A csodálatos leves
Címlap / Szépség-Egészség / A csodálatos leves

A csodálatos leves

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Személyre szabott tisztítókúra, szenvedés nélkül? Tökéletes levesreceptek helyett a gyógyító táplálkozás tudományába kaphat bepillantást az, aki a leveskúra programját választja. 

Táplálkozással foglalkozó elméletek tömegei borzolják az úgynevezett fejlett országok lakói egy részének idegrendszerét. Ezek az emberek szeretnének egészségesen élni, és jó alakúnak lenni, ezért legtöbbször a fogyás a központi cél. Nincs ez másként Magyarországon sem, ahol az egészséges életmód nem az erőssége a lakosságnak. Kevesen gondolják, hogy legalább hét nagy táplálkozási irányzat, és kb.15 különböző, népszerű diéta áll rendelkezésre a szent cél, vagy a teljes káosz eléréséhez.

Ezek között nem szerepel a leveskúra, ami egy értelmesen összeállított, mindenki számára jól használható program. A leves fogyasztás hazánkban a XVII. századtól kezdett elterjedni, és eleinte a szegényebb rétegek eledele volt. Fénykorát az 1900-as évek közepe táján érte el, és mára méltatlanul kiszorult sok család napi ételei közül.

Leves a népgyógyászatban
A népi orvoslásban is mindig fontos szerepet kapott. Ismert az erőleves, a tejelválasztást serkentő köménymagos leves, a másnaposságot elűző korhelyleves, stb.
A leves: ideális táplálék. Elkészíthető szinte minden alapanyagból, zöldségekből, húsokból, gyümölcsökből. Lehet natúr, és tartalmazhat adalékot is, pl. tésztát, gombát, tojást, stb. Készíthetjük sűrűre, és hígra igény szerint. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé kimagasló terápiás felhasználását. Egyetlen akadály az, ha valaki nem szereti a levest.

Az éltető leves
A leveskúra az élelmiszerek sajátos tulajdonságait használja ki. Ezen biofizikai hatások keleten évszázadokkal ezelőtt is ismertek voltak. Jól tudták, hogy az adott táplálék lehet melegítő, vagy hűtő hatású, ezáltal összehúzó vagy kitágító. Lehet feltöltő, pl. vízmegkötő, vagy éppen levezető, pl. vízhajtó, stb. 
A legtöbb élelmiszer rendelkezik testünk egyes szerveire gyakorolt kedvező hatással is. Kínában a gyógynövények és a tápláléknövények nem alkotnak külön területet. Megfigyeléseik szerint, a helyesen (életkornak, munkának, alkatnak) megválasztott étrend gyógyító erővel is bír.

Vegyünk egy tényleges példát:
túlhajtott 40-es középvezető hölgy. Enyhén túlsúlyos. Már átesett néhány diétán, és egyéni koplaláson. Fázós, ideges, estére dagad a lába, a nyers ételektől enyhén puffad a hasa.
Terápiás javaslat 3 hétre:
Az első héten három, a második héten öt, a harmadik héten három levesnap. Alkalmanként, egyenletesen elosztva öt „kínai” csésze levest lehet enni. Kiegészítés: ha szükséges, alkatilag választott gyümölcs és kevés kétszersült.
Minden terápiás napon más-más egyszerű levest fogyaszt a páciens. Javaslunk a máj segítéséhez zellerkrémlevest, a vizesedés megszüntetéséhez búzával és petrezselyemmel készült zöldséglevest. A fázékonyságra lassan főzött gyömbéres csirkehúsleves lesz a jó. A közérzet javítására erdei gombalevest ajánlunk egy kis darab ginsenggel együtt főzve... Hogy miért? Ezt a rendszert ismerheti meg az, aki maga és családja egészségére ezzel az igen könnyen átlátható, odahaza alkalmazható módszerrel szeretne vigyázni. 


Amint láthatjuk, a leveskúra nem más, mint személyre szabottan összeállított tisztítókúra, tényleg szenvedés nélkül. Óriási előnye, hogy értelmesen megválasztva több korosztály számára megfelelő.

Ha ennyire egyszerű, akkor miért csak most kerül a terítékre?

•    Mert egyszerű, olcsó, nem lehet „porokból” előállítani és terméket gyártani belőle. A legkisebb falusi konyhán éppen úgy alkalmazható, mint a legmodernebb háztartásban. Hatásának lényegét ugyanis a háziasszony (vagy úr) tudása által fejti ki.
•    Mert ez az étrend egy kis figyelmet és tanulást igényel. Alapfokon ismerni kell az alkotórészek hatásait. Ezt tanítja meg a leveskúráról összeállított weboldalunk.
•    Mert nem ígér gyors fogyást, hanem a test optimális súlyát állítja be az alkalmazás során. Ezért nem fogyókúra! A folyamat során igény szerint szakemberek is segítenek.

Jól tesszük, ha először egy hozzáértő javaslatát fogadjuk meg a kúra összeállításra. Ezért érdemes meglátogatni a www.leveskura.hu oldalt és feliratkozni a hírlevélre.

3 alapvető hiba, amit kerüljünk el:
1. télen hideg gyümölcslevest fogyasztani,
2. nyáron sűrű húslevest használni terápiára,
3. éjszakára savanykás levest fogyasztani

A Slimexpon a Harmonet a leveskúra standon várja kedves olvasóit,  ahol lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy részletesebben tájékozódjanak a témában és találkozzanak a ducispecialistával és Hartmann Ferenc természetgyógyásszal. A téma szakértői röviden válaszolnak az aktuálisan felmerülő kérdésekre, és lesz bemutató jellegű állapotfelmérés is.

Többet a leveskúráról itt találhatsz!
Kép: BigFoto
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 12311 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x