Versenyben a megmentett életekért
Címlap / Szépség-Egészség / Versenyben a megmentett életekért

Versenyben a megmentett életekért

Forrás: Oev.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Képzeld el, hogy a melletted elhaladó járókelő hirtelen eszméletét veszti, pulzusa, légzése leáll. Nem a Vészhelyzetben, és nem is a Grace Klinikában, hanem a való életben. Tudnád, mihez kell kezdeni? Ha tudnád is, vajon meg mernéd tenni? Ezen tünetek a hirtelen szívmegállásnál lépnek fel, és bár kevesen tudják, az első percekben nyújtott megfelelő segítség valóban élet-halál kérdése. Annak érdekében, hogy éles helyzetekben merjünk és tudjunk is szakszerű segítséget nyújtani, az Országos Mentőszolgálat immár nyolcadik alkalommal szervezi meg az Országos Elsősegély- ismereti Versenyt a 10-18 éves korosztály számára.  

A felnőtt lakosság túlnyomó része a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges egészségügyi oktatáson kívül jellemzően nem találkozik sem elméleti, sem gyakorlati elsősegély nyújtási ismeretekkel. Szomorú, de nem meglepő tehát, hogy a magyarok mintegy 99%-a nem rendelkezik olyan megbízható elsősegély-nyújtási ismeretekkel, melyet éles helyzetekben, akár életmentés esetén alkalmazni mer és szakszerűen alkalmazni is tud. A szervező Országos Mentőszolgálat reményei szerint nagymértékben hozzájárulhat a statisztika javulásához a 10-18 éves tanulóknak szóló Országos Elsősegély- ismereti Verseny, hiszen nem lehet elég korán kezdeni az elsősegély-ismeretek készség-szintű elsajátítását.


A megmérettetésre olyan háromfős csapatok jelentkezését várják határon innen és túlról, amelyek tagjai felnőtté válva valódi vészhelyzetekben is szeretnének helytállni. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Oxyológiai Társaság, a Magyar Védőnők Egyesülete, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és Magyarország vezető gyógyszeripari vállalata, a sanofi-aventis/Chinoin szakmai támogatásával megvalósuló verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik, és január 24-én veszi kezdetét. Az élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek és egészségvédelem témája köré szerveződő online kérdések és feladatok helyes feldolgozása után az áprilisi döntőben szituációs feladatok várnak a legjobban teljesítő csapatokra.

A verseny egyébként évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, a jelentkező csapatok száma 2010-ben már meghaladta az 1100-at. A verseny első hét évében összesen több mint 6000 csapat regisztrált, ami 15000 diákot jelent 400 magyarországi és határon túli oktatási intézményből.
„Idén is bízunk a nagyszámú érdeklődésben, remélvén, hogy előbb-utóbb nem lesznek kisebbségben a vészhelyzetben segíteni tudók”– mondta Marsi Zoltán, a verseny főszervezője.

www.oev.hu

Kép: piqs.de: canonier - Bitte husten
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3338 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x