Töltött káposzta, fasírt, spagetti, csokitorta: a fogyás...
Címlap / Szépség-Egészség / Töltött káposzta, fasírt, spagetti, csokitorta: a fogyás titkai!

Töltött káposzta, fasírt, spagetti, csokitorta: a fogyás titkai!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Nemrégiben megnyílt a Mannatural, Magyarország első nyers-vegán étterme, ahol a címben szereplő finomságok és még sok más étel egytől-egyig "élő", vagyis kizárólag nyers növényi összetevőkből készül a kirobbanó egészség jegyében. Mielőtt unalmas ízű füvekre és salátákra, valamint önsanyargató diétákra asszociálnál, sietünk leszögezni, hogy a Mannatural magyar ízlelőbimbókra hangolt fogásai olyan ízletesek és tartalmasak, hogy bárki megnyalja utána mind a tíz ujját! 

Az itt készült termékek valóban tartalmazzák az ételek eredeti frissességét, zamatát és energiáját és az élettel teli ízeket is.

„A titok nyitja, hogy a készítés során nem veszünk el az ízekből semmit főzéssel, sütéssel, párolással, ugyanakkor a fűszerezéssel az ismert és a magyar konyhában is megszokott ízeket tudjuk elérni - csak sokkal egészségesebben.” – magyarázza Takács Ákos, a Mannatural szakmai vezetője, az ételek ízharmóniájának megalkotója.Enzimek – az élő ételek titka

A gyümölcsök, zöldségek és magvak vitamintartalmának, enzimtartalmának 100%-át tartalmazzák az ételek – ezek az enzimek szükségesek az elfogyasztott ételek tökéletes megemésztéséhez. Az enzimek 42 fok felett, tehát a sütés-főzés során elpusztulnak, így a hagyományos ételekhez a szervezetnek a saját véges enzimkapacitásából kell felhasználnia. Az élő ételek fogyasztása viszont önmagában képes beindítani a szervezet természetes regenerálódási folyamatait, mert többé nem köti őket béklyóba az egészségtelen étel. A szervezet maga végzi el a tisztítást, nem szükségesek drága csodatabletták.

Élő étel – több energia, nagyobb teljesítmény, kicsattanó egészség
Az élő ételek fogyasztásával megváltozik a szervezet energiamérlege: eltűnik az étkezések utáni nehézség-érzés, felszabadul az a korábban ásítozással és kávézással, nassolással töltött egy-másfél óra, amit a szervezet az étel megemésztésére fordított. Amellett, hogy az élő ételekkel igencsak jól lehet lakni, érezhetően javul a teljesítmény, előbb eszünkbe jutnak dolgok és többre fogunk tudni emlékezni is.„A civilizációs betegségek (depresszió, magas vérnyomás, köszvény, allergia, elhízás stb.) tünetei is jelentősen csökkenhetnek, hiszen ezek az ételek természetesek, és nem akadályozzák a szervezet regenerálódását. Nem szabad elfeledkeznünk továbbá arról sem, hogy ez az étrend egyben fogyókúrás is, mivel a szervezet nem kap semmi fölöslegeset, így fogyasztója közelíteni fog az ideális testsúlyához.”
– teszi hozzá Ákos.

„Amit a természet megalkot, azt ne rontsuk el”
A Mannatural által szervezett sajtótájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy nemcsak az alapanyagok gondos kiválogatására ügyelnek (a felhasznált alapanyagok ellenőrzött és részben bio-gazdaságból származnak, a válogatás legfontosabb szempontja a vegyszermentesség), hanem arra is, hogy a minőségi alapanyagokat a lehető legkíméletesebb eljárással dolgozzák fel. Az ételkészítés során emiatt a már emlegetett 42 fokos határt például sosem lépik át, a zöldségekhez profi kerámiakéseket használnak, és természetesen nem használnak sem cukrot, sem bármiféle hozzáadott adalékanyagot, még a hozzáadott vizet is minimalizálják a lehető legtermészetesebb hatás érdekében.Az ideális testsúly kulcsa

A sok gyümölcs fogyasztása egyértelműen sok kedvező élettani hatással jár együtt. A szervezetnek szüksége van hidratálásra, a vízhiányt azonban nem csak ivással lehet pótolni. A nagy mennyiségű gyümölcs és zöldségfogyasztás természetesen biztosítja a hidratáltságot, emellett változatos, sokszínű és nem utolsó sorban finom. Fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de hosszú ideig fenntartani az elhatározást csak akkor lehetséges, ha élvezzük, amit eszünk. Az ételek elkészítése során sok kifejezetten zsírégető gyümölcsöt is használunk, például ribizlit, görögdinnyét, nektarint, sárgabarackot és cseresznyét. Az egyes gyümölcsök különbözőképpen hatnak a szervezetedre. A málna jó a narancsbőr ellen, a dinnye energetikailag is tisztít, de arról se feledkezzünk meg, hogy a gyümölcssavak hatékonyan segítenek eltüntetni a kisebb ráncokat, finomabbá teszik a pórusokat és halványítják a pigmentfoltokat.

Az alapanyagok miatt lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatók az ízletes desszertek, habok, krémek, hiszen minden csak zöldségből és gyümölcsből készül, cukor és egyéb édesítő szerek felhasználása nélkül.A nyers-vegán étrend lényege, hogy az egyoldalú fogyókúra, a speciális étrend-kiegészítők (és vitaminok) helyett azt adja, ami a természetben is előfordul:
zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, hiszen ezek már eleve a megfelelő arányokban tartalmazzák a szükséges anyagokat. Az élő ételeket fogyasztók ízérzékelése is óriásit fejlődik, és az ideális testsúly is magától beáll rövid időn belül.

Az éltető ételek változatossága tehát igazi színt visz a „rántott sajt sült krumplival” típusú hétköznapokba, amivel sokan kénytelenek voltak eddig beérni, az élettani hatásuk pedig gyakorlatilag semmi mással nem helyettesíthető.

Kolontár Elvira
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11236 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x