Hasznos tippek reflux esetén
Címlap / Szépség-Egészség / Hasznos tippek reflux esetén

Hasznos tippek reflux esetén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A reflux időnként szinte minden embernél jelentkezhet, egy bizonyos mértéket, illetve gyakoriságot meghaladóan azonban kórosnak tekintjük. 

A betegség oka, hogy a nyelőcső és a gyomor határán elhelyezkedő záróizom nem képes megakadályozni a gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlását.

A refluxbetegség kezelése életmódbeli, étrendi változtatásokból, gyógyszeres kezelésből, valamint sebészeti beavatkozásból állhat. A betegség diagnosztizálása orvosi feladat! Az életmódbeli változtatások önmagukban nem mindig elég hatásosak, de alkalmazásukkal a gyógyszeres terápia hatékonysága is sikeresen növelhető.


Néhány életmód tipp, ami segíthet:
Ajánlott:
- megfigyelni melyek azok az ételek és italok amelyek fogyasztás után panaszokat okoznak, mert ezek elkerülése segíthet
- naponta többszöri kis mennyiségű étkezés, gyomorkímélő ételek fogyasztása
- az ágy feji részének megemelése
- a stressz kerülése,
- dohányzás elhagyása,
- a túlsúly csökkentése

Nem ajánlott:
- erősen fűszerezett, zsíros ételek, az alkohol, a koffein-tartalmú és szénsavas italok, paradicsom alapú ételek, csokoládé
- túl szoros ruházat viselése
- az étkezéseket követő azonnali lefekvés vagy intenzív testmozgás
- nehéz tárgyak emelése

A gyógyszeres kezelés célja a tünetek megszüntetése és a szövődmények kialakulásának megelőzése. A gyógyszeres kezelésre számos gyógyszercsoport áll rendelkezésre. Ezek egy része vény nélkül kapható, más részük csak orvosi receptre. Az, hogy melyik gyógyszer alkalmazása a legmegfelelőbb a beteg számára a tünetek illetve a betegség súlyosságától és előfordulásuk gyakoriságától függ. Vény nélkül kapható készítmények alkalmazása elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit. Ezért, amennyiben a tünetei a betegtájékoztatóban említett néhány nap után sem enyhülnek, illetve súlyosbodnak, keresse fel kezelőorvosát!

A gyógyszeres terápiában nagyon hasznosak lehetnek a refluxbetegség tüneti kezelését jelentő alginát tartalmú készítmények, mint például a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és a Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta. A gyomorsavval reakcióba lépve gél réteget képeznek a gyomortartalom tetején, így megakadályozzák a sav visszaáramlását a nyelőcsőbe és távoltartják a gyomortartalmat a nyelőcső falától, enyhítve ezzel a gyomorégés és savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket.
A Gaviscon gyógyszerkészítmények hatásmechanizmusa fizikai jellegű, alkalmazásuk nem jár számottevő mellékhatással így a terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhetőek.

Azon betegek esetében, akiknél a reflux tünetei alkalomszerűen jelentkeznek ideálisak ezek a gyógyszerkészítmények.

A cikk megjelenését támogatta a Reckitt Benckiser (Magyarország) Kft.
Elérhetőség: gyogyszer@reckittbenckiser.com


A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta vény nélkül kapható gyógyszerkészítmények.

GVS/12/016     Az anyaglezárás időpontja: 2012.03.05.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 2262 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x