Tizenévesek kés alatt
Címlap / Szépség-Egészség / Tizenévesek kés alatt

Tizenévesek kés alatt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze az orvosok felelősségéről és a beavatkozások hatásairól beszélt.  

Növekvő számban fordultak az amerikai tinédzserek plasztikai sebészhez az elmúlt években – derül ki az American Society for Aesthetic Plastic Surgery felmérésből. A 18 év alattiak közt a fülplasztika a legnépszerűbb beavatkozás, de előfordul, hogy kémiai hámlasztás vagy akár hajbeültetés miatt is keresték a szakembereket a fiatalok. Az orvosok egyetértenek abban, hogy ha megfelelő az indíttatás és a beavatkozás mikéntje, az ilyen műtétek nagyfokú fizikai és lelki erősödést eredményezhetnek.   

A leggyakoribb beavatkozások:
- Fülplasztika
Ezt a fajta műtétet már akkor el lehet végezni, amikor befejeződött a fül növekedése, vagyis 5-6 éves kor után. Egy jól sikerült beavatkozás megelőzheti az iskolai csúfolódások okozta lelki traumákat. 
- Orrplasztika
Amint az orr elérte a végső méretét és formáját, lehet változtatni rajta, ha szükséges. Ez lányoknál 16 éves korra, fiúknál 18 éves korra tehető.
- Mellkisebbítés, - nagyobbítás
A túl nagy mell zavarhat egy tinédzsert a sportolásban, illetve hát- és vállfájdalmat is okozhat. Ha a mell elérte végső méretét, sor kerülhet a beavatkozásra. Mellimplantátum azonban 18 éves kor alatt nem helyezhető be. Egyes fiúknak komoly lelki terhet jelent a megnövekedett mellük, ez is korrigálható már tizenévesen.

4 szempont, amit érdemes átgondolni

Mielőtt bármely tizenéves kés alá feküdne, érdemes néhány szempontot átgondolnia, a szüleivel és esetleg plasztikai sebésszel átbeszélnie – javasolja dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze.

1. Legyünk tisztában a fizikai érettséggel!
Ha abban az életkorban szeretné egy fiatal megoperáltatni magát, amikor még nem fejeződött be a növekedése, az operáció esetleg megzavarhatná a zavartalan fejlődést és csökkenthetné a beavatkozás által elért pozitívumokat.
2. Vegyük figyelembe az érzelmi érettséget és az elvárásokat!
Ahogyan a felnőtteknek, úgy a fiatal pácienseknek is tisztában kell lenniük a beavatkozások előnyeivel, kockázataival, a plasztikai sebészet korlátaival és reális eredményeket kell célul tűzniük.
3. Válasszunk megbízható szakembert!
A plasztikai sebész kiválasztásában a tinédzsereknek fontos körültekintőnek lenni, és hagyatkozni a szülők véleményére is. A korrekt szakember felvilágosít a lehetőségekről és esetleges veszélyekről és nem tesz beválthatatlan ígéreteket.
4. Ismerjük meg a részleteket!
Mind a fiataloknak, mind a szüleiknek pontosan ismerniük kell a műtét velejáróit, a gyógyulás idejét, a lábadozás időtartama alatti szabályokat és be is kell azokat tartani.

www.oxygenmedical.hu
Kép: MorgueFile Anita Patterson

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3785 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x