Az otthoni pedikűr szabályai
Címlap / Szépség-Egészség / Az otthoni pedikűr szabályai

Az otthoni pedikűr szabályai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az otthoni pedikűrt sokan elvégzik, sajnos inkább csak a nyári időszakban, amikor kikandikál a szandálokból a női láb. Pedig az ápoltság érzésére egész évben szükségünk van nekünk, és a férjünknek, párunknak is. 

Néha adjuk le a gyereket a nagyszülőknek, vagy küldjük el otthonról a párunkat, és szánjunk magunkra pár órát. Egy-két óra alatt tökéletesen megújulhatunk, és a külső megújulással megújul belsőnk is, energiával, magabiztossággal töltődünk fel. A házi wellness fontos részét kell, hogy képezze télen is a megfelelő lábápolás, illetve pedikűr.

A pedikűrözésnél tartsuk be az alábbi szabályokat a lábunk egészsége érdekében!

1. Higénia
Ugyanúgy, ahogy egy uszodában, strandon, nyilvános helyen el lehet kapni egy bőrgombát, otthon is van rá esélyünk. Még ha naponta ellenőriznénk is saját és családtagjaink körmeinek állapotát – amire valljuk be, elég kis esély van - , akkor sincs rá garancia, hogy azonnal felismerjük a fertőzésre utaló jeleket.
 
Mindig úgy járjunk el az otthoni eszközeink fertőtlenítésével kapcsolatban (pláne ha azt más családtagunk is használhatja), mintha egy szalonban lennénk. Magunk után is fertőtlenítsük az eszközöket, és lehetőleg a használat előtt is. Ha ezt betartjuk, biztosan nem kapunk el az eszközhasználattal fertőzést, és nem is adunk át semmit. (Ehhez eszközfertőtlenítő spay-t használjunk.)

2. A láb bőrének felpuhítása
Érdemes minden pedikűr előtt beáztatni a lábunkat egy kellemesen langyos, esetleg meleg vízbe. Ha emiatt nincs kedvünk egy nagy fürdőt venni, tehetjük ezt a szobában is, egy jó film társaságában.Tipp:
A vízhez csepegtetett fertőtlenítő hatású illóolajokkal fokozhatjuk a hatást: a lábat kellemesen ellazítja a levendula olaja, távol tartja a kórokozókat az eukaliptusz, a citrom és a teafa, frissíti a fáradt lábat és elűzi a kellemetlen szagokat a borsmenta.


3. A használt eszközök fertőtlenítése
Az áztatáshoz használt lavórt más is használhatja a családban, így hát ugyanúgy szükséges a tökéletes fertőtlenítése, mint az eszközöknek. A kád kimosásához szükséges folyékony fertőtlenítőszert használjuk, betartva az előírt fertőtlenítési időt!

Tipp: Aki még ennél is biztosabb szeretne lenni a dolgában, az a gondos előkészület mellett még egy pedikűr edényhez kapható speciális nejlont is betehet a lavórba, mielőtt az áztatóvizet beleengedné.

Ugyanilyen fontos, hogy minden családtagnak legyen saját törölközője, és ne váltogassuk használat közben egymás között. A pedikűr utáni törölközőnket fertőtlenítsük, és ne használjuk más családtagunkét soha. Ugyanúgy vonatkozik ez a papucsunkra.

A pedikűrnél lehetőleg használjunk újságpapírt a lábunk alatt, amit egy mozdulattal kidobhatunk a rajta lévő törmelék anyaggal együtt, de ha mégsem ezt tettük, akkor takarítsunk össze, és – természetesen – fertőtlenítsünk magunk után.

Tipp: Hogy a lábunk bőre is puha és egészséges maradjon, használjunk a pedikűr befejeztével bőrpuhító krémet. A fenti illóolajokkal házilag is gazdagíthatjuk krémünket.


Amennyiben a fenti tanácsokat megfogadjuk, és minden alkalommal eszerint járunk el, úgy legalább otthon nem érhet minket semmilyen váratlan fertőzés, és családunk egészségére is vigyázunk.

Hézsai Szilvia

Kép: piqs.de: Louise . - Summer Feet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x