Fogyj le könnyedén a gondolataid erejével
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyj le könnyedén a gondolataid erejével

Fogyj le könnyedén a gondolataid erejével

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Vajon miért nem válik be hosszú távon egyik biztos fogyókúrás módszer sem? Azért, mert a fogyás a fejben kezdődik! Már tudományosan is bizonyított tény, hogy pusztán a meggyőződésünk ereje által is elérhetjük az álomsúlyunkat. Kívánj karcsúságot, és fogyj le a gondolataid erejével - könnyebb, mint azt elsőre hinnéd. 

A fogyás a fejben kezdődik, és a testen mutatkozik meg
Mindnyájunknak konkrét elképzeléseink vannak arról, bizonyos dolgoknak hogyan kell történniük. Meggyőződésünk, hogy csakis így történhetnek, mi több: muszáj, hogy így történjenek. És mert ilyen sziklaszilárdak az elképzeléseink, többnyire nem is tudunk elszakadni a megszokott utaktól.A szilárd elképzelések nem egyebek, mint meggyőződések. Ezek viszont sorsunk valódi alakítói, általuk teremtjük meg a valóságunkat. De mi van akkor, ha saját testünkől, a táplálkozásról és a fogyásról táplálunk téves elképzeléseket?

Te is le tudsz fogyni, játszva és könnyedén.

Nem hiszed? Talán most még úgy véled, pusztán a gondolatok ereje által képtelenség lefogyni. Egyszóval ez a meggyőződésed. Ebben semmi tévedés vagy igazság, semmi rossz vagy jó nincsen. Egyszerűen ez a meggyőződésed. Ennek a szilárd meggyőződésnek azonban vannak bizonyos következményei, ugyanis pontosan eszerint alakítod az életedet. Tudniillik az égvilágon minden a meggyőződéseid szerint történik. Ráadásul ezek többsége nem is tudatos.

De mi van akkor, ha a meggyőződéseid hamis tényeken és értesüléseken alapulnak?
Miközben megismerkedsz ezzel a módszerrel, bizonyára többször is megállapítod majd, hogy az elméd ellenkezéssel reagál. Nem csoda: az elméd nem ismer egyéb lehetőséget. Tehát ne lepődj meg a kezdeti ellenérzéseken. Mert bármit is akarjon is elhitetni veled az elméd, tudományosan már rég bebizonyították: pusztán a meggyőződésünk ereje által is elérhetjük az álomsúlyunkat.

Tehát a kérdés csupán annyi: mi a meggyőződésed, és miképpen befolyásolhatod azt?
A legtöbb diéta arról akar meggyőzni bennünket, hogy helytelenül táplálkozunk, és csupán az étkezési szokásainkat kell megváltoztatnunk ahhoz, hogy karcsúvá váljunk. Ám ez sajnos nem így van. Hiszen számos oka van annak, hogy az idők során annyi kilót felhalmoztunk. És ezek súlyos okok. Ha nem látjuk be ezeket, és a régi programokat nem alakítjuk át, akkor kínozhatjuk magunkat, ameddig csak akarjuk, és akárhány kilótól megszabadulhatunk – hamarosan mégis sokkal többet nyomunk majd a mérlegen. Ráadásul frusztráltabbak is leszünk. Ekkor ugyanis már könnyen gyenge akaratúnak és valóságos csődtömegnek érezhetjük magunkat.

Mintha működne bennünk egy titkos program, amely valami mást akar.
És tényleg! Hiszen többnyire épp a legtöbb fogyókúra elsőszámú tanácsát – hogy ti. egyszerűen csak együnk kevesebbet – vagyunk képtelenek betartani. Farkaséhség gyötör, önkéntelenül eszünk, és egyszerűen nem bírjuk visszafogni magunkat. De nem is csoda. Agyunk jelzéseire reagálunk. Ezért hiába tanácsolják, hogy együnk kevesebbet, ha egyszer elménk impulzusai fogva tartanak. A kövérség ugyanis nem az akaraterő hiányának, hanem az agy egyik téves programjának a jele.

Felejtsd el a fogyókúrákat és mindazt, amit eddig a fogyásról gondoltál. Fogyni a világ legkönnyebb dolga. Csak tudni kell a módját. Az az elképzelés, miszerint fogyni kész kínszenvedés, voltaképpen megmosolyogtató. Hisz végső soron akkor sem kell szenvednünk, amikor testünket túlterheljük, mesterségesen hizlaljuk és felfújjuk. Ha tehát hízni ilyen könnyű – vagyis ha egy abszolút természetellenes és egészségtelen dolog ennyire nem esik nehezünkre –, akkor fogyni, vagyis olyasmit tenni, aminek már előre örülünk, lényegesen egyszerűbb és könnyebb.

Hogyan létezhet egyáltalán, hogy pusztán a gondolataink ereje által lefogyhatunk?
Testünk összes sejtje megújul hétévenként. Az elöregedett sejtek folyamatosan elhalnak, és helyettük újak képződnek. Ez azt jelenti, hogy hétévente testünk tulajdonképpen teljesen kicserélődik. Az, hogy sejtjeink milyenné váljanak, és milyen információkkal kezdjék meg működésüket, kizárólag rajtunk múlik. Pontosabban a gondolatainkon. A legújabb kutatások nyomán egyre világosabbá válik, hogy mindig a meggyőződési mintáink ereje tesz minket azzá, aminek hisszük magunkat. És ez a módszer éppen ezt aknázza ki: segítségével a magunk pártjára állítjuk az elmét, hogy többé ne ellenünk dolgozzon: felszámoljuk a régi, ártalmas programokat, meggyőződéseket és szokásokat, új és hasznos meggyőződésekkel helyettesítve őket. És mindezt játékosan és könnyedén!

Használd az affirmációk erejét! Az affirmációk vagyis megerősítések pozitívan megfogalmazott mondatok, amelyeket folyton ismételgetünk, mint egy mantrát. Igenlések, amelyek megerősítik életcéljainkat. Parancsok az elménk számára. Az újra meg újra elgondolt vagy kimondott affirmációk mélyen a tudatalattiba hatolnak, és alaptermészetünket, illetve agyműködésünket egyaránt megváltoztatják. És ez az affirmációk mélyebb értelme: az elme elkezdi felszámolni a régi programokat, és újakat teremt helyettük. Eddigi, inkább szabotálónak bizonyuló, káros mintáinkat és meggyőződéseinket új, jótékony meggyőződésekkel váltjuk fel. Közben csupán az a fontos, hogy affirmációnkban szívvel-lélekkel higgyünk, és azokat minden idegszálunkkal átérezzük. Életünkben ugyanis csak az jelenik meg, amit valóban átérzünk és hiszünk.Ó, és kérlek, mosolyogj közben! Ha mosolygunk, esélyük sincs a borús gondolatoknak!

Pierre Frankch: Kívánjunk karcsúságot! – 11 tipp az ideális testsúly eléréséhez
Megjelent a Bioenergetic Kiadó gondozásában
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7825 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x