A dolgozó nők előbb híznak?
Címlap / Szépség-Egészség / A dolgozó nők előbb híznak?

A dolgozó nők előbb híznak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

A munkahelyi igényeket gyakran saját szükségleteik elé helyező nők könnyebben meghíznak. Mellőzik az egészséges ételeket, és kevesebbet is mozognak. 

A dolgozó nőkre jellemzőbb a hízás, különösen, ha szinte megfeledkeznek saját szükségleteikről munka közben. A hetente több mint 35 órát dolgozó hölgyeknél nagyobb a valószínűsége annak, hogy felszaladnak a plusz kilók – állapította meg egy tanulmány. A karrier-központú nők főleg mellőzik az egészséges, házias ételeket, a testmozgást és az elegendő alvást is. Ezek közül már egy is elég lenne a kilók gyarapodásához…


Akik pedig 49 óránál többet dolgoznak a hét folyamán, hajlamosabbak az alkoholfogyasztásra és a dohányzásra. A tanulmány – melyet Dr. Nicole Au, a Melbourne-i Monash egyetem munkatársa vezetett - azt hivatott kideríteni, hogyan befolyásolja a pozíció és a ledolgozott órák száma a testsúlyt. Összesen 9276, 45 és 50 év közötti hölgyet tanulmányoztak két éven keresztül. Kiderült, hogy 55 százalékuk hízott ez idő alatt.

Átlagosan 1,5 százalékkal lett több a testsúlyuk az eredetihez képest. Néhányan úgy vélték, „extrém” mértékben meghíztak. Ők valóban 35 órát dolgoztak hetente. Mindez alátámasztja a megállapítást, hogy a szinte reggeltől-estig robotoló hölgyek kevesebb időt szánnak egészségükre és fittségük megőrzésére.

Dr. Nicole Au elmondta: a tanulmány kiemeli, hogy a munka világában egyre nagyobb számban jelenlevő nők egyre kevésbé képesek fenntartani egészséges testsúlyukat. „A hosszú munkaórák csökkentik annak lehetőségét, hogy otthon egészséges ételeket készítsenek, eleget mozogjanak és kipihenjék magukat – ezek pedig mind az elhízás kockázati tényezői.” Pozitív hatásai lehetnek minden módszernek, melyek segítik a hosszú órákat dolgozó hölgyeket az egészséges fizikum és táplálkozás fenntartásában.


Az International Journal of Obesity szaklapban közzétett tanulmány arra is rámutatott: többen isznak és cigarettáznak a heti 49 órát dolgozók közül. 65 százalékuk olyan mértékben fogyaszt alkoholt, hogy eléri a kockázatos szintet, 36 százalékuk pedig semmilyen testmozgást nem végez. A menedzserként dolgozó nők közül például nem egy maga is észreveszi, hogy elvesztette kontrollját a súlya felett a munkaóráknak köszönhetően. Legtöbbször reggel 8-kor kezd dolgozni és este 7-kor áll fel irodai asztalától. Sem ideje, sem ereje nincs már edzésre menni vagy otthon mozogni.

Ennek eredménye pedig csakhamar meglátszik az alakján is. Ráadásul, az iroda legtöbbször tömve van olyan ételekkel, mint a kekszek és egyéb, hizlaló rágcsálnivalók, melyhez gyakran nyúl a dolgozó. Igen sokaknak külön erőfeszítésre van szükségük ahhoz, hogy távol tartsák magukat az extra kalóriáktól és a testmozgás se hiányozzon életükből.


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x