Használd a Hold erejét!
Címlap / Szépség-Egészség / Használd a Hold erejét!

Használd a Hold erejét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

Ma telihold van, ami sokak számára álmatlan éjszakákat, testi-lelki kellemetlenségeket, depresszív hangulatot hoz, ennek azonban nem kell így lennie. Hogyan használhatod ki a Hold erejét?  

A Hold és az ember: különleges viszony
A Hold különleges helyet foglal el az emberiség életében, kultúrtörténetében is. Jónéhány vallási hagyományban tisztelik, tisztelték a Holdat istenségként, elég csak a görögök Szeléné, a rómaiak Luna istennőjére gondolnunk. Rajtuk kívül is sok más kultúrában megtaláljuk a Holdisteneket, de még inkább Holdistennőket, hiszen általában női vonásokkal ruházzuk fel a hozzánk legközelebb található égitestet.


A Holdhoz köthető jelenségek közül az egyik legismertebb az árapály, a tengerek vízszintjének ritmikus növekedése, csökkenése, és a holdfázisok  szintén hatást gyakorolnak az életünkre, mégha nem is vagyunk mindezzel tisztában.

A kertészkedéssel foglalkozók régóta tudják, hogy a növényeket fejlődését milyen módon befolyásolják a holdciklusok, és mely kerti munkákat érdemes növekvő, fogyó vagy éppen újhold idején elvégezni.

A holdciklusok hatása

A Hold ránk is hasonló hatással van: az újhold utáni növekedési fázisban hatékonyan táplálhatjuk a testünket, építhetjük az életünket, koncentrálhatjuk energiáinkat. Teliholdkor érzékenyebbek, akár idegesebbek is vagyunk, a rendőrségi statisztikákból is kitűnik, hogy ilyenkor több a baleset, az erőszakos esemény, ám több kisbaba is születik. A telihold utáni fogyó hold időszaka a méregtelenítésnek, fogyókúrának és a nehezebb, komolyabb munkáknak, testedzésnek is kedvez. Az újhold ideális időszak arra, hogy bármilyen területen újdonságokba fogjunk, leszámoljunk rossz szokásainkkal, megszabaduljunk mindattól, aminek már nincs helye az életünkben.


Hogyan enyhítsük a telihold nehéz hatásait?
A teliholdat sokan a saját bőrükön is jobban érzik, mint a hónap többi napját, sokan szenvednek álmatlanságtól, rossz közérzettől, lehangoltságtól, van, aki úgy érzi, ilyenkor pattanásig feszülnek az idegei – éppúgy, ahogy a telihold kitelik, kiteljesedik.

A telihold körüli napokban általában testi-lelki értelemben érzékenyebbek és sérülékenyebbek is vagyunk, ezt a hatást azonban ki is használhatjuk, ahelyett, hogy szenvednénk tőle.

Meditáljunk és tartsunk mértéket!
Számolni kell vele, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk a túlzásokra, például a túlevésre vagy az érzelmi kilengésekre is. 


Ügyeljünk tehát fokozottabban arra, hogy kiegyensúlyozottak és szeretetteljesek tudjunk maradni, tartsunk mindenben mértéket és törekedjünk önuralomra. Ám ha mégsem sikerül, ne mértéktelen evéssel, édességfogyasztással próbáljuk a feszültségünket enyhíteni, hanem menjünk a probléma mélyére. A telihold különösen alkalmas a mély megélésekre és az elengedésre is, így igen kedvező a meditáció, önvizsgálat ezen a napon. A relaxáció és a különféle meditációs technikák segítségével nemcsak a problémáinkat oldhatjuk meg, vagy legalábbis láthatjuk meg a megoldáshoz vezető lépéseket, hanem a stresszt és feszültséget is oldhatjuk, békés, nyugodt lelkiállapotba kerülhetünk.

Testi-lelki kényeztetés

A rossz hangulatra, kedvetlenségre gyógyír a mozgás is, de ma nem érdemes túlerőltetni magunkat. Ilyenkor a legjobban ajánlható a jóga, a séta a friss levegőn vagy az úszás, mert ezek nem fárasztanak el annyira, mégis megnyugtatnak, kitisztítják a testet, lelket, és persze a szex.

Fontos odafigyelni az étkezésre, hiszen teliholdkor a káros anyagok is jobban beépülnek, ezért érdemes ma különösen jó minőségű táplálékokat, sok friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. A szénhidrátok, édességek és a gyorsételek viszont kerülendők!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x