Kis masszázsiskola
Címlap / Szépség-Egészség / Kis masszázsiskola

Kis masszázsiskola

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Biztosan próbálták már párjával egymást masszírozni, és tudja, milyen megnyugtató, lazító tud lenni. Itt az ideje, hogy profi fogásokkal gazdagítsa repertoárját.  


Rendezvénynaptár
Az érintés nyelve egyetemes emberi kifejezésforma. Ösztönösen dörzsöljük fájó, sajgó testrészeinket, vagy simogatjuk egymást, megnyugvást és szeretet nyújtva ezzel. Amire bizony nagy szükségünk van napjaink rohanó életmódjában, ami állandó stresszel, aggodalommal jár. A legtöbb feszültség a hátban halmozódik fel, mégpedig a lapockák felett és között. Ez is az egyik oka annak, hogy olyan sokan panaszkodnak hátfájásra. A masszázs segítségével azonban a stressz okozta görcsök csökkenthetők.

Lazít és szépít

Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, javul a sejtek anyagcseréje. Élénkül a vér- és nyirokkeringés, ami elősegíti a különféle kötőszöveti lerakódások felszívódását, így csökken a lerakódó zsír mennyisége. A masszázs hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez is, ugyanis a simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul az elhalt hámsejtek leválása, és fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Csökkenti az izomtónust, ezáltal nő az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A masszázs azonban nem csak fizikai értelemben fejt ki jótékony hatást, javítja a lelkiállapotot is. Serkenti az életenergia áramlását, alkalmazásával az emberek újra egyesülhetnek legbensőbb énükkel.

Kell a hangulat

A masszázs helyszínéül szolgáló környezet nagyban hozzájárulhat a tökéletes ellazuláshoz, ezért oda kell figyelni a megfelelő környezet kialakításához. A szoba hőmérséklete legyen kellőképpen meleg, huzattól mentes. Mivel a testhőmérséklet a masszázs közben rendszerint csökken, jó, ha van kéznél törülköző vagy takaró. A világítás legyen nyugtató hatású, a lámpa semmiképpen se világítson a partner arcába. Gyertyákkal, füstölővel vagy illóolajos párologtatóval kellemes illatot és bensőséges hangulatot teremthet.
Mivel a legtöbb háztartásban nincs állítható magasságú masszázsasztal, más megoldást kell keresnünk. A padló vagy az ágy éppen megteszi - ha a padlót választja, párnázza ki! Az ágyat ne felejtse el régi törülközőkkel, lepedővel letakarni, nehogy a masszázsolaj foltot hagyjon rajta. Végül tegyen kellemes, lágy zenét a lejátszóba - ez segíti az ellazulást, megteremti a légkört a hatékony masszázshoz.


Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x