Enyhül a hőhullám, ha lekonyul a mérleg nyelve!
Címlap / Szépség-Egészség / Enyhül a hőhullám, ha lekonyul a mérleg nyelve!

Enyhül a hőhullám, ha lekonyul a mérleg nyelve!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A megfelelő táplálkozás és a fogyás enyhíti a menopauza tüneteit - állapította meg egy új tanulmány. A rendkívül bosszantó hőhullámokon is segíthet az optimális testsúly kialakítása. 

Hasznos tanács a menopauza tüneteivel küzdő nőknek a fogyás. Az egészséges, alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztó hölgyek, akik a gyümölcsöket és zöldségeket sem mellőzik étrendjükből, csökkenthetik a változókorral járó, kellemetlen tüneteket, így a hőhullámokat és az éjszakai, zavaró izzadást – állítja egy új tanulmány.

A kutatók azért vizsgálták a fogyást, mint a menopauza tüneteivel való könnyebb megküzdés módszerét, mert egy, hosszabb távú kutatás összefüggésbe hozta a hormonpótló terápiát a szívbetegségekkel és a mellrákkal. „Azt szerettük volna tudni, vajon a diéta lehet-e alternatíva a hormonterápia helyett – mondta el Candyce Kroenke, vezető kutató, az Oakland-i Kaiser Permanente’s Northern California Division of Research munkatársa. – Valóban, a nők, akik súlyt vesztettek az egészségesebb étrend következményeként, tehát minimalizálták a zsírbevitelt, növelték a teljes kiőrlésű gabona mennyiségét, a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztását, jelentős mértékben csökkentették, sőt akár meg is szüntették a menopauza tüneteit.”


A hőhullámok és az éjjeli izzadás enyhítésében – melyek a változókor legjelentősebb tünetei – a diéta hatékonynak mutatkozott túlsúlyos és normál súlyú nők esetében is.

A Menopause szaklap online változatában megjelentetett kutatás több mint 17 ezer nő bevonásával készült, akik a Women’s Health Initiative tanulmány résztvevői voltak. Azok a - menopauza tüneteivel küzdő – hölgyek, akik alacsony zsírtartalmú étrendet követtek, sok teljes kiőrlésű gabona, zöldség és gyümölcs fogyasztásával, nem kaptak hormonpótló terápiát és legalább 4,55 kilót vesztettek egy év alatt, sokkal inkább tapasztalták az éjjeli izzadások és a hőhullámok csökkenését, sőt elmaradását egy év után, azokkal a nőkkel szemben, akik fenntartották eredeti súlyukat (ez volt a kontrollcsoport).

A fogyás, a helyes táplálkozás és a testmozgás általában hozzájárul a megfelelő egészségi állapot kialakításához – mondta el Dr. Jennifer Wu, a New Yorki Lennox Hill kórház szülész-nőgyógyásza. – Most tehát kiderült, gyors és könnyű módszer a menopauza tüneteinek enyhítésére is.

A szakember hozzátette, hogy az orvosok még mindig vonakodnak a hormonpótló-terápia felajánlásától, akkor is, ha tudják, hogy működik. „Ez egy alacsony kockázattal járó, fix segítség – mondta Dr. Wu. – Úgy gondolom, működik több páciensnél is, de csak átmenetileg enyhít a tüneteken, így minden egyéb segítség jól jöhet. A diéta, a helyes étrend igen egészséges szokás, és nagyon kevés hátránya lehet.”

„Soha sincs késő a megfelelő táplálkozás kialakításához – tette hozzá Samantha Heller táplálkozási szakértő, a Connecticut-i Derby-ben levő Griffin kórház munkatársa. – Az egészséges ételek, így a zöldségek, a szója, a teljes kiőrlésű gabona, a hüvelyesek, a dió és a gyümölcsök, számos krónikus betegség kockázatát csökkentik, javítják az általános egészségi állapotot és a közérzetet. Egy 10 százalékos testsúly-csökkentés már enyhíti a hőhullámokat és az éjszakai izzadást is.”


A tanulmány kiemeli annak fontosságát, hogy a dietetikusok oktassák a megfelelő táplálkozást.  Akiknek tanácsokat adtak, azok háromszor nagyobb eséllyel veszítettek testsúlyukból, mint a kontrollcsoport tagjai, akik nem kaptak dietetikusi segítséget.

A sikertelen diéta oka sokszor az, hogy az emberek nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá. A táplálkozási tanácsadás nagyon sokat segít az egészséges életmód kialakításában és motivációt is ad ahhoz, hogy képesek legyünk megtartani súlyunkat.


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4449 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x