatt maximum 5-7 gramm sót képesek kiválasztani,
  • a könny és a vér 1%-os sóoldat,  ami megegyezik az őstengerek só-koncentrációjával,
  • a magzatvíz 37°C fokos 1%-os sóoldat,
  • a sós ízt az egész nyelveden érzed, a többi ízzel ellentétben,
  • só nélkül az agyad nem képes a gondolatok megformálására?

Ez a néhány érdekesség biztos elegendő ahhoz, hogy átgondold a sófogyasztásod. Ha teheted, a konyhasót mielőbb cseréld le jó minőségű, természetes tengeri sóra, vagy kőzeti sóra. Ilyen lehet például a Holt-tengeri só, a Himalája-só, vagy a Földközi- tengerből származó só.

A cikk következő részében a fehér arany gyógyhatásairól  lesz szó, és néhány praktikát is bemutatok a kristálysó otthoni alkalmazásai közül.

Sándor Szilvia
http://nekedholfaj.blogspot.com/

Képek:
piqs.de: screaminguitar - Sol de Mar
piqs.de: muschelschupser - salzkegel
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5574 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x