Főként Nőként: a párkapcsolatban
Címlap / Szépség-Egészség / Főként Nőként: a párkapcsolatban

Főként Nőként: a párkapcsolatban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy manapság a mindennapi életben mennyire "rákényszerülnek" a nők arra, hogy a bennük is természetesen jelenlévő férfi energiákat felszínre hozzák, és használják. Bizonyos határig ezzel semmi gond, de meg kell érezni, hol és mikor kell visszaváltozni a nagybetűs NŐ-vé. A cím arra utal, hogy ha már "férfit játszunk" a társadalmi nyomás hatására a munkában, a párkapcsolatban "főként Nőként" viselkedjünk! Hiszen ez lesz a harmonikus, örömteli párkapcsolatunk alapja. 

A férfiak által dominált kultúránkban sok nőnek háttérbe kell szorítani a nőiességét a munka, a pénzkeresés vagy a karrier érdekében. Előző cikkünkben megvizsgáltuk, milyen árat kell fizetni mindezekért, hiszen az a keményég, racionalitás, ami bizonyos szempontból előny a munkában, különösen sok gondot okozhat a párkapcsolatban. Nagyon kevés nő képes arra, hogy tudatosan, naponta többször váltogassa a szerepeit. Gondolatvezérelt főnök, vagy beosztott nappal munkahelyen, érzékeny és megértő anya, feleség délután, szenvedélyes és tüzes szerető éjszaka. Nem könnyű, majdnem lehetetlen úgy váltani a szerepek, illetve a női-férfi minőségek között, hogy idővel ne keveredjenek össze.

 

A harmonikus párkapcsolat alapja, hogy a férfi és a nő is megtalálja benne a saját, energetikai jellemzőjének megfelelő helyet. Az a nő, aki jól érzi magát a bőrében, az nem akarja a párkapcsolatban a ”nadrágot viselni”. Felismeri azt, hogy a lényéből természetesen fakadó lágyság,  befogadás, és érzékenység ugyanolyan, sőt  sokkal hatékonyabb alakító – teremtő erő, mint a férfias energia. Ezzel tudja létrehozni azt a közeget, melyben a férfi a saját férfi-teremtő erejét képes megélni, kiteljesedni és harmóniában átalakítani a világot. Így a női energia nem közvetlenül, hanem közvetve, de ugyanakkor felerősítve hat a világra. S ha ily módon mindkét fél megtalálja a helyét, nemcsak személyiségben, hanem energetikailag is a párkapcsolatban, akkor az mindkét fél számára örömteli lehetőségeket rejt magában.

A kérdés, hogy mit tehetünk ezen állapot megvalósításáért? A válasz: a játékosság,  az intuíció, az öröm és a kreativitás megtalálása a nőiességben. Ez nemcsak a szexualitást jelenti, bár abban is megnyilvánulhat. Az öröm, a játékosság, a figyelmesség, a kreativitás a hétköznapi dolgokban is megjelenhet: egy gyertyafényes vacsora megteremtése, egy biztató tekintet, egy lágy simogatás,  egy köszönettel elfogadott segítség mind-mind kifejezheti nőiességünket s szárnyakat adhat partnerünknek. Higgyük el, hogy ha esélyt adunk egy férfinak, hogy férfi lehessen mellettünk,  sokkal többet megad nekünk, mintha toporzékolva követelnénk az általunk vágyott dolgokat vagy viselkedésformát.

 
Persze ennek megvalósítása nagyban igényli azt a finom női megérzést és intuíciót, valamint annak felhasználását, ami kivétel nélkül megtalálható mindannyiunkban, csak napjaink rohanásában nem halljuk meg lágy és finom hangját. Azonban ha érzékenységünket engedjük kibontakozni, akkor egy önmagát erősítő folyamatot indítunk el, s annak áldásait élvezhetjük mi és a környezetünk egyaránt.

Szívből kívánom ennek átélését Minden Nőnek!

Gyuró Éva, 
a Baraka Jóga Iskola vezetője,  Női, Hatha, Sivananda Jógaoktató
Képek: www.FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x