A világ három legdrágább különleges élvezeti cikke!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A világ három legdrágább különleges élvezeti cikke!

A világ három legdrágább különleges élvezeti cikke!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Három olyan étel van, ami elképesztő áron cserél gazdát a világban. Nagyon kevés van belőlük. A sorban már nem kapott helyet a szarvasgomba - nem került be a top 3-ba - sőt a különleges kínai ételek sem, ugyanis ezeknek inkább csak lokálisan van piacuk. 

Vörös arany, a sáfrány
A sáfrányt már az ókorban is ismerték, és elismerték, értéke nem egyszer a súlyával megegyező arany volt. Kleopátra többek közt sáfrányos fürdővízzel szépült, Nagy Sándor a borát ízesítette ezzel a fűszerrel.
Ázsiában főleg Iránban is megterem, de a legkiválóbb minőségű sáfrányt a spanyolországi La Mancha fennsíkon termesztik. A növény virágában található bibéket kézzel szedik le, ezt követi a szárítás. Legalább 150-200 ezer virág bibéje kell ahhoz, hogy 1 kilogramm sáfrányt kapjunk.
Egy gyakorlott termelőnek is 12 napra van szüksége ahhoz, hogy egy kilónyi bibét összegyűjtsön.
A sáfrány pedig egy évben csupán két hétig virágzik.

Sáfrányszedők

Almas kaviár
Az egyedülállóan fehér színű Almas kaviár, a Kaszpi tengerben élő beluga tokhal ikrájából készül. Az akár két méter nagyságúra megnövő beluga, 20-30 év alatt éri el az ivarérettséget. Minél idősebb a hal annál fehérebb, és nagyobb az ikrája. Minél éretebb egy ikra, annál mélyebb, teltebb az íze.
Nem csak a színe különleges, hanem a mérete is, az ikrák akár zöldborsó nagyságúak is lehetnek. A világon egyetlen helyen lehet megvenni Londonban a Picadillyn, a Caviar House & Prunier árusítja 24 karátos aranydobozban. Ennek az az oka, hogy csak nemesfémben tárolható, és ezüstkanállal ehető, mert más fém elszínezi a kaviárt.

Az almas szó gyémántot jelent.

Kopi luwak kávé
A világ egyik legegzotikusabb kávéja a kopi luwak (Kopi indonéz nyelven kávét jelent, a Luwak a közönséges pálmasodró, és egy cibetmacska neve is). A cibetmacska nyersen megeszi a kávébabot, de csak a puha héját emészti meg.
A bab emésztetlenül távozik a cibetmacska ürülékével együtt. A vörös kávébab a macskából fehéren távozik. Ebben az ürülékben keresik meg a kávészemeket, és szedik össze, kézzel.


Egészségünkre!
 
 
[ 2825 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x