Öko báli ruhák a fenntarthatóság jegyében
Címlap / Szépség-Egészség / Öko báli ruhák a fenntarthatóság jegyében

Öko báli ruhák a fenntarthatóság jegyében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Világszerte egyre nő a fenntarthatóság szellemében készült ruhadarabok iránti kereslet, és már nálunk is megjelentek az öko báli ruhák. A fenntarthatóság szempontjait követő divattervezés trendformáló és szemléletformáló egyaránt, ami megfigyelhető Reök Cecília által vezetett Öko-Design Csoport alkotásaiban. 

A zöld irányzat már kiterjedt a hétköznapi, utcai viseleteken túl az alkalmi, báli öltözékekre is. Az idei bál trendek egyik meghatározó vonala az öko-design, melynek jeles magyar képviselője Reök Cecília iparművész divattervező. A környezet védelmét szem előtt tartva természetes alapanyagokat, elsősorban iráni, thai és kasmíri hernyóselymet használ Haute Couture Öko-Design kollekciójában, melyet nagyszabású divatbemutató keretében mutatott be a nagyközönség számára 2011. 02. 28-án a belvárosi Lido Szalonban.


A vásárlók tudatosságának növekedése megfigyelhető az utóbbi években, így az eldobható öltözékekhez szoktatott társadalom egyre nagyobb szegmense számára fontos az általuk viselt és használt darabok életciklusai és környezetünkre gyakorolt hatásai.


A fenntarthatóság szempontjait követő divattervezés trendformáló és szemléletformáló egyaránt, ami megfigyelhető Reök Cecília által vezetett Öko-Design Csoport alkotásaiban, melyek a jövő felé mutatva valósítják meg az green-design szempontrendszerét a divat- és tárgy-tervezésben egyaránt.

Az irányzatról további érdekességeket találhatnak a www.okodesign.info oldalon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5247 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x