Mosolyogj! Mennyire fehér a fogad?
Címlap / Szépség-Egészség / Mosolyogj! Mennyire fehér a fogad?

Mosolyogj! Mennyire fehér a fogad?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A magabiztos fellépés mellett ahhoz, hogy jó benyomást keltsünk, elengedhetetlen az ápolt megjelenés, amelynek része a ragyogóan fehér, ép fogsor is. Az ápolt, fehér fogazat amellett, hogy vonzóvá teszi viselőjét, egészséget is sugall. Azok az emberek, akiknek kevésbé mutatós a foguk, ritkábban mosolyognak, vagy kezüket a szájuk elé tartva igyekeznek leplezni ebbéli hiányosságukat. 

Ma már számos olyan fogszépészeti eljárás létezik, mellyel ragyogó, egészséges mosolyra tehetünk szert. Ilyen például a fogfehérítés. De nem győzzük hangsúlyozni itt is a megelőzés fontosságát, amit a fogmosási szokások kisgyermekkori kialakításával kell megalapozni, a féléves, majd felnőtt korban éves fogászati kontrollok szükségességét, azaz a szájhigiéna beépítését mindennapjainkba.

A fogfehérítésnek többféle módja ismert. Ma már léteznek úgynevezett fogfehérítő fogkrémek, melyekkel a színes ételek, élvezeti szerek nyomait távolíthatjuk el fogainkról. Otthon végzett fogfehérítési módszer az úgynevezett fogfehérítő sín használata, aminek technikáját fogorvosunk személyre szabottan ismerteti. Általánosságban 6-10 napig éjszakánként kell használni a fehérítő anyaggal megtöltött sínt, mely akár 4-5 színárnyalattal teszi világosabbá a fogakat, s az eredmény kb. 1-3 évig tartósan megmarad. Természetesen ez az időtartam egyéni tényezőktől is függ, elsősorban a fog eredeti színétől, életmódunktól, táplálkozásunktól, örökletes tulajdonságainktól, fog- és szájápolási szokásainktól, valamint nyálképződésünk és fogkőképződési hajlamunktól. Rendelői fogfehérítésről bővebben itt >>


Az igazán látványos fogfehérítés azonban szakértő fogorvosi beavatkozás nélkül, otthoni keretek között nem érhető el. A fogászati rendelőben végzett fogfehérítés a legeredményesebb, általa a dohányos-sárga fogak is tejfogfehérré világosodhatnak! A plazmalámpás fogászati fogfehérítő eljárás első lépése a fogazat teljeskörű átvizsgálása, a beteg fogak kezelése. A végleges töméseket, pótlásokat azonban csak a fogfehérítés után lehet elvégezni, mert ezek színe a kezelés során nem módosul. A fogfehérítés előtt megtisztítjuk a fogakat a lepedékektől és a fogkőtől, majd a színskála segítségével megállapítjuk a jelenlegi színt, ezt követi a speciális ínyvédő felhelyezése a lágy szövetek védelme érdekében. Ezután felhelyezzük a professzionális fogfehérítő gélt, melyet folyamatosan plazma-ívlámpával világítunk meg. Ez a művelet átlagosan 1 órát vesz igénybe. A kezelés végén leöblítjük a fogakat és a páciens visszaigazolása érdekében összevetjük az eredményt a kiinduló állapottal.

Az elszíneződéseket főként színes italok, ételek okozzák, mint kávé, tea, vörösbor fogyasztása, túlzott szénhidrátbevitel, de a rendszeres dohányzás is erőteljesen roncsolja a fogzománcot, sárgítja a fogakat. Ha a páciens dohányzik, bizony előfordul, hogy a legjobb fogfehérítő eljárást is 1-2 évente meg kell ismételni, vagy legalábbis szinten tartó kezelést kell alkalmazni. Fémmentes préskerámia héj.


Ha a fogak már annyira elszíneződtek, hogy nem lehet őket kifehéríteni, még mindig van egy megoldás, ami számításba jöhet, ez pedig a héjkerámia. Az eljárás során a megfelelő előkészületek után a fogak külső, látható felületére vékony porcelánhéjat ragasztanak. Fájdalom, komolyabb beavatkozás nélkül egy csapásra esztétikus, szép formájú és világos színű fogakat kapunk eredményül.

Az esztétikai fogászat térhódításának és a kialakult trendnek hála az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy fogaik ne csak egészségesek, de fehérek is maradjanak. Az ismertetett fogfehérítő eljárások alkalmazásával mindez tehát bárki számára elérhető, biztonságos és hatékony lehetőség: fogfehérítés otthon. A későbbiek során, ha a fogakon elszíneződést tapasztalunk, elég egy részkezelés vagy egy szintentartó kezelés végrehajtása.


Nico Dental
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 3253 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x