Pikkelysömör - gyógyulás 30 év után
Címlap / Szépség-Egészség / Pikkelysömör - gyógyulás 30 év után

Pikkelysömör - gyógyulás 30 év után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Móni esete jó példája a holisztikus szemlélet fontosságának, amely elsősorban az eredendő ok meggyógyítására koncentrál, nem csupán a tünetek eltüntetésére. Balázs István természetgyógyász rovata. 

Mónit erős lelki megterhelés érte. Mindkét szülője halálának évében veszítette el fiát is. Ezeknek a szomorú eseményeknek a hatása az lett, hogy veséi begörcsöltek, s nem működtek megfelelően. Így a méreganyagok nem tudtak távozni szervezetéből természetes útjukon át, a veséken, a húgyvezetéken és a hólyagon keresztül. Ezzel a vérkeringést terhelték, valamint a szervezet másik méregkiválasztó szervét is, a bőrt, mely ezt a túlterhelést nem bírta.

Mónin a pszoriázis tünetei kezdtek mutatkozni, először csak a fejbőrén. Az orvos kátránykenőcsöt rendelt, mely egy idő múlva meghozta az eredményt, s így a fejbőrön többé nem volt látható a pikkelysömör. Viszont a kenőcskezeléssel csak a tüneteket, és nem az okot szüntették meg, ami a vesék görcsös állapota volt. Ennek következtében 8-9 hónap múlva újabb támadás érte. Ez alkalommal a pikkelysömör nem csak a fejbőrön jelentkezett, hanem a kézen és lábon lévő körömágyakon, s karja, lába is tele volt kiütésekkel. A kátránykenőcs ismét használt, és bőre rendbe jött. Ettől kezdve ez a folyamat minden évben megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy minden újabb megjelenésénél nagyobb bőrfelület betegedett meg, s ennek megfelelően a gyógyulás is több időt vett igénybe.

Közel 30 éve szenvedett Móni ebben a betegségben, amikor megismertették vele a reflexológiát. Azonnal elhatározásra jutott, s eldöntötte, elkezdi a masszázst. Minden nap vasszorgalommal végezte a masszírozást, 30 percen keresztül.


Ennek eredményeként először megváltozott vizeletének színe. Többé már nem volt olyan tiszta, mint a víz, hanem barnás színt vett fel. Ez annyit jelentett, hogy már nem csak vizet választott ki a vese, hanem méreganyagokat is. Így mentesült a túlterheléstől, és megkezdődhetett végre a regenerálódás folyamata.

Nyolc hónap múlva eltűnt a pikkelysömör a körmök alól, és új, egészséges körmök képződtek. Tíz hónap múlva, első ízben végre teste teljesen pikkelysömör-mentessé vált. A veséknek azonban még szükségük volt a reflexzónákon keresztül adott támogatásra. Egyelőre még jelentkeztek (időnként) kisebb rohamok, többnyire idegi, vagy lelki megterhelések után.

Móni esete jó példája a holisztikus szemlélet fontosságának, amely az eredendő ok meggyógyítására koncentrál elsősorban, nem csupán a tünetek eltüntetésére.


Balázs István
Okleveles Természetgyógyász
T. +3630 934 6638
www.eletpalca.hu

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7396 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x