Fuss sérülés, fájdalmak és fáradtság nélkül!
Címlap / Szépség-Egészség / Fuss sérülés, fájdalmak és fáradtság nélkül!

Fuss sérülés, fájdalmak és fáradtság nélkül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Gondoltál már arra, hogy a futás mennyivel több, mint egyszerű testedzés? Hogy létezik egy olyan fajtája, amely biztonságossá és szórakoztatóvá teszi a futást a kezdők számára, míg a versenyzők megtalálhatják benne azt a többletet, ami számos helyezést jelenthet a dobogó irányában? Ez a ChiFutás, amely most könyv formájában a Lunarimpex Kiadónál jelent meg. 

Serena Williams, Michael Phelps, Meryl Streep, Tiger Woods, Apollo Ohno – ők kétségkívül azok közé az emberek közé tartoznak, akik láttán azt mondhatjuk: Ejha! Vajon hogyan tudják mindazt megtenni a testükkel olyan könnyedén, amire képesek? A velük készült interjúkból és beszélgetésekből kiderült, hogy ők valójában nem tesznek semmit, hanem egyszerűen félreállítják önmagukat az útból és engedik, hogy valami más megtörténhessen. Bár nem mindegyikük sportoló, de  közös vonás bennük, hogy kiválóan művelik a mesterségüket, művészi szintekig finomítva azt. Képességeik magas szintje átemeli őket a fizikai kifejezésmód és mozgás további birodalmaiba, ahová közülünk nem sokan képesek eljutni (legalábbis így gondoljuk).

Miben rejlik a titkuk? Ez az az összetevő, amire a ChiFutás is épül. A különleges teljesítményeket elért emberek azért képesek erre, mert nincs már szükségük arra, hogy egy nehéz feladat közepette elgondolkodjanak azon, mit is kéne tenniük. Amikor az elméjük mozdul, a testük követi. Ha a fókuszuk mozdul, a chi-jük követi, és minden, aminek meg kell történnie, megtörténik – kétség, aggodalom, feszültség, félelem vagy az ego más zavaró hatása nélkül, amelyek a mesterségükben kevésbé jártas emberek tetteit akadályozhatják.„Személy szerint nem repesek azért, hogy végtelen órákon át építgessem és ápolgassam az izmaimat, proteinkoktélokkal etessem azokat az éhes húskötegeket, és ibuprofennel csillapítsam a fájdalmaikat... ezért úgy döntöttem, inkább az elmémet tornáztatom.”
– a ChiFutás szerzője, Danny Dreyer így vall arról, mi adta a kiindulási alapot a módszere megalkotásához.

A kínai filozófia és a hagyományos kínai orvoslás központi fogalma a chi, amit szoktak életenergiának is nevezni. A ChiFutás arra épül, hogy a chi erősebb és hatásosabb, mint az izomerő, és futás közben is elsősorban a chi-nket kell használni, mozgatni, illetve lehetővé tenni, hogy áramoljon, ahelyett, hogy erőlködve, pusztán az izmaink munkájára hagyatkozva futnánk.

A chi az az életadó energia, amit a mozgás hoz létre, tehát egyszerre termék és eszköz is. A chi egyesíti a testet, az elmét és a szellemet, egy láthatatlan és mérhetetlen erő, amit ha megtanulunk használni, a futás könnyűvé és örömtelivé válik, ráadásul a tipikus sérüléseket és fájdalmakat is kiküszöbölhetjük általa.

A ChiFutás nem csak a legtöbb futósérülés okát és gyógymódját ismerteti, hanem megtanítja azt is, hogyan kerülhetjük el őket, ha megváltoztatjuk futási szokásainkat. „Az évtized legizgalmasabb könyve a futók népes társadalma számára, ami forradalmasíthatja kedvelt testedzési módszerüket” - állítja róla a szakma. A könyv egyik szerzője, Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres utlramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón. A másik szerző, Kathrine Dreyer több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.


A ChiFutás a vázizomzatban rejlő jelentős tartalékokat aknázza ki, mint amire például a jóga, a Pilates vagy a Tai chi alapul. Ötvözi a helyes légzéstechnikát, az elme összpontosítását, a megfelelő testtartást és az izmok szabályos használatát, a laza végtagokat és ízületeket, így a futás valódi élménye közben arra is megtanít, hogyan legyünk a saját testünk ura és edzője is egyben.

A könyv segítségével mostantól bárki követheti azt a több százezer embert, akik immár sérülés vagy fájdalom nélkül, könnyedén futnak a ChiFutás módszerének alkalmazásával. Mostantól el lehet felejteni a térdproblémákat és az izomfájdalmakat. Át lehet, sőt át kell élni a teli talpon futás természetes hatékonyságát. Az átdolgozott új kiadás friss felismerésekkel és innovatív edzési technikákkal bővült. A könyvben található tízlépéses edzéstervvel pedig bárki átalakíthatja már meglévő futótechnikáját is.


Videós ízelítő a ChiFutás módszeréből >>

Danny Dreyer: ChiFutás
Lunarimpex Kiadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4173 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x