Unod a szendvicsed? Dobd fel egy belevaló húspótlóval!
Címlap / Szépség-Egészség / Unod a szendvicsed? Dobd fel egy belevaló húspótlóval!

Unod a szendvicsed? Dobd fel egy belevaló húspótlóval!

Forrás: Vegafood
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Akárhogy is variáljuk, előbb-utóbb a könyökünkön jön ki a zsemle-felvágott-sajt kombináció. A vegetáriánus konyha számos finom alternatívát kínál e téren is, egy kis újításra van szükség csupán, hogy ne mindig ugyanazt az egyenszendvicset vidd a munkába vagy csomagold a gyereknek az iskolába. 

A szendvics mindig jó választás, csak az nem mindegy, miből készül, illetve mi kerül bele. A pékárut is érdemes körültekintően megválogatni és fehér termékek helyett teljes lisztből készült és/vagy bio minőségűt beszerezni. Otthon sem nagy kunszt elkészíteni a kenyeret vagy zsemlét – így pedig biztosan tudjuk, hogy nincs benne káros adalékanyag.
A szendvicsünk azonban lehet formabontó és készülhet tortillalapból, pitából, de még házi teljes őrlésű (sós) muffinból vagy palacsintából is.

Csökkentsük a káros adalékanyagokat

Jó tudni, hogy a bolti sajtok, felvágottak, szalámik és egyéb húskészítmények nem a legjobb minőséget képviselik, hiszen tele vannak állományjavítókkal, ízfokozókkal, tartósítószerekkel, színezékekkel, amelyek károsak lehetnek a test számára. Ezért ha időnk engedi, érdemes otthon elkészíteni olyan egészséges ételféleségeket, amelyekkel ezeket kiválthatjuk, illetve beszerezni jó minőségű vegetáriánus és/vagy bio termékeket, például szendvicskrémeket, bio minőségű sajtot, vajat, felvágottat, szójavirslit, tofut.



A reformétrend támogatja az ideális testsúly megőrzését is

A változatos étkezéssel ráadásul távol tarthatók a pluszkilók is, hiszen minél többféle egészséges alapanyagot szerepeltetünk a menünkben, annál jobban tudjuk tápanyagokkal ellátni a szervezetünket. Ez a télen lassabb anyagcsere és az ünnepi dínomdánomok miatt is nagyon fontos.

A Vegafood vegetáriánus házhozszállító kínálatában bukkantunk az alábbi finomságokra, amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetsz.

1. Ízletes pástétomok babból, lencséből
A hüvelyesekből készült pástétomok kellően laktatóak és számos értékes anyagot tartalmaznak – heti egyszer-kétszer remek választás lehet húsfélék helyett.

Vöröslencse-pástétom
Az egyik legkönnyebb választás a vöröslencséből készült pástétom, ráadásul nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Fél kiló vöröslencsét (áztatás nélkül) tegyünk fel kevés hideg vízben főni, fűszerezzük babérlevéllel, tengeri sóval, petrezselyemmel, borsikafűvel, pirospaprikával. Kb. 20 perc alatt kész az egész, most már csak annyi dolgunk van, hogy 2-3 evőkanál hidegen sajtolt növényi olajjal összeturmixoljuk és ízesítjük még, ha szükséges. Ha picit már kihűlt, mehet bele 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál mustár, de érdekesebbé tehetjük tárkonnyal is.

2. Grillezett, párolt zöldségek
Egyedi ízhatást érhetsz el, ha a vasárnapi ebédből maradt grillezett vagy párolt zöldségeket teszed a szendvicsedbe, némi sajttal, majonézzel vagy valamilyen más öntettel körítve. Nagyon finom a piros paprika, a cukkini, a padlizsán, a répa is, ha pici hidegen sajtolt olajon néhány perc alatt megpirítod tetszés szerint kiválasztott fűszerekkel, például kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, borsikafűvel vagy akár szójaszósszal.



3. Húspótlók

Ha igazán magyaros ízekre vágysz vagy komolyabb kalóriamennyiségre van szükséged ,akkor búzahús vagy szejtán, vegetáriánus termékek, mint vegaburger, szójavirsli, tofu is kerülhetnek a szendvicsbe. Ezeket készen is lehet kapni, egy-két kivétellel egyszerűbb és olcsóbb megvásárolni, mint otthon elkészíteni. A szójavirslit és a tofut kis olajon is megpiríthatod fűszerekkel, így még ízletesebb lesz a végeredmény. Kipróbálhatod számtalan öntettel, majonézzel, paradicsomszósszal, mustárral stb.

Ha nincs kedved otthon pepecselni, de mégis újítanál a megszokott szendvicseden, rendelj a Vegafood kínálatából >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 4298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x