5 őrületes hiba, amikor másik műkörmöst kell választanod!...
Címlap / Szépség-Egészség / 5 őrületes hiba, amikor másik műkörmöst kell választanod!

5 őrületes hiba, amikor másik műkörmöst kell választanod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Érdemes tisztában lenni azzal, milyen szakmai színvonalat várhatunk el a műkörmösünktől. Ha az alábbi 5 hiba valamelyikét követné el rajtad, inkább válassz másik szakembert. 

Az első és egyben legnagyobb hiba
Amikor a műkörmös vagy nem készíti elő a körmöt helyesen, vagy a vendég bőrére építi a műkörmöt, ami a körömtől és a bőrtől elválik, így fellevegősödik a köröm széle. Azért ez a legnagyobb hiba, mivel a fellevegősödött helyen a víz a műköröm alatt megreked, ami a köröm gombásodását okozhatja, illetve látványban is ez a legrosszabb minden hiba közül.2. hiba: vastag köröm

A második hiba, ha a műkörmös túl vastag körmöt épít. Ennél természetellenesebb hatást kevés dologgal tudunk elérni, ez a hiba nagymértékben torzítja az esztétikus összhatást. Sokan viszont észre sem veszik ezt a hibát, csak azok, akiknek már volt életükben szép, vékony, kecses, nőies épített körmük. Többször előfordult már, hogy olyan vastag körömmel találkoztam, amit a tippvágóval nem tudtam levágni a vendég körméről, mert nem fért bele a tippvágóba a köröm.3. hiba: futószalag munkavégzés

A második hibával vetekszik a vendégek „sorozatgyártása”, vagyis „hogyan készítsünk úgy műkörmöt a vendégnek, hogy minél gyorsabban kitegyük a székünkből, és ezáltal több bevételhez juthassunk” hozzáállás. Több ilyen rémisztő esettetl találkoztam, de a legrosszabb az volt, amikor egy műkörmös szalonban (a fenti vastagságban készült műköröm is onnan érkezett) körömágy hosszabbításhoz használt rózsaszínű zselé anyagot húznak a vendégek körmére teljes hosszában, aztán pedig a fehér francia véget egy festékszóró pisztollyal készítik el.
Ezt az igényes műkörömnek aligha nevezhető munkát még tetézik azzal,  matricákkal díszítik a gyorsabb munkatempó érdekében.
Ez minden magára valamit is adó műkörmös számára elképzelhetelen.

4. hiba: érdektelenség, tiszteletlenség.

Amikor a vendég csupán egy darabszám. Ha a körmösöd a körmöd készítése közben a telefonján beszélget, amíg a körmöd meg nem szárad, akkor jobb, ha új szalon után nézel.

5. hiba: egyhangúság
Ez a hiba már jóval enyhébb a fentieknél, de attól még hiba marad: Amikor a műkörmös egyetlen díszítő technikát tanul ki (ez általában a lakkos díszítés), és ezután semmilyen irányban nem képzi magát, így a minta egy idő után unalmassá, megszokottá válik.
Sokszor ezt az a műkörmös teszi, akinek már amúgy is évek óta kialakult vendégköre van, és nem igyekszik új vendégeket magához csábítani. Úgy gondolja, a régi vendégeknek jó lesz ez is, és ezzel nyilván időt is kíván spórolni.
Ez a hozzáállás nem a vendégek tiszteletéről, megbecsüléséről árulkodik, viszont még egy ilyen körmösnél is érezheti jól magát a vendég, ha jó a társaság, és megvan az összhang a műkörmössel.

Hézsai Szilvia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 20534 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x