5 szempont vércukormérő választásához
Címlap / Szépség-Egészség / 5 szempont vércukormérő választásához

5 szempont vércukormérő választásához

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

A vércukorértékek rendszeres ellenőrzésével sikeresen kordában tartható a cukorbetegség. Az örökös mérés ugyanakkor fárasztó és akár fájdalmas is lehet. Válasszunk olyan vércukormérőt, ami megkönnyíti a dolgunkat! Hogyan? 5 szempont a vásárláshoz! 

Vércukormérő vásárlása előtt a következő szempontokat érdemes mérlegelni:
 
1. Mennyire egyszerű használni?
Mivel vércukrot naponta akár többször is mérünk, egyáltalán nem mindegy, pláne idősek esetében, hogy a mérés egy lépésben elvégezhető, vagy egy bonyolultabb műveletsort kell követnünk. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a tesztcsíkok átkódolása a chipkártya egyszerű cseréjével, vagy a készülék átkódolásával történik.
 
2. Mennyire megbízható a mérőeszköz?
Léteznek úgynevezett klinikailag validált vércukormérők, melyek mérési pontosságát független hitelesítési eljárás keretében igazolják. Az ilyen módon bevizsgált készülékek olyan eredményeket szolgáltatnak, melyekben mi magunk és orvosaink is bátran megbízhatunk. Ugyanakkor az a tény, hogy egy vércukormérő nem hitelesített, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is megbízható.

Mindenestre nem rossz ötlet időnként leellenőriztetnünk vércukormérőnk pontosságát és szükség esetén újrakalibráltatnunk, hiszen idővel a legjobb készülékek is veszítenek pontosságukból. Vércukormérőnket mi magunk is letesztelhetjük, ha az orvosi rendelőben történő ellenőrzést követően saját készülékünkkel is végzünk egy mérést, majd összehasonlítjuk a két eredményt.3. Mekkora vércsepp szükséges az elemzéshez?

Olyan készüléket válasszunk, ami kevesebb vérrel is képes elvégezni a mérést. Ha egy kisebb vércsepp is elegendő, akkor annak összegyűjtéséhez nem kell olyan mélyen megszúrnunk magunkat, így kevésbé lesz fájdalmas a szúrás.
 
4. Mennyi ideig tart a vércsepp elemzése?
Az egyes vércukormérők esetében változó, hogy mennyi ideig tart a tesztcsíkra cseppentett vér kielemzése. Ha sokszor előfordul, hogy sietősen kell mérnünk, válasszunk gyorsabb eszközt.
 
5. Speciális igények
Rosszul látók számára léteznek olyan készülékek, melyek hangutasításokkal segítik a betegeket a használat során, majd felolvassák a teszt eredményét is.  A vásárlásnál ne feledjük el megkérdezni, hogy a kiválasztott vércukormérő milyen nyelveken beszél.
 
Ha megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb készüléket, ne hagyjuk a polcon porosodni, ne hanyagoljuk el a rendszeres mérést. Az eredményeket jegyezzük fel egy vércukornaplóba. A kapott értékek mellett írjuk fel a mérés pontos időpontját, azt, hogy étkezés előtt, vagy után mértük, lehetőség szerint a bevitt szénhidrát és elvégzett fizikai aktivitás mennyiségét, az esetleges panaszokat. Az első magyar internetes kezelési naplóban, az EgészségNaplóban mindez egyszerűen nyilvántartható.

Forrás: www.egeszsegnaplo.hu

Kép: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x