Egyszerre tápláló, gyors és egészséges: az indiai dhál...
Címlap / Szépség-Egészség / Egyszerre tápláló, gyors és egészséges: az indiai dhál (videós recepttel!)

Egyszerre tápláló, gyors és egészséges: az indiai dhál (videós recepttel!)

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A mungóbab sokoldalú táplálék, nyersen csíraként valódi vitaminbomba, dhálként, vagyis indiai stílusú krémlevesként elkészítve pedig kímélő, mégis laktató fogás, fogyókúrához, méregtelenítéshez és vegetáriánusoknak húspótláshoz is ajánlott. Hogyan is készül az autentikus dhál? Videós bemutató a védikus konyha remekeivel a SlimExpóról! 

Indiai konyha: tápláló, gyors, egyszerű és egészséges egyszerre
Az indiai konyha titka, hogy nem csak finom, ízes, fűszeres ételeket sorakoztat fel, hanem tápláló, egészséges, erőszakmentes, vagyis húsmentes ételeket alkalmaz. E mellett az ételek egyszerű alapanyagokból készülnek, így nagy mennyiségben is igazán olcsón kivitelezhetők, és persze 30 perc alatt elkészíthetünk egy kétfogásos, vagy egyben két összetevős bőségtálat is.

Mungóbab-krémlevest és fűszeres rizst készítettünk a SlimExpón, főzz velünk Te is!
Hétvégén a Papp László Sportarénában rendezték meg a SlimExpót, ahol nem csak arról tájékozódhattunk, hogyan lehetünk karcsúbbak, hanem az egészséges étkezés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettünk. A látványkonyhában egyebek mellett a védikus konyha egy-egy egzotikuma is elkészült a három nap során.


A lábasok között meglestük Stefán Helgát (Hemangi matajít), hogy hogyan készül a fűszeres, kesudiós rizs és a dhál, a mungóbab-krémleves, vagyis egy olyan étel, amely hétköznap is könnyen és gyorsan elkészíthető. A mungóbab másik nagy előnye, hogy könnyen emészthető, kevés kalóriát tartalmaz, viszont sok rostot, ásványi anyagot és vitamint, így a diétás, fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Betegség utáni lábadozás esetén pedig kifejezetten ajánlott a fogyasztása!

A videó tartalmazza a receptet és végigkövethetitek a főzés lépéseit is. Ami pedig a legfontosabb, egy ilyen esti vacsora, egyszerűsége ellenére elbűvöli a családot is, hiszen új ízeket varázsol az asztalra. Végül, de nem utolsó sorban sokkal több időtök marad együtt a gyerekszobában!Azok, akik megkóstolnák India ízeit a budapesti Haré Krisna Oktatási és Kulturális Központban minden vasárnap megkóstolhatják azokat a délutáni program részeként. Akik a főzés munkálataiba is belekóstolnának, Stefán Helgától el is sajátíthatják annak lépéseit. Érdeklődj itt: www.108.hu.

A rendhagyó fűszereket beszerezheted a központban vagy a Lál honlapján: www.lal.hu.

Forrás: www.krisna.hu

Fotó: vegavarazs.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12973 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x