Minden hónap utolsó szombatján ingyenes fogászati szűrés...
Címlap / Szépség-Egészség / Minden hónap utolsó szombatján ingyenes fogászati szűrés

Minden hónap utolsó szombatján ingyenes fogászati szűrés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Sokkoló tény: a magyarok 30 %-a mos naponta fogat - vagyis van még mit tökéletesítenünk a szájápolás terén. Első lépésként most ingyenes szűrésen vehetünk részt, hogy a fogorvoshoz járás később se legyen merő horror. A prevenciós kezdeményezés célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szájhigiénia és a fogápolás fontosságára. A minden hónap utolsó szombati napján sorra kerülő ingyenes szűrőnap alkalmával nem kizárólag kontrollvizsgálaton vehetnek részt a látogatók, hanem átfogó felvilágosítást is kapnak arról, hogy mit tehetnek fogaik és egészségük érdekében. 

Napjainkban az egészséges életmód reneszánszának lehetünk szemtanúi, aminek fontos alkotóelemeként az emberek megpróbálnak többet sportolni, megválogatni bevásárláskor az ételek minőségét és odafigyelni a napi vitaminbevitelük mennyiségére is. Ilyen tudatos életmódvezetés mellett azt gondolhatnánk a fogak mindennapos ápolása is ugyanilyen hangsúlyos helyet foglal el, azonban a magyar lakosság csupán egyharmada mos naponta legalább egyszer fogat, ami azt jelenti, hogy hazánk fogápolási szokásai igen hiányosak, illetve nem meglepő, hogy a rossz fogakkal rendelkező emberek hányada itthon jóval magasabb az európai átlagnál. A rohanó hétköznapok sodrásában kevesen figyelnek oda fogaik helyes ápolására és az alapvető szájhigiéniára. Ennek eredményeként az emberek nagy része már csak akkor kezd el fogai egészségi állapotával foglalkozni, amikor az elszuvasodott fogak vagy az elfertőződött íny okozta fájdalom már elviselhetetlen. 

Ez az állapot az évenkénti szűréssel és a napi rendszeres fogmosással megelőzhető lenne. „Sokakban ismerőseik gyökérkezelése, fogfúrása és foghúzása hallatán egy horrorisztikus kép alakul ki a fogászati rendelőkről, ahol a fogorvosok örömüket lelik pácienseik kínzásában. Valójában ezek a fájdalmas beavatkozások és kezelések mind megelőzhetőek lennének, ha az emberek több időt és energiát fordítanának fogaik ápolására. A fogmosási szokások gyermekkorban idegződnek be, ezért kiemelt figyelmet érdemes fordítani a gyermekek fogmosási rutinjainak megfelelő kialakítására, illetve a felnőtteknek is érdemes több időt szánni fogaik ápolására. A hazai rossz fogakkal rendelkező emberek arányát és fogápolási tendenciákat tekintve határoztuk el, hogy kialakítunk egy prevenciós pogramot, amellyel hozzájárulhatunk az uralkodó állapotok javításához.” – nyilatkozta Dr. Nemes Katalin, a Danubius Dental fogászati klinika protetika szakértője, aki a PreFog - Prevenciós Fogászati Szűrőprogram vezetőjeként a magyarországi rossz állapotokon igyekszik javítani.


Az országos kezdeményezés keretein belül a fogászati klinika prevenciós csapata, várhatóan március közepétől látogatja majd egy újonnan fejlesztett fogászati szűrőbusszal a vidéki kis- és nagyvárosokat.

Az ingyenes szűrőnapokat minden hónap utolsó szombatján rendezik a fogászati klinika épületében, ám azoknak, akiknek nehéz megközelíteni a XII. kerületi helyszínt, lehetőségük van igénybe venni a Moszkva térről induló, ingyenes kisbuszokat, amelyek minden egész órakor indulnak a klinikára, illetve minden óra 30 perckor indulnak vissza a Moszkva térre.

A legközelebbi szűrőnapra 2011. január 29-én kerül sor, reggel 9 órától egészen 13 óráig, tehát az utolsó buszjárat 12:30-kor fog elindulni a klinikára.

A szervezők szeretettel várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Cím: 1224 Budapest, Fodor utca 140. (a Farkasréti temető mögött, a Hóvirág utca végén, a körforgalomnál, az 53-as busz végállomásánál)

Kép: piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - 188 Morgens und Abends

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4065 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x