Náthakúra
Címlap / Szépség-Egészség / Náthakúra

Náthakúra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kellemetlen tünetek mindannyiunk számára jól ismertek: fáj a torkunk, nyeléskor pedig még ég is. Eldugul, vagy éppen csöpög az orrunk. Kilúgozottnak érezzük magunkat, minden tagunk fáj, semmihez sincs kedvünk.  

A kellemetlen tünetek mindannyiunk számára jól ismertek: fáj a torkunk, nyeléskor pedig még ég is. Eldugul, vagy éppen csöpög az orrunk. Kilúgozottnak érezzük magunkat, minden tagunk fáj, semmihez sincs kedvünk. A legjobb terápia ilyenkor az, ha néhány napra ágyba bújunk, de nem mindig tehetjük meg ezt, sokszor lábon kell kihordanunk a betegséget. Cikkünkben arra próbálunk meg pár ötletet adni, hogy milyen természetes szerekkel enyhíthetjük a nátha tüneteit.

Grépfrútmag-kivonat
A grépfrút nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A grépfrút természetes C-vitamin-tartalma segít az immunrendszer erősítésében. Egyen naponta egy grépfrútot vagy igya meg a levét!


Ha megfázott, jót tesz az aromaterápia: fejét kendővel leterítve inhaláljon forró grépfrút olajat, hiszen csíraölő és élénkítő hatású. Naponta egyszer vegyen gőzfürdőt 20 cseppnyi grépfrút kivonatot adva a fürdővízhez. Ha köhög, igyon mézes grépfrút levet, és keverjen el grépfrútmag-kivonatot langyos vízben gargarizáláshoz.

La-pacho tea
A Dél-Amerikában őshonos tea nagyobb adag flavonoidot tartalmaz, sok benne az ásványi anyag és a nyomelem: kalcium, magnézium, foszfor, cink, szilícium, mangán, molibdén, réz, vas, kálium, nátrium, kobalt, bór, arany, ezüst, stroncium, bárium, jód és nikkel. A hatóanyagok közös hatásának eredményeként a növény immunstimuláló, antibiotikus: segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító, csökkenti a sejthártyák szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét. Fokozza a kiválasztást: serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválasztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag eltávolítást.

Felhasználása: 2 evőkanál vagy 3 filter Aktimunteát főzzünk 10-15 percig forró vízben, majd áztassuk még ugyanennyi ideig, kevés mézzel ízesítsük, és apránként kortyolgassuk el a nap során.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6441 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x