A pedáns pipi gardróbja
Címlap / Szépség-Egészség / A pedáns pipi gardróbja

A pedáns pipi gardróbja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Vannak olyan csajok, akik mindig tudják, hogy a helyes öltözködésbe nem fér bele a merészség, és hogy a blúzuk kivágása éppen mekkora lehet ahhoz, hogy ne legyenek túl kihívóak. Vannak köztük egészen puritánok, és maximálisan elegánsak is. Közös vonásuk az öltözködésben a színek kerülése és a szigorú vonalak kedvelése. Nyissuk hát ki a gardróbját az Enneagram egyes karakterének. 

Ez a típus imádja a blúzokat, de ezek közül is a diakonisszás, zsabós, vagy éppen a zárt, egyenes kis nyakú, felálló vagy apró galléros darabokat. Az egész megjelenése sokszor szigort, fantáziátlanságot tükröz.


A nadrágok és cipők tekintetében – mivel igen gyakran vannak hosszú lábai és alkata is jobbára vékony, afféle „égimeszelő” – kedveli a „csöves” szárú holmikat éppúgy, mint a gumis derekú, igen praktikus cuccokat. Gyakran viselt színei a fehér, a szürke, a bézs, esetleg egy egészen halványkék, vagy drapp. Fekete és sötétkék télire. A színpalettában ennél többet nem nagyon választ.


A ruhák választásában az A vonalú fazont nagyon szereti – gyakran hord ilyen vonalú kabátot, ruhát. Néha tanítónénis megjelenésű,  stílusa akár a hittanoktató megjelenésére is hajazhat. Imádja a lapos talpú cipőket – ha a sarok magas, akkor sem tűhegyes, inkább egybetalpú. A „Jézus-saru” gyakori viseletük.
 

Kiegészítők tekintetében is a visszafogott színek, a keresztek, az olvasót formázó bizsuk, főleg az ezüst és a nemes kővel, vagy kézzel fűzött gyöngyökkel készült ékszerek illenek hozzájuk. Táskájukon jellemzően mindig van egy szigorú zár, patent, vagy heveder.
 

Az egyes nő ruhatárában tehát az alábbi holmikat találjuk meg gyakran: kereszt medál  vagy ékszer. Apró, diszkrét fülbevalók, pasztell kiegészítők, inkább csak jelzés értékkel, csak semmi feltűnés! Mivel kedveli a zárt nyakú holmikat, gyakran egyáltalán nem hord nyakéket, vagy tényleg csak egy keresztet egy függőn a ruha alatt.


Stílusában az elegancia vagy az abszolút praktikum jut leginkább érvényre.

Klasszikus példa Margaret Thatcher a "Vaslady" - nézzük csak a ruházatát: Zsabó, visszafogott ezüst-gyöngyház klipszek, merev hajviselet, pasztellek és kék ... 


Kulcsszavai: a feltűnés kerülése, diszkréció,  erkölcsös megjelenés.

 

Gáspár Katalin
Képek: www.polyvore.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5633 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x