Meghökkentő: ezért nem vegák a férfiak!
Címlap / Szépség-Egészség / Meghökkentő: ezért nem vegák a férfiak!

Meghökkentő: ezért nem vegák a férfiak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Nem képzelődik, aki úgy találja, hogy a vegetáriánus életmódot főként a nők követik, a férfiakra ez kevésbé jellemző. Egy új tanulmány, mely a fogyasztók viselkedését vizsgálta, kiderítette, hogy jelentős, ugyanakkor nem tudatos összefüggés van a húsfogyasztás és a férfiasság között. Ennek köszönhető, hogy az erősebbik nem képviselői inkább kerülik a szóját és egyéb vegetáriánus ételeket, az állati eredetűeket viszont előnyben részesítik. 

A kutatás eredménye „Férfias hús?” címmel jelent meg a Journal of Consumer Research szaklapban. A kutatók arra keresték a választ, valóban jelentőségteljes kapcsolat van-e a nyugati kultúrában a húsfogyasztás és a férfiasság között, pontosabban, valóban akkora jelentőséget tulajdonítanak-e neki.

A válasz egyöntetű igen volt – különösen, amikor olyan típusú húsok kerültek szóba, mint a steak. Az emberek a húst sokkal férfiasabb élelmiszerként értékelték, mint például a sárgarépát. Mi több, a húsevőket férfiasabb jellemeknek is találták, mint a tofut evő vegetáriánusokat.

Különös, de még a szót illetően is összefüggés mutatható ki. A hús és a férfiasság összekapcsolódott, amikor a tanulmány során a résztvevőknek az elnevezéseket nőiesnek vagy férfiasnak kellett ítélni. Az emberek a húst férfiasnak tartják.


Kemény dió, hogyan lehetne elválasztani egymástól a két dolgot – mármint, hogy ne az legyen a köztudatban: egy igazi férfi húst eszik. A tanulmány szerzői szerint a szója burgerformába való „öntése” és hasonló átalakító trükkök segíthetnek. Még jobb lenne, ha a machónak kikiáltott példaképek, mint például Clint Eastwood is vegetáriánussá válnának. Sőt, az igazán finom vegetáriánus receptek is könnyen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne csak a hölgyek táplálkozzanak egészségesebben…


B.A.

Forrás >>

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x