Gyógyulj meg a rákból - a Simonton-módszer
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógyulj meg a rákból - a Simonton-módszer

Gyógyulj meg a rákból - a Simonton-módszer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A Simonton relaxációs-imaginációs módszer Carl és Stephanie Simonton nevéhez fűződik, akik a 70-es években a texasi Fort Worthben a Ráktanácsadó és Kutatóközpontban vizsgálni kezdték, hogy a betegek erőforrásait hogyan lehet a gyógyulás szolgálatába állítani. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy van összefüggés a beteg "személyisége", életszemlélete, a stresszhelyzetekre adott reakciói és testi állapota között, elkezdték alkalmazni a módszert gyógyíthatatlannak tartott betegeken. Az eredmények felülmúlták várakozásaikat! 

A betegek számottevő részének visszafejlődött a daganata, másoknak stagnált az állapota és  akiknek nem sikerült felépülni, azoknál is mintegy megkétszereződött a várható élettartam és  szinte mindenkinek javult az életminősége.

Hogyan is hat ez a módszer?
A relaxáció, „a meditáció - Deepak Chopra szavaival élve – ’olyan szabad területre’ vezeti az elmét, melyet még nem érintett meg a betegség”. Ide rendszeresen visszavonulhatunk és erőt meríthetünk. Az imagináció, a mentális képek erősen befolyásolják állapotunkat. A hétköznapokban sokszor esetleges irányokba csaponganak a gondolataink, és egy ilyen diagnózis mellett könnyen úrrá lesz rajtunk a félelem és a szorongás. A Simonton-módszer által azt gyakoroljuk, hogy miként használjuk gondolataink erejét és imaginációs képességünket célirányosan, támogatva az általunk választott kezeléseket, növelve ezek hatékonyságát. Tehát ez a módszer elsősorban azoknak a rákbetegeknek lett kidolgozva, akik aktív szerepet kívánnak vállalni a gyógyulásukban, ki akarják egészíteni a terápiájukat szelíd módszerekkel és hajlandók foglalkozni a lelki folyamataikkal, melyek a betegségükkel összefüggeni látszanak.Sokan kérdezik, hogy min múlik a gyógyulás? Azt gondolom, hogy elsősorban a motiváción.
Ezzel kapcsolatban mindenki – a betegek is, a hozzátartozók is – azt állítja, hogy ez természetesen megvan. De ahogyan beszélnek róla, abból időnként kihallatszik, hogy bizony azt is érdemes tüzetesebben megvizsgálni.

A betegség ijesztő lehet, amíg meg nem értjük, hogy nem csak okokkal állunk szemben, amelyek ide vezettek, hanem célja is lehet ennek a folyamatnak. Sokszor óriási változásokat tud katalizálni a kór. Tudom, hogy furcsán hangzik, de én nagyon hálás vagyok a sorsnak mindazokért a változtatásokért, amelyeket ennek a betegségnek az ürügyén hajtottam végre az életemben.

Egy ilyen betegség hátterében sokszor több megoldásra váró problémára találunk. Többek között ezért is fontos az NLP-re jellemző rendszerszemléletű megközelítés, mert minél nyitottabban járjuk körbe a témát, annál valószínűbb, hogy fókuszba kerülnek a főbb összefüggések.
  • A Simonton-módszert bemutató tanfolyam keretei között megvizsgáljuk a kliens hiedelemrendszerét, mivel a beteg elvárásai befolyással vannak a testi folyamatokra. A kórral kapcsolatos negatív hiedelmek, melyek bennünk és a környezetünkben élnek, gátolhatják a gyógyulást. Ha van pszichoszomatikus betegség, úgy létezik pszichoszomatikus egészség is.
  • Végigvesszük a lehetséges okokat, amelyek a betegség kialakulásában szerepet játszhattak. Amíg a rák keletkezését csak külső okokkal hozzuk összefüggésbe, addig joggal érezhetjük magunkat a sors szeszélyének kiszolgáltatva. Ezért felderítjük azokat a belső tényezőket, amelyekre van ráhatásunk, és megtanuljuk ezeket a belső folyamatokat a gyógyulás szolgálatába állítani.
  • Átgondoljuk az életünkben előforduló stresszes helyzeteket, az érzelmi megrázkódtatások szerepét a daganat kialakulásában.
  • Foglalkozunk a pozitív mentális kép jelentőségével, kritériumaival, a negatív érzéseink szerepével és átalakításával.
  • Az egyik legfontosabb dolog, amely segítségünkre lehet az átalakulásban az a motiváló célok jelentőségének felismerése, megfogalmazása.

A családállítás módszere új összefüggéseket tárt fel a betegségekkel, így a rákkal kapcsolatban is. Kiderülhet, hogy annak az erőnek a hátterében, mely létünket veszélyezteti, gyakran tudattalan elvágyódásunk áll - például egy elhunyt hozzátartozónk után -, de másféle kötődések is szerepet játszhatnak.


A tanfolyamon rengeteg gyakorlati kérdést fogunk átbeszélni és holisztikus szemlélettel átvilágítani. A módszer elsajátítható, a résztvevők megismerik, megtanulják a relaxációs, imaginációs gyakorlatokat. Beazonosíthatjuk és céljaink szolgálatába állíthatjuk azokat tényezőket, amelyekre közvetlen ráhatásunk van. Felismerhetjük a stresszhelyzeteket, amelyek hozzájárultak a betegség kialakulásához, megtanulhatunk másképp viszonyulni azokhoz. Foglalkozunk azokkal a speciális problémákkal, amelyek szinte valamennyi daganatos betegnél jelen vannak: a visszaeséstől és a haláltól való félelemmel és szorongással, és természetesen ezek leküzdési módozataival.

Az egyéni foglalkozásokkal szemben a csoportos munkának megvan az az előnye, hogy a sorstársunk élete, reflexiói rengeteg felismerést hozhatnak. A résztvevők egymás tükreivé is válhatnak, és hatékonyan támogathatják egymást ebben a folyamatban. Az NLP gyakorlatait és a családállítás tapasztalatait egyaránt igénybe vesszük ezen a tanfolyamon.

Szívesen látok minden érdeklődőt ezen az izgalmas belső utazáson.

A következő  Simonton-tanfolyan május 17-22 között lesz az Arany Buddhában, utána pedig egy két hétvégére szétbontott tanfolyamot tartunk július 23-24, ill. július 29-31. között.


Tőrös Ildikó
Simonton-terapeuta

Képek:
piqs.de: connor212 - gesicht
piqs.de: Nils Mehlhorn - Brown Eyed Girl 2
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x