Magyar motívumok hoznak változást az idei divatba
Címlap / Szépség-Egészség / Magyar motívumok hoznak változást az idei divatba

Magyar motívumok hoznak változást az idei divatba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A kézzel hímzett, magyar motívumairól ismertté vált Hrivnák Tünde divattervezőnk legújabb, 2011-es tavaszi-nyári kollekcióját csodálhattuk meg 2011. 05. 02-án a Budai Várban, a Magyar Kultúra Alapítvány Székházának patinás épületében rendezett divatbemutatón. Az esemény különlegességét maga a kollekció adta: a fiatal tervezőnőtől megszokott fekete-fehér színek mellett finoman teret kaptak a vibráló, élénk árnyalatok, a matrózkék, a levendulaszín, valamint a kecses, nőies vonalvezetés is, melyek bemutatásához Pataki Zita, Bánhidi Petra, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és VV Gigi is modellszerepbe bújt egy estére. 

Tiszta, egyszerű, egyedi stílus képviseletében
A By Me alkotások védjegyévé vált gyönyörű, kézzel hímzett magyar motívumok ezúttal is ötvözték 2011 divattrendjével a hagyományok szépségét.Hrivnák Tünde 2011-es tavaszi-nyári kollekcióját építészetből merített motívumok ihlették
: a klasszicista épületek hatása alatt készültek el az egyedi ruhadarabok, s ez kellőképpen tükröződött a kollekción. Ahogy a klasszicista építészet a nyugalmat és egyensúlyt hangsúlyozza, a bemutató különleges eleganciába burkolózó darabjait szintén az egyenes vonalvezetés, a tiszta és egyszerű kivitelezés jellemezte, elegyítve ezt a tavasszal trendi, élénk színekkel. A klasszicista épületek korlátainak, oszlopainak jellegzetes vonalai köszöntek ránk az anyagok redőzésében, a gömbölyű ívek a ruhák vonalvezetésében vagy mintázatán jelentkeztek. Ezeket kiegészítve jelentek meg a ruhákon a kézi hímzésű, magyar motívumok, tökéletes összhangban a finom esésű darabok divat diktálta szabásvonalaival. A kollekcióban teret kaptak a 2011-es divatban is hódító maxiruhák, maxiszoknyák, emellett pedig a magasított derekú, kicsit bővebb szárú nadrágok is.

Anyaghasználat

„Szép ruhát csak szép anyagból lehet varrni” – vallja Hrivnák Tünde, aki igazi kísérletező az anyagok párosításában. „A kollekció darabjai természetes anyagokból készültek, így a tiszta gyapjú, pamut és len mellett az ugyancsak gyapjú alapú farmer alkotják a ruhák alapanyagát, de születtek darabok len és tiszta selyem anyag kombinációjából is” – tette hozzá a tervező.


A farmer tiszta selyem santunggal, csipkével vagy zipzárfoggal való díszítése is látványos párosításnak bizonyult. Emellett áttetsző anyagok is feltűntek a kifutón, mint az organza, mely finoman sejteti a hölgyek alakját, csipkékkel, szalagokkal téve őket kecsesen nőiessé.

Piros, amely mindig szerencsét hoz
Hrivnák Tünde kollekciója a finomabb, világos színek és az örök klasszikus fekete mellett az idei szezon legtrendibb színeit is tükrözi: újra hódít a matrózkék, a levendula szín, teret kapnak a világos tónusok és az egzotikus pink, lime, ill. zöldnarancs, s a bemutatón ehhez illeszkedett a modellek sminkje, natúr alapokon, a természetes szépség kiemelésével.Magyar motívumok 2011. trendjébe illesztve

Az egyedi darabokon szereplő, nagyon aprólékos munkával kidolgozott, kézzel hímzett magyar motívumok beépítése a ma divatos anyagok és vonalvezetések világába védjegyévé váltak a By Me-nek. Ennek megfelelően 4-5 bemutatott darabon idén is megfigyelhettük a gyönyörű, kézi hímzésű virágmotívumokat és az ugyancsak kézi csipkedíszítéseket.Kiegészítők játéka

Kígyóminta nagyon nagy divat, ami a ruhákon minimálisan jelenik meg, ahogy cipőkön is, de pont ezáltal értékelődik fel: vonzza a tekintetet. A By Me bemutatók cipőit és táskáit Bergmann István tervezi, melyek különleges jellemzője a fej- és sarokrész eltérő mintázása. A 2011-ben igen divatos kígyóbőr nem a táska alapanyagában, mindössze finoman, egy paszpólban jelenik meg.

Kecskés Rita
szín- és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x