Segítsünk magunkon ásványi sókkal és arcdiagnosztikával...
Címlap / Szépség-Egészség / Segítsünk magunkon ásványi sókkal és arcdiagnosztikával

Segítsünk magunkon ásványi sókkal és arcdiagnosztikával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A szem a lélek tükre - tartja a mondás, s innen csak egy "ugrás" az arcunk egésze, ami szintén sok mindent elárul rólunk. Például azt, hogy milyen nélkülözhetetlen ásványi sókban szenvedünk hiányt. A hiánybetegségek leküzdésére ajánlunk egy jól kipróbált módszert, melynek neve: arcdiagnosztika. És ami a legjobb, hogy bárki elsajátíthatja ezt a tudást. Hogy hogyan és hol, arról is mesél Farkas Orsolya homeopátiás orvos.  

Sokak szemében nem fér meg egyszerre az orvos és a természetgyógyász. Mintha a kettő kizárná egymást. Ön elvégezte az orvosi egyetemet és a homeopátia felé fordult. Miért választotta ezt az utat és mit tud mondani a kétkedőknek?

Farkas Orsolya:
Az a fontos, hogy célba érjünk, a gyógyítás során pedig a cél a beteg egészségének visszaszerzése. Vannak esetek, amikor a klasszikus orvoslás hoz megoldást, de sokszor – a hagyományos gyógyászat kudarca után – a homeopátia felé fordulnak az emberek. Az sem kizárólagos, hogy a beteg csak hagyományos, vagy csak homeopátiás gyógyszereket alkalmazhat. A legtöbb esetben ellentétes hatású gyógyszereket alkalmazunk, lázcsillapítót, ha valaki lázas, fájdalomcsillapítót, ha valami fáj. Ilyenkor általában a tüneteket kezeljük, és ritkán van lehetőségünk magát a kiváltó okot megszüntetni. Én efféle tapasztalatok kapcsán fordultam a homeopátia felé. Az utóbbi időben egyébként sok támadás érte a homeopátiás szereket. Az ellenzők azt mondják, hogy hatásuk pusztán placebo hatás. A kétkedők számára azonban remélem meggyőzőek állatorvos kollégáink sikeres esetei, ahol ugye kizárt a placebo hatás. Hisz hogy is magyarázhatnánk el egy halnak, vagy egy kutyának, hogy homeopátiás gyógyszert kapott, úgyhogy legyen szíves meggyógyulni.


Farkas Orsolya

Hogyan foglalná össze az arcdiagnosztika lényegét?

F.O.: Az arcunkon megfigyelhető finom ráncok, elszíneződések, fénylések nem csak esztétikai jelentőséggel bírnak, hanem egyben arcdiagnosztikai jelek is. Ezek az eltérések bizonyos ásványianyag-hiányos állapotra utalhatnak, de jelezhetnek betegséghajlamokat is. Ezt tudni különösen fontos lehet, hiszen mindig jobb, ha megelőzzük a betegséget, mintha már a betegség tüneteivel fordul hozzánk valaki. Ha tehát például egy ismerősünk arca olyan viaszos, mint egy bábué, akkor kálcium-foszforikum hiányra gyanakodhatunk. A fülek kipirosodása gyakran vashiányt jelez, mint ahogy az okkersárgás elszíneződés a száj körül bizonyos káliumsók hiányára utal.

Mi az ásványi sók szerepe a szervezetünkben?

F.O.: Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyikre milyen mennyiségben van szükség, azt az életkor, a nem, az egészségi állapot és a fizikai aktivitás is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved a beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet. A legegyszerűbb példával élve, ha nincs rendben például a  kálcium-háztartásunk, görcsök jelentkezhetnek, tartós hiányállapot esetén pedig csontritkulás. 

A hiányállapot megszüntetésében milyen szerepe van a különféle Schüssler-sóknak?
F.O.: Szervezetünk napról napra dinamikusan változik, megújul. A Schüssler-sók irányt mutatnak szervezetünknek, hogy a megfelelő ásványi anyagok felszívódhassanak, és a szükséges mennyiségben be is épüljenek. Úgy működnek, mint egy jó építésvezető: odairányítják az ásványi anyagokat, ahol szükség van rájuk.Félrekezelheti-e magát valaki, ha rosszul olvassa a "jeleket"?

F.O.: Vannak arcdiagnosztikai jelek, amik mindenki számára egyértelműen láthatók, más eltérések viszont csak sokéves gyakorlattal diagnosztizálhatók biztonsággal, így a megfelelő Schüssler-só kiválasztásánál érdemes szakember segítségét kérni. Ettől függetlenül biztonsággal alkalmazhatók minden korosztályban.

Hol lehet megtanulni az arcdiagnosztikát?
F.O.: A Homeopátiás Baráti Kör egyesület rendszeresen szervez tanfolyamokat. Itt az alapok elsajátítására nyílik lehetőség.

Mindig a saját példa a leghitelesebb. Ön mikor használt valamilyen betegségére Schüssler-sót?
F.O.: Háromgyerekes anyukaként fáradság, kimerültség esetén használom a leggyakrabban. Nagyon gyakran használjuk a sókat a gyerekeknél is, mert a leggyakoribb gyerekbetegségek, például a nátha, a hörghurut jól kezelhető Schüssler-sókkal. Homeopata orvosként egy-egy kisebb utazásra korábban egész homeopátiás bőröndöt vittem magammal, nehogy épp az a szer kellejen, ami nincs nálunk. Aztán rájöttem, hogy elég kétféle Schüssler-só, azok nélkül viszont sehova nem indulunk el.

Képek:
piqs.de: connor212 - gesicht
piqs.de: Heinz Hasselberg & Anja Gros, Steinfurt - 072 Saubere Geschäfte...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6149 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x