Miért nem hordunk ma már kalapot?
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Miért nem hordunk ma már kalapot?

Miért nem hordunk ma már kalapot?

Forrás: Girardi
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A fejfedő ősidők óta kitüntetett, meghatározó darabja az öltözködésnek. Ha valaki kézbe vesz egy történeti öltözködéssel foglalkozó művet, már a fejfedőkből tetten érhető az a korszak, amikor készítették. Nem is nagyon kell látni az öltözék többi - mai szemmel meghatározó - darabját. 

 

Rendezvénynaptár
Ha most gondolatban felidézünk egy papi ornátust, vagy egy archaikus időbeni katonai viselet fejfedőit, nagyon markáns térformákkal találkozunk. Véletlen-e ez a nagyon karakterisztikus formavilág, amely az ősi nagy civilizációk fejfedőit meghatározta? Véletlen-e az egyes korszakok öltözködési formavilága? Véletlenül alakultak-e ki az egyes népek viseletei? Véletlen-e, hogy  a mai kor öltözködési szokásából ennyire háttérbe szorultak a kalapok? Megannyi kérdés, amit az ember már fel sem tesz. Vagy ha fel is tesz, azzal áltatja magát, hogy a mai „modern” idők már nem engedik meg a színpadias öltözködés „barokkos” burjánzásait.


Ha most a nyájas olvasó kicsit elgondolkodik a fenti kérdéseken, rá kell döbbennie, hogy kell lennie valami mélyebb tartalomnak a régi idők öltözködési kultúrájában, hacsak nem lesajnáló véleménnyel vagyunk róluk. Higgye el az olvasó - tudománytörténeti vélemények alapján állítom -, hogy a mai ember semmivel nem képes több információt a világról befogadni, mint a régi idők embere. Ők sem voltak butábbak, csak éppen mást helyeztek a gondolkodásuk fókuszába, mást tartottak fontosnak. Közel húsz éves kutatási tapasztalatom után ki merem jelenteni, hogy a szakrális öltözetek teljessége abból a célból született meg - ahogy azt ma is látjuk-, hogy energetikai támogatást nyújtson a viselőjének. Ugye, érzi mindenki, hogy más segítségre van szüksége a papnak, mint egy katonának? A régi alkimisták is más ruhát hordtak, mint a céh-legények. Ha már most igazak a fenti állítások, akkor igaznak kell lenni annak is, hogy sajátos emberi képességeket és tulajdonságokat segíteni lehet speciálisan kialakított öltözetekkel, különösen fejfedőkkel.

Miért éppen a fejfedők a leghangsúlyosabb öltözködési elemek?

Azért, mert a fejen helyezkednek el azok az erőközpontok, csakrák, amelyek a gondolkodásért, az intuícióért és a spirituális kapcsolódásért a felelősek. Ezen kívül a feji erőközpontok rendszerén keresztül elérhetőek az alsó erőközpontok is. A gerincvelői energiaoszlopon (a szusumnán) keresztül energetizálni lehet az egész rendszert.


A hatásmechanizmusa pedig ennek az egész logikának a formák energetikai adottságainak köszönhető. Ennek a gyökere pedig a szakrális geometriában keresendő, Platón szent geometriájában.
A mai kor embere pedig ösztönösen érzi, hogy a személyes igényei és a divatkalapok formái köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ahelyett, hogy egy kalap térformája segítené valamiben a viselőjét, inkább fokozza rossz energetikájával a káoszt az ember belső világában és fizikumában.

A szakrális öltözködésről szóló cikksorozatunk következő részében a szakrális kalapdivatról lesz szó.

Girardi

 
 
[ 3617 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x