A meditáció csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát...
Címlap / Szépség-Egészség / A meditáció csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát

A meditáció csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

A szív- és koszorúér-betegségben szenvedők közül azok körében, akik a Transzcendentális Meditáció (TM) stresszoldó technikáját rendszeresen gyakorolták, közel 50%-al kevesebbszer fordult elő szív- és agyi infarktus és az ezzel kapcsolatos halálozás a nem meditáló kontroll csoporthoz képest. A kilenc éven keresztül végzett tudományos vizsgálat során 201 olyan nő és férfi életét követték, akiknél érszűkületet találtak a szívartériákban, a koronáriákban. 

Dr. Robert Schneider új kutatási eredményekről számolt be a TM-mel (Transzcendentális Meditáció) kapcsolatban, melyet a neves kardiológiai társaság, az American Heart Association tett közzé. A kutatást a Wisconsini Orvosi Egyetemen (MCW), Milwaukee-ben végezték, együttműködve a Maharishi Univertsity of Management (MUM) egyetem Természetes Gyógymódok és Prevenció Intézetével.

A Transzcendentális Meditáció technikáját gyakorló szívbetegek között közel 50%-kal alacsonyabb a szív- és agyi infarktus előfordulása és a betegségekkel kapcsolatos halálozások aránya. A legelső ilyen irányú kutatási eredményeket az American Heart Association  kardiológiai szövetség éves gyűlésén tették közzé Orlandóban 2009. november 6-án.

A szív- és  koszorúér-betegségben szenvedők közül azok körében, akik a Transzcendentális Meditáció (TM) stresszoldó technikáját rendszeresen gyakorolták, közel 50%-al kevesebbszer fordult elő szív- és agyi infarktus és az ezzel kapcsolatos halálozás a nem meditáló kontroll csoporthoz képest. A kilenc éven keresztül végzett tudományos vizsgálat során 201 olyan nő és férfi életét követték, akiknél érszűkületet találtak a szívartériákban, a koronáriákban.


Közülük véletlenszerűen jelölték ki azokat, akik a Transzcendentális Meditáció technikáját gyakorolták, illetve azokat, akik a kontrollcsoport részeként – egészségmegőrzési oktatás formájában – a rizikófaktorokról kaptak részletes információt, illetve étrendi, valamint testmozgással kapcsolatos tanácsokat, útmutatásokat. A vizsgálat minden résztvevője továbbra is rendszeresen szedte az előírt, felírt gyógyszereket és részt vettek a megszabott szokásos orvosi kezelésekben, ellenőrző vizsgálatokban.

A kutatási vizsgálat eredményei a következőek:
  • A halálozás, szív- és agyi infarktusok tekintetében 47 százalékos a csökkenés;
  • Átlagosan 5 Hgmm-rel alacsonyabb vérnyomásértékek észlelhetőek – ez az eredmény összefüggésbe hozható a különböző rosszullétek (szívroham, agyi infarktus) és a halálozások számának jelentős csökkenésével;
  • A magas stressznek kitett csoportban a pszichológiai stressz jelentős csökkenését is észlelték.

A klinikai kutatást nemes amerikai intézetek, a National Institutes of Health és a National Heart, Lung and Blood Institute 3.8 millió dollárral támogatta. A kutatási vizsgálatokat a Wisconsini-i Orvosi Egyetemen végezték, Milwaukee-ben, együttműködve a Maharishi Univertsity of Management( MUM) egyetem Természetes Gyógymódok és Prevenció Intézetével.

Dr. Robert Schneider – az Amerikai Kardiológiai Kollégium tagja, a Természetes Gyógymódok és Prevenció Intézetének alapítója és intézményvezetője – szerint  a Transzcendentális Meditációval kapcsolatos korábbi kutatások már igazolták a TM vérnyomáscsökkentő hatását, valamint hatékonyságát a pszichológiai stressz ill. a szívbetegségek egyéb rizikófaktorainak mérséklése terén.


Ez azonban a legelső olyan ellenőrzött klinikai vizsgálat, mely szerint a fent említett stresszoldó program hosszú távú gyakorlása csökkenti a klinikai szív- és érrendszeri esetek (mint pl. szívroham, agyi infarktus) és az ezzel kapcsolatos halálozás előfordulási gyakoriságát.

Dr. Schneider magyarázata szerint a tanulmány komoly tudományos megalapozottságának köszönhetően az orvosi terápiás eszköztár teljesen új és nagy jelentőségű kategóriáját vezeti be, mely a szervezet belső, saját gyógyító energiáját és intelligenciáját aknázza ki  rendkívül sikereses módon.

Dr. Schneider azt is elmondta, hogy a Transzcendentális Meditáció hatása – az eredmények tükrében – a vizsgálat során olyan formában nyilvánult meg, mintha a szívbetegségek megelőzésére egy újonnan felfedezett gyógyszercsoportot vezettek volna be.

“A mi esetünkben az új gyógyszerek a szervezet saját belső patikájából származnak, melyeket a Transzcendentális Meditáció gyakorlása stimulál”
– tette hozzá.

Az a tény, hogy Dr. Schneider kutatásai eredményiet az egyik legjelentősebb nemzetközileg elismert kardiológiai orvosi lap, a Circulation közli, a Maharishi Ájurvéda nemzetközi igazgatója, Dr. Rainer Picha szerint fontos lépést jelent afelé, hogy az orvosok világszerte – akár minden beteg esetében – javasolják pácienseiknek a TM-technika gyakorlását.

Kivonat a több mint 600 tudományos kutatásból: http://tminfo.hu/kutatasok
Jelentkezés Transzcendentális Meditáció tanfolyamra: http://tminfo.hu/tm-tanfolyam/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3661 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x