Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért
Címlap / Szépség-Egészség / Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is. 

Szépséget vagy életet?
320 nőt faggattak a University of the West of England és a The Succeed Foundation összevont kutatásában arról, mit áldoznának a szépségükért, a megjelenésükért. Ahogyan az sejthető volt, a hölgyek akár hatalmas áldozatot is hajlandóak lennének hozni az ideális megjelenésért.
 • A megkérdezettek 16 %-a egy évet adna az életéből, ha tökéletes alakja lehetne.
 • 10 %-uk 2-5 évet áldozna ugyanezért.
 • 6-10 évről is lemondana 2%.
 • A nők 1 %-a akár 21 vagy több évet is megadna az életéből, ha úgy nézhetne ki, ahogy szeretné.


Más megközelítésből is megkérdezték a hölgyeket az áldozathozatal mibenlétéről, és a válaszok itt is komoly eltökéltségről árulkodtak.
 • Az angol nők 13 %-a az éves fizetéséből akár 5000 fontot is kifizetne az ideális alakért és súlyért.
 • 8 %-uk ugyanezért lemondana a munkahelyi előléptetésről.
 • 9 % hajlandó lenne jóval kevesebb időt tölteni a partnerével vagy a barátaival, ha jobban nézhetne ki.
 • Akár a családjával is kevesebbet foglalkozna a megkérdezettek 6 %-a a szép alakért, illetve ugyanennyien az egészségüket is kockáztatnák.

Miért fontos ennyire a megjelenés?
A kutatásból az is kiderült, hogy az átlagosan 25 éves megkérdezettek komolyan elégedetlenek a testükkel és megvan az okuk arra, hogy ennyire fontosnak tartsák a megjelenésüket.
 • Ezen hölgyek majdnem fele szenvedett már a külsejére vonatkozó, gyakran megalázó megjegyzésektől.
 • 39 %-uk úgy nyilatkozott, hogy ha a pénz nem lenne akadály, biztosan plasztikai sebészhez fordulna, ezen belül 76 % többféle beavatkozást is bevállalna.
 • A vizsgált nők 79 %-a nyilatkozott úgy, hogy szeretne leadni a súlyából, annak ellenére, hogy döntő többségük normál súlyú volt.A nők kritikusak magukkal

"Bár a férfiak is egyre többet foglalkoznak a megjelenésükkel, a nőknek talán még mindig fontosabb a külső. Általában ők azok, akik elégedetlenek magukkal, akár naponta többször is megfordulnak a fejükben a külsejükre vonatkozó negatív gondolatok.  Tapasztalataim szerint azokban az esetekben segíthet sokat egy-egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amikor nem kizárólag ettől várják az életük jobbra fordulását." – mondja dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze. "Ha megmaradnak a természetességnél, ha nem szeretnének – saját alkatukhoz és lehetőségeikhez képest – túlzottan drasztikus változást, az lelkileg is jó hatással lehet a nőkre: egy formásabb mell, egy fiatalosabb arc, egy feszesebb testtáj valóban magabiztosabbá tehet, lendületet adhat és visszaadhatja az önbecsülést. Fontos azonban, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel, és vegye figyelembe a plasztikai sebész meglátásait, véleményét is."

www.oxygenmedical.hu

Képek:
piqs.de: bunker89 - Nina
piqs.de: bunker89 - Nina
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2940 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x