7 jólbevált gyakorlati tanács emésztési zavarok ellen
Címlap / Szépség-Egészség / 7 jólbevált gyakorlati tanács emésztési zavarok ellen

7 jólbevált gyakorlati tanács emésztési zavarok ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Bizonyára mindannyian éreztük már azt, amikor hasunk kemény lesz és felfúvódással küszködünk, s úgy érezzük, gyakorlatiolag megállt az emésztésünk. Majdnem minden 10. felnőtt és ebből majdnem minden 7. nő szenved székrekedésben 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden nap kell lennie székletünknek, de egy héten háromszori széklet normális lenne - tartják az orvosok.

Miből adódik a probléma?
A túl sok húst, édességet és lisztet tartalmazó étrend miatt a gyomor túl kevés ballasztanyagot kap. Ezen kívül a túl sok ülés és a túl kevés folyadék is lustává teszik a gyomrot. Ennek következményeként a gyomor lassan szállítja az ételeket a vastagbélbe, s a vastagbél túl sok folyadékot von el. A következmény: a széklet kemény lesz, s napokig a végbélben tárolódik. A más környezetre való átállás (más WC-k), szokatlan napirend, gyógyszerek (altatók, nyugtatók, köhögés- vagy fajdalomcsillapítók) ugyancsak fékezhetik a beleket. A nőknél a sárgatest hormon is, amely a ciklus második felében képződik, gátolja a bélmozgást, s ez mindig csak a ciklus kezdetén normalizálódik.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 7959 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x