A Gerson-terápia - időzített bomba
Címlap / Szépség-Egészség / A Gerson-terápia - időzített bomba

A Gerson-terápia - időzített bomba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Ez a terápia egy időzített bomba. Halkan ketyeg, az égig tudná röpíteni a mai orvosi gyakorlat nagy részét. Meg tudná változtatni az egészség és betegség iránti egész hozzáállásunkat. De nagyon kevesen tudnak róla, és senki sem tudja, hogyan kell felrobbantani a bombát. (Beata Bishop: Ideje a gyógyításnak) 

Válságos korszakok kísérik végig az ember életét. Ilyenkor választani lehetne, merre induljunk. Maga a választás elfogadása is nehéz: miért akarnék mást, mint amit eddig tettem? Előttem néhány nagy egyéniség példája, akik hol sikeresen, hol sikertelenül belevágnak az ismeretlenbe. Mások igyekeznek eltéríteni az újtól: ne akarjunk új csúcsokat megmászni, maradjunk szépen otthon, neveljük a gyereke(i)nket, mint nagyanyáink tették, vagy a tévé mutatja.

Az egészségügy változása
Miért akarna egy foglalkozási ág, sőt egy társadalom változást, amikor rég kitaposott út vezet végig az életen, s ezen az úton is nagyon sok tennivaló van? Miért akar valaki bombát robbantani éppen az egészségügy terén, amikor minden civilizált állam milliárdokat fektet a meglévő egészségügyi programba?

Beata Bishop is, Geréb Ági is valami olyat kezdeményez, ami ezt a jól kialakított monstrumot kibillentené egyensúlyából. Mindent újra kellene tanulni, az egész hierarchikus építmény felbomlana, ha a beteg, vagy a kismama maga választhatná meg, hol és hogyan szeretné életútját megtervezni a születéstől a halálig.

Beata Bishop melanomával (a bőrrák egyik formája) kereste fel az illetékes szakorvost. Ő operálhatónak találta, szét is vagdalta az írónő lábát, hogy a rosszindulatú daganatot eltávolítsa. De néhány hónap múlva új helyen támadt a rák. Addigra azonban Beata megismerkedett egy új gyógymóddal, illetve egészségvédő módszerrel: a Gerson-terápiával.

S amikor a sebész újra operálni akarta, gondolkodási időt kért.
 

A Clapham Vasúti Elosztópont
Ez az elosztópont Beata elmélete: több sín vezet innen több irányba. Választhatta az operáló kést, választhatta azt, hogy él tovább, mint eddig, éttermekben vacsorázik, barátaival megiszik egy pohár bort, majd beszélgetés közben rágyújt egy cigarettára, s tegye a daganat, amit akar. A harmadik út meglepően megváltoztatta az életét. Londonból Mexikóba kellett utaznia. Itt friss gyümölcslé, zöldséglevesek és májinjekció kúrán vett részt néhány évig, és bár senki se garantálta előre, hogy jobb eredményt fog ezzel elérni, mint a másik két lehetőséggel, de legalábbis az elkövetkező hónapokban sokkal többet fog szenvedni.


Aztán gyorsan megszerzett egy könyvet, mégpedig Max Gerson: Terápia a rák gyógyítására – ötven eset eredményei című kötetet. Ez a könyv inkább riasztotta fényképeivel, mint inspirálta volna. Egy kissé naív szerző, Davison könyve azonban lelkes vallomás volt saját életéből, tehát követhető példának látszott. Jaquie Davison pedig felépült, úgy látszott, hogy Beatanak is követnie kell a felülről beöntött répalevek és az alulról be-kicsorgó kávéfogyasztás módszerét.

A Gerson-módszer lényege, hogy a gyógyuláshoz a szervezetet méregteleníteni kell, és ionizált ásványokkal és természetes biotermékekkel aktivizálni, hogy a létfontosságú szervek újra működhessenek.

Életszeretet
Egyszerűen ez az, ami Beatát a kezelés elfogadására és könyvei megírására késztette.
Szíve mélyén sose hitte, hogy az embernek kínos szenvedésekkel teli évek után kell meghalnia. A természet tökéletes, nem teremhet ilyen izgalmasan bonyolult szervezetet, mint az ember, azért hogy oly borzalmas legyen a vég. Valamit az ember maga ronthatott el, s azt újra lehet tervezni. Nem csak a romlatlan anyagi világ (műtrágyázatlan földben termett növények), hanem az ember képzelőereje is azért van, hogy a rosszat elhárítsa magától és a többi társától.

Márpedig ha ez az elmélet igaznak bizonyul, tényleg reménytelen eltávolítani a közvetlen életveszélyt nem jelentő daganatokat, tehát nincs értelme az operációval járó szenvedésnek.
Ámde lehet-e találni olyan orvost, aki szembeszállva társaival elvállalná az orvosi felügyeletet? Hiszen Beata nem kuruzslással akart meggyógyulni, hanem orvosilag ellenőrzött kúrával.

Fejest ugrani a sötétbe
Most Beata egy praktizáló orvost akart rávenni arra, hogy gyakorlata ellenére cselekedjen. De az út azóta sokkal szélesebbé vált, hiszen az orvosok között is lehetnek olyanok, akik az egészségben hisznek, és nem a betegségben. S az orvosok gyakran többet tudnak egymásról, mint a laikusok.

Beata végigcsinálta a kúrát, de ez csak a kezdet volt. Otthon kellett folytatnia egyedül, amely hatalmas kitartást igényelt. Volt azonban egy olyan vezére, aki mindig vele volt, s amit jól ismert: az álom. Mint pszichoterapeuta, rendszeresen lejegyezte álmait, s az álmokból is útmutatást kapott.


Meggyógyult

A gyógyulást pedig meg lehet ünnepelni egy jó nagy vacsorával: lesz sok saláta, Hippokratesz-leves (friss zöldségből, zsiradék nélkül) és hozzá literszám friss sárgalépalé. A kávét sem a gyomrukba töltik a bemeneti oldalon, hanem a kimeneti oldalt használják erre az élvezetre. Ez lesz az, ami mindenkinek „nagy kedvet csinál a gyógyuláshoz”. Beata sem így született és nevelkedett, neki is fontosabb volt egy jó vacsora, egy pohár bor, a társaság, és cigaretta a felismert betegség előtt...

A gyógyulás folyamatában azonban a lélek is gyógyul. Más dolgok lesznek fontosak. Például az, hogy szülőhazájában, Magyarországon is legyen Egészségforrás Alapítvány, a magyaroknak ne kelljen Mexikóba utazni a gyógyuláshoz.

S amit ő szerte a világban – Londonban és Mexikóban is – hiányolt, nálunk egy csodás helyen, Dobogókőn jött létre a Gerson Egészségközpont, ahol a levegő sokkal kevésbé szennyezett, s talán a civilizáció ártalmai sem olyan végzetesek, mint a nagyvárosokban.

Dobosy Ildikó

Képek:
piqs.de: connor212 - gesicht
piqs.de: Hengl - Erntedank
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 41657 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x