12 divatújdonság 2012-ben
Címlap / Szépség-Egészség / 12 divatújdonság 2012-ben

12 divatújdonság 2012-ben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

A 2012-es év előre láthatólag igen sok mindent tartogat számunkra a divatban. Kicsit retro, kicsit mintás, kicsit eklektikus, hóbortos, merész és egyben izgalmas. Mindez nagyon jó hír azok számára, akik szeretnek változatosan öltözködni, folyamatosan megújítani a megjelenésüket, hiszen az idei divattrendek és különféle irányzatok bőséges választékában mindenki megtalálja a kedvére valót. 

Íme egy kis ízelítő:


1. Továbbra is retro

Továbbra sem lesz ciki szüleink szekrényében kotorászni néhány féltve őrzött régi darab után, hiszen még mindig hódít a retro! A hetvenes évek mellé finoman csatlakozik egy kevés a 90-es évek divatjából, ugyanis ismételten megjelennek a haspólók és topok. Már tavaly is találkozhattunk néhány rövidre vágott darabbal, de idén nagyobb hangsúlyt kapnak. Finoman megjegyezném, hogy hűvöskés időben nem a legpraktikusabb darab és nagyon jól nézhet ki akkor is, ha például ízlésesen választunk hozzá egy szűkebb trikót, vagy rucit, amolyan „designolós” darab szerepét is betöltheti, amit többféleképpen viselhetünk.


2. Imádjuk a mintákat

Nagyon izgalmas tud lenni, ha egy mintás darab van rajtunk, hát még ha többféle mintás… A virágminta, a különböző állatminták továbbra is hódítanak, csakúgy, mint a geometrikus minták. Újdonságként beköszöntenek a printelt hatású minták, így a modern technika – szó szerint - a textilmintákra is rányomja bélyegét. Idén a kígyó lesz a tuti befutó az összes állatminta közül. Ha ízlésesen és végiggondoltan összepasszintunk pár mintát ügyelve a szín harmóniára,nagyon izgalmas és különleges, egyedi szetteket alkothatunk meg.


3.Imádjuk a színeket
A pasztellszínek és az őszi-téli borongós színek után újult erővel robbannak be a kedvenc élénk színeink. Rengeteg intenzív színnel és azok árnyalataival találkozhatunk. Kifejezetten menő, ha például a feketéhez választunk egy intenzívebb árnyalatot, mint például a citromsárga, a pink, vagy a narancs. A legnagyobb újdonság a tavaszi színpaletta árnyalatai közül az úgynevezett mandarintangó, ami a narancssárgának egy speciális, már-már pirosba hajló árnyalata, egy intenzív és egyben roppantmód impulzív szín.4. Fémes ragyogás

Igazi királylánynak, netán páncélos lovagnak, de akár az is lehet, hogy egy drága ékszernek érezhetjük magunkat a különböző stílusú, fémesen csillogó ruhákban idén. Lehet festett, flitteres, vagy bármilyen más technikai megoldással kivitelezett ruhadarab, a fémes hatás különleges és látványos újdonság 2012-ben!


5. Alsónemű hatás
Lehet, hogy 2012-ben a kombinéd lesz a legmenőbb ruhadarabod? Idén ugyanis felsők és ruhák egyaránt készülnek csipkés anyagból, azt hinnénk, hogy ezt a kifutóra, vagy csupán alvásra szánták, csak rossz helyre keveredett a boltok polcain. Tévedés! Persze ez az elképzelés a merészebb közönségnek jelenthet igazán örömet, hiszen nemcsak viselni, hanem felvenni is tudni kell egy ilyen darabot.


6. Szeretjük a  blézert

Folytatódik a blézerőrület. Mostanra már megszoktuk ennek a ruhadarabnak a sokszínűségét és változatait. Ezúttal vékony anyagból és világos színekben találkozhatunk a blézerrel és továbbra is olyan sokféleképpen hordhatjuk, mint eddig, csupán a fantáziánk és egyéniségünk szabhat határt a viseletünknek: hogy épp egy kis nadrággal és egy cuki blúzzal, vagy egy szexi rucival viseljük.


7. Táskákat a kezekbe!

Igen-igen, a kézi kis borítéktáskák vegyes választéka leselkedik ránk az üzletek polcain. Célszerű olyat választani, amit ki tudunk használni, vagyis nem csak egy-két összeállításhoz választhatjuk tökéletes kiegészítőnek.


8. Továbbra is maxi és overall

A tavalyi és tavaly előtti trendekben már jól megszokott overallfazon továbbra is hódít. Az overallban az a jó, hogy nem csak ápol és eltakar, hanem stílusos és ha jó anyagból és fazonból választunk, nagyon kényelmes viselet lehet. Idén a kantáros verzió lesz az igazi újdonság. A maxi ruhákra és szoknyákra ez ugyanúgy jellemző, csak egy csöppet nőiesebb irányvonalat követnek.


9. Vissza a múltba: ötvenes és hatvanas évek
A  tavaly már beköszöntött 70-es évek retro divatja mellé csatlakozik az ötvenes évek is, térdig érő ,,A” vonalú ruháival, szoknyáival, lekerekített gallérjaival, pöttyös mintáival és néhány egyéb jellegzetességével együtt.
10. Minimál stílus

A sok retro és alternatív elképzelések mellett a minimál és letisztult stílus is jelen lesz, mely a visszafogottabb és elegáns stílusok kedvelői számára jelenthet jó hírt. Az utóbbi években ez az irányvonal nagy népszerűségnek és sikernek örvendett és továbbra is hódít.


11. Boyfriend stílus

Vagyis még mindig felvehetjük a barátunk ruháit anélkül, hogy ciki lenne, sőt kifejezetten divatosak is leszünk benne. A boyfriend stílus lazább és fiúsabb irányt jelent, ami nagy népszerűségnek örvend a fiatalabbak körében, ugyanis nemcsak nagyon vagány és laza viselet tud lenni, hanem roppant kényelmes is. Mindig picivel nagyobb a méret, mint amekkora kellene, legyen az farmer, női zakó, vagy egy póló. Ehhez a stílushoz tartozik a férfi makkoscipőre emlékeztető lábbeli is. A boyfriend stílusban az a jó, hogy sokféleképpen lehet viselni és variálni az ilyen jellegű darabokat.


12. Nézzünk a körmünkre!

Nem árt, ha tudjuk, hogy a túl hosszú és amúgy sem praktikus, karomszerű körmök ideje leáldozott, akárcsak a túlságosan harsány színeké is. Helyette a visszafogott, lekerekített, rövidebb formák és a klasszikus, illetve natúr színek kapnak kiemelt hangsúlyt.


Cseh Éva
divat és öltözködési tanácsadó
Ha szeretnéd segítségemmel felfrissíteni ruhatárad >>

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7962 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x