A benőtt köröm kezelése
Címlap / Szépség-Egészség / A benőtt köröm kezelése

A benőtt köröm kezelése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

A benőtt köröm nemcsak esztétikai probléma, sok ember számára okoz fájdalmat és további betegségek melegágya is lehet a gyulladás miatt. Mikor forduljunk szakemberhez, hogyan tudja kezelni a pedikűrösünk a benőtt körmöket?  

A benőtt köröm sok ember számára okoz nagy fájdalmat. Van, aki a fájdalom elkerülése miatt folyamatosan pedikűröshöz jár. Ha időben kitisztítjuk a benövés környékét, illetve megelőzzük a benövést, akkor elkerülhető a kellemetlen probléma, szép és ápolt lábakkal térhetünk haza.
Sajnos előfordul az is, amikor a vendég már nem jut el a saját lábán a pedikűröshöz, mert már járni sem tud a benőtt körömtől.

Ennek általában két oka van:


  • A vendég reménykedik, hogy hátha elmúlik magától a dolog

  • Negatív élménye van korábbi pedikűrösénél, aki fájdalmat okozott neki

Az igazság azonban az, hogy a benőtt köröm kiemelése nem jár különösebb fájdalommal, maximum a gyulladás miatt minimális érzékenységgel – ha hozzáértő kezek szakszerűen végzik a műveletet. Ahol nincs még erős gyulladás, csak érzékenység, ott semmit nem érez a vendég.

Erősen gyulladt,néhol gennyező, vérző, benőtt köröm

 

Mi okozza a köröm benövését?

Az otthoni pedikűr (egyre mélyebbre vágott köröm, ami egyre korábban kezdi a benövést.)
  • Szűk cipő
  • Magas sarok
Sokan otthon, ahogy elkezdődik a benövés, csipesszel, és hasonló szerszámokkal azonnal kivagdossák (rosszabb esetben kitépkedik) a benőtt körömsarkat. Minden hónapban egyre lejjebb és lejjebb vágják a körmöt, egyre nagyobb kárt okozva maguknak. A végén már azt tapasztalják, hogy 3 hetente, majd 2 hetente meg kell ismételniük a műveletet.

Hogyan zajlik a kezelés?


Amennyiben már begyulladt a láb, először ki kell vágni a benőtt körömrészt, utána el lehet kezdeni visszanöveszteni a körmöt - folyamatos kontroll mellett, ügyelve arra, hogy a gyulladás ne lobbanjon be újra. A gyulladás elmúlásával már egy esztétikai pedikűrözést is el tudunk végezni.

 

Ezt követően a vendégnek két lehetősége van: vagy ellenőrzi a lábát akár naponta, mikor kezdődik az érzékenység - a lábujj két oldalát megnyomva -, és ebben az időszakban a bőr leválasztására, és a törmelék eltávolítására folyamatosan időt szán, illetve eljár hozzám egy pár perces műveletre. Ez az magunkra szánt idő 1-2 hónap alatt megtérül, amikor is kinőtt a köröm.
Innenől kezdve viszont tilos a szűk orrú cipő viselése! A teljes gyógyulásra akkor van esély, ha a vendég betartja a pedikűrös tanácsait.

A másik lehetőség (az idő hiányában), hogy a fájdalom kezdetekor 2-3 hetente eljár hozzám egy gyors kezelésre és pedikűrözésre a vendég, és így szinten tartja a körmét, ápolttá teszi a lábát, elkerülve ezzel a gyulladás és fájdalom kiújulását is.Kevesen tudják, de a benőtt köröm kinöveszthető!
A benőtt köröm kinövesztése (később a lézeres eljárás és a köröm szabályozás) a folyamatos kontroll alatt történik.

A következő cikkünkben a benőtt körömsarok lézeres eltávolításáról, az egyéb korrekciós lehetőségekről és a köröm szabályozásról adunk információt.

A szerző lábápoló szakember
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 52574 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x