Mit (t)egyen az ember, ha allergiás?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit (t)egyen az ember, ha allergiás?

Mit (t)egyen az ember, ha allergiás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Folyamatosan fújja az orrát? Nincs egyedül! Javában tombol az allergiaszezon, s bizony még jó néhány hétig megkeseríti valamennyi allergiás életét! Nem szemlélhetjük hát tétlenül, ahogy eluralkodik rajtunk a nyavalya! Íme néhány hasznos élelmiszer, amivel elviselhetővé teheti a tüneteket. 

Csalán
Főzzünk meg egy jó csésze teát, majd, miután megfőztük, a még lobogó, forrásban lévő vízbe hirtelen ejtsünk bele néhány jégkockát, és máris kész az allergiaűző! Még tovább fokozhatjuk teánk allergiacsillapító hatását, ha a lobogó vízbe csalánt dobunk, amelyről közismert, hogy a benne lévő hisztamin enyhíti az allergiás panaszokat.

Acsalapu
Az őszirózsa-félék családjába tartozó acsalapunak szintén tünetenyhítő hatást tulajdonítanak az alternatív gyógyászat kedvelői. Nemcsak a kínzó fejfájás enyhítésére jó, de olyan betegségekre is gyógyírt jelenthet, mint a köhögés, az asztma, vagy épp a gyomorfekély.

Paradicsom
Az érett, lédús, rendkívül zamatos paradicsom rendkívül gazdag C-vitaminban, amely segít megelőzni az olyan kellemetlen allergiás tüneteket, mint az eldugult orr, vagy épp a gyulladt, duzzadt, piros bőr, emellett pedig egyike mindazon anyagoknak, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, s amelyeket nem vagyunk képesek előállítani. Természetesen akik épp a paradicsomra allergiásak vagy keresztallergiára hajlamosak, jobb, ha mellőzik a paradicsom fogyasztását.Termelői méz

A méz pollentartama miatt segít a szervezetnek abban, hogy az ellenállóbbá váljon a betegségekkel szemben. Erősíti tehát az immunrendszerünket, ugyanakkor olyan enzimeket is tartalmaz, amelyeknek kiváló gyulladáscsökkentő hatásuk van. A méz ugyanakkor remek antibiotikum, és az immunrendszerünket is erősíti. Sokkal egészségesebb tehát, ha teánkat, kávénkat, édes süteményeinket cukor helyett mézzel édesítjük.

Ne féljünk a tűktől! – Akupunktúra
A legújabb kutatások eredményei szerint egy tucatnyi alkalomból álló akupunktúrás kezeléssorozat a betegségben szenvedő emberek nagy részénél jelentős mértékben enyhíti az allergiás tüneteket!


Széles Gábor

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2175 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x