Négyféle nyakdísz egy pólóból
Címlap / Szépség-Egészség / Négyféle nyakdísz egy pólóból

Négyféle nyakdísz egy pólóból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Külföldi kreatív oldalon találkoztam nemrég a "pólóékszerrel", s mivel megtetszett, gondoltam, kipróbálom. Négyféle verziót készítettem. Nem ördöngösség, nem is túl időigényes. Tetszetős, bohém, nyári kiegészítő lehet. 

Mire lesz szükséged? Egy feláldozható pólóra (én egy kiszakadt spagetti pántos topot használtam fel), éles olló, pamut kötözők, textilszalag.


A készítési folyamat
: vagdoss a pólóból kb. 1 centi széles csíkokat (1). Nem baj, ha nem tökéletesek a csíkok, de azért ne legyen nagyon rojtos. Legalább 10 csíkot érdemes vágni (3), akkor mutat jól ez a nyakdísz, ha széles. Fogd egybe a levágott pólócsíkokat (4), és amennyire csak tudod, nyújtsd ki őket (eltépni nem ér!), ettől a mozzanattól összepöndörödik az anyag, s ezzel nagyjából meg is kapod az ’alapláncot’.


Csakhogy hiába nyújtottad ki a pólócsíkokat, a póló oldalvarrása (lásd 6. számú fotó) nem tűnik el. Ezt az esztétikailag zavaró tényezőt többféle módon kiiktathatod. Az egyik lehetőség, hogy fogsz egy a pólóval színben harmonizáló pamutfonalat, vágsz belőle legalább 2-3 métert, ezt összehajtogatod 50 centisre, hogy könnyen tudj fele dolgozni, s a varrás környékén rátekered 4-5 centi hosszan, jó szorosan a pólócsíkokra (7).


Mivel én eredendően a 4/3 sz. verziót szerettem volna elkészíteni, a többi inkább csak ’minta’, ezek kivitelezése ezért nem is tökéletes, csak ötletként "dobom be". Ennél jóval több változat készíthető - rá is kaptam, legközelebb mutatok még pár variációt.

4/1 - a kinyújtott pólócsíkokat kétszer tekerd át a nyakadon, így kapsz egy nyakhoz simuló alapláncot - ez is mutatós kiegészítő.
4/2 - a pamutfonallal körbetekert változat

4/3 - a kinyújtott pólócsíkokat egybefogtam és alaposan megtekertem, hogy jó szoros legyen, majd fonállal rögzítettem nagyjából azon a ponton, hogy a fejemen átférjen a nyakék

4/4 - a pamutfonalat feldobhatod valamilyen élénk színű szalaggal is (meg flitterrel, meg gyönggyel stb.)


Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5637 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x