Fordítsunk hátat a cukorbetegségnek
Címlap / Szépség-Egészség / Fordítsunk hátat a cukorbetegségnek

Fordítsunk hátat a cukorbetegségnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A WHO szerint 10 éve 171 millió felnőtt diabéteszes volt a világon, ami 2006-ra 230 millióra nőtt, 2025-re pedig 380 milliót jósolnak, de úgy tűnik van remény a cukorbetegek számára, méghozzá egy ősi gyógymód formájában. A háton lévő akupunktúrás pontok stimulálása egy ősi módszer, de a modern koreaiak pontosan behatárolták a cukorbetegség kezelésében szerepet játszó pontot, így a betegség gyógyítása sokkal könnyebbé vált. 

Azoknál, akiknél az étkezés utáni cukorszint (2hPG) abnormális, gyakrabban fordul elő szív és az agyi erej betegség. Ahol a „böjt” vércukor (FBG) normális, de a 2 órás cukor rendellenes, azoknál a vérzsír-anyagcserénél is rendellenesség figyelhető meg.

Az utóbbi időben elfogadottá vált a gyógyszeres és nem gyógyszeres terápia kombinált alkalmazása. A nem gyógyszeres terápiák fokozatosan a belgyógyászok érdeklődésének középpontjába kerültek. A főbb ilyen módszerek az akupunktúra, a Chu-na (Koreában az orvosok végtagjaikkal húzzák az izmokat, ízületeket, csontokat, befolyásolva az energiacsatornákat), a fizikoterápia és a kiropraktika.

A legújabb kutatások szerint a gerinc két oldalán lévő háti akupunktúrás, ún. shu pontok (szállító pontok) stimulálásával eredményt érnek el a 2-es típusú cukorbetegeknél. Csökkenthető vagy megszüntethető az úgynevezett monoszimptóma, úgy mint a fáradékonyság, a légzőszervek szárazsága (garat és szájüreg) a gyakori éjjeli vizelési kényszer, és csökken a 2 órás étkezés utáni cukorszint is. Hat különböző ázsiai régióban folytatott vizsgálat során fizio-hőterápiás készüléket (ceragem), mágneses, illetve elektro-akupunktúrás készüléket használtak.


Ezen klinikai tesztek hatékonysága a következő tényezőkön alapult:


1. hőterápia: a gerinc közelében javítja a vérkeringést, és a cukorbetegek vérkeringésében akadályt képező dolgokat megszüntette.
2. indirekt melegítés (indirekt moxázás): a gerincoszlopon, a meridiánokon és a gerincoszlop két oldalán lévő akupunktúrás pontokon alkalmazott melegterápia egyensúlyt hozott a szervekben, valamint az energia- és vérpályákon. Ezen felül helyreállt a hasnyálmirigy szekréciós (kiválasztás) funkciója.
3. hőterápiás gerinc korrekció: javultak az olyan tünetek, mint a csigolyaközti ízületi diszlokáció (ficam, csavarodás), inklináció (egyik oldalra való elhajlás), az ellentétes oldalra elcsavarodott ízületek, scoliosis (a gerincoszlop oldal irányú ferdülése), a gerinc melletti szövetek sérülései és a deformitások. Csökkentette az alacsony szimpatikus idegközpont és a központi idegrendszertől az idegdúcig húzódó idegszálak húzófeszültéségét, ami növelte az inzulin-kiválasztási folyamatot.

Felfedezték, hogy a II. típusú diabétesz esetében kapcsolat van a vegetatív idegrendszer rendellenes funkciója és a T5-T10-es hátcsigolya egyenlőtlen rendellenessége között.

A háti akupunktúrás pontok stimulálása egy ősi módszer, de a modern koreaiak pontosan behatárolták a cukorbetegség kezelésében szerepet játszó pontot.  Ez a T8-as hátcsigolya alatti részen, oldalsó irányban 4,5cm távolságra helyezkedik el.

Az  ázsiai orvosok szerint a diabétesz egy olyan betegség, amelynek okai, hogy a lép energiája gyenge, a vese yin-energiája szegény, a belső szervekben felgyülemlik egy ún. belső hideg, nyirkos verejték (vagy genny), illetve a szivárgó, elhasznált vér blokkolja a meridiánokat.
Az orvosok további mélyebb tanulmányok folytatását szorgalmazzák a háti shu pontok stimulációja és a II típusú diabétesz gyógyításával kapcsolatban.

További információ >>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 3644 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x