Mit tegyünk a mínuszok ellen?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit tegyünk a mínuszok ellen?

Mit tegyünk a mínuszok ellen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

A tartósan fennálló, vagy hirtelen bekövetkező hideg kellemetlen pillanatokat okozhat számunkra, ha nem öltözünk az időjárásnak megfelelően. Ez nem is olyan könnyű manapság, amikor jönnek-mennek a frontok. Az alábbiakban Dr. Nagy Judit, a Budai Egészségközpont belgyógyász, háziorvos szakorvosa ismerteti velünk, hogy milyen következményekkel járhat, ha nem védekezünk körültekintően a hideg ellen. 

„A nem megfelelő ruházat elsősorban megfázáshoz vezethet, amelynek akár súlyosabb szövődményei is lehetnek. Öltözzünk rétegesen annak érdekében, hogy ha meleg van, le tudjunk venni néhány ruhadarabot. Ha tudjuk, hogy hosszú ideig fogunk a szabadban tartózkodni, vegyünk vastag zoknit, kesztyűt, viseljünk sapkát és tegyünk a nyakunkba meleg sálat. Az sem árt, ha viszünk magunkkal plusz pulóvert. A hideg miatt bőrünk kiszáradhat, ezért a bőrpanaszok elkerülése érdekében arcunkat és kezünket télen ápoljuk intenzívebben” – mondta Dr. Nagy Judit.


Ha érezzük, hogy fázunk, mozgassuk meg a fázós részeket, ezzel is serkentve a vérkeringést. Ha túrázni, síelni indulunk, mindig alkalmazkodjunk a kinti hőmérséklethez és öltözzünk a tevékenységnek megfelelően. Ha autóval indulunk útnak, akkor is öltözzünk úgy, mintha gyalogosan közlekednénk. Az autóban mindig legyen elegendő üzemanyag annak érdekében, hogy tudjuk fűteni az autót, ha esetleg dugóba kerülnénk vagy az útviszonyok miatt több órás ácsorgásra kényszerülnénk. Legyen az autóban pléd, plusz pulóver és zokni. Ha fagyással találkozunk, az első és legfontosabb, hogy a fagyott testrész vérkeringését helyreállítsuk. Fokozatosan melegítsük, és ne tegyük meleg vízbe!

Hidegallergia
Sokan szenvednek az alacsony hőmérséklet hatására jelentkező hidegallergiától. A betegség különböző tünetekkel járhat, mint például a bőrpír, viszketés, kiütés, bőrfájdalom vagy bőrhólyagosodás. Az említett tünetek meleg hatására elmúlnak. Aki allergiás a hidegre, annak arra is figyelnie kell, hogy ne igyon hideg folyadékot, vagy ne menjen hirtelen a hideg vízbe. Az allergiás reakció ugyanis ekkor is jelentkezhet, és a szervezetet ért sokk nyelési és légzési nehézséget is okozhat.  Az asztmások már gyakorlottak, mert a hideg gyakran provokálhatja a nehézlégzést. Ennek ismeretében – különösen sportolásnál – sállal az arc előtt javasolt kimenni a szabadba. Mindazok számára pedig, akik allergiás asztmáról nem tudnak, figyelemfelkeltő lehet, ha a nehézlégzés, száraz köhögés a hidegben fokozódik. Ebben az esetben érdemes tüdőgyógyászhoz fordulni.„Fontos orvosi tanács, hogy akik megfáznak, felső légúti betegséget kapnak, azoknak az egy-két nap melegben tartózkodás a legfontosabb terápia. Érdemes betartani, hiszen a visszaesés leggyakoribb oka, hogy a betegséget nem fekszik ki a páciensek, valamint a lázcsillapítók szedése mellett izzadtan mennek a szabadba és még súlyosabban megbetegszenek”
– mondta Dr. Nagy Judit.

Budai Egészségközpont

Képek:
piqs.de: kleinerpilzzwerg - Titellos
piqs.de: Nikonlaus - Skilangläuier
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x