9 kérdés - 9 válasz az arcfiatalításról
Címlap / Szépség-Egészség / 9 kérdés - 9 válasz az arcfiatalításról

9 kérdés - 9 válasz az arcfiatalításról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ahogy eddig senki nem beszélt róla - őszintén, tabuk nélkül. A ráncok ellen a hialuronsavas ráncfeltöltés egy működő és valójában veszélytelen megoldást jelent.  

A bőr csodálatos szerv. Véd a külső hatásoktól, fertőzésektől, körbeöleli a belső szerveket, szabályozza a hőháztartást, vízálló, közben lélegzik, sérülékeny, de kiváló a regenerálódó képessége. Rugalmas, feszül, ernyed, tükrözi az egyén hangulatát, árulkodik a szervezet állapotáról. Ha két ember találkozik, a bőr – és elsősorban az arc - az, amire odafigyelünk. Mindannyian ismerjük az „első benyomás” erejét! A bőr szerkezete – amely kíméletlenül tükrözi az idő múlását –, az öregedéssel fokozatosan gyengül, apróbb, majd egyre mélyebb barázdák, végül ráncok jelennek meg rajta. Bizonyos vonások fáradtabbnak, dühösebbnek, idősebbnek mutathatják az embert, mint amilyen. 

Az időt nem lehet megállítani… De hatását késleltetni - igen. A bőr fiatalos ragyogásának megőrzését szolgálja az esztétikai orvoslás, azon belül, a szike mentes szépítés legújabb módszerei. Az arcfiatalítás nem más, mint a fiatalos mosoly, a derűs arc megőrzése. Ez nem korfüggő, hiszen már fiatalon is megjelenhet egy-egy „haragos” ránc, ami a jól ápolt, szép arcbőrűeknél is felveti a beavatkozás szükségét. Az orvos esztétika – és a jó szakember – ezért minden esetben a problémára koncentrál, tanácsot ad és egyedi megoldást kínál az érintetteknek.

Míg Magyarországon az esztétikai beavatkozásokat olykor családon belül is tabuként kezelik, nyugaton nyíltan beszélnek a botoxos, a hialuronsavas arcfiatalításokról. Ezek hatásával kapcsolatban számtalan tévhit él, melyeket dr. Petrohai Ágnes főorvos segít eloszlatni.

1. Miért ráncosodik a bőr?


Mert a benne található nagy vízmegkötő képességű hialuronsav mennyisége a kor előrehaladtával csökken. A változáshoz hozzájárul még a gravitáció amely „lefelé húzza” bőrt, így az fokozatosan megereszkedik, a genetikai adottságok, a stressz, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, a szennyezett környezet, a mértéktelen alkoholfogyasztás. Általánosságban elmondható, hogy negyven-negyvenöt éves kor fölött pusztán kozmetikai kezelésekkel nehezen tüntethetők el az öregedés látható jelei.



2. Az orvos esztétika képes segíteni az arc fiatalságának megőrzésében?


Igen, ráadásul műtét nélkül! Az orvostudomány ma a kevésbé invazív beavatkozások irányába fejlődik. Oka, hogy a kisebb vágás, kevesebb gyógyulási időt kíván, kevésbé roncsolódik a kezelt terület, így az eredmény is szebb. A régen népszerű arcfelvarrás helyett ma a bőr mélyebb rétegeibe csíkszerűen bejuttatott töltőanyaggal, vágás nélkül érhető el gyors, látványos eredmény. Ennek óriási előnye, hogy a beavatkozás nem zavarja a munkát, a mindennapi életet, minimális megszorításokat javasol az orvos. Az ár pedig harmada a plasztikai beavatkozásénak, miközben az eredmény azonos.


3. Mire jó az arcdiagnosztika?


Az arcdiagnosztika lényege a megfigyelés és a kommunikáció. Beszéd közben alaposan megfigyeljük, hogy melyik mimikai izmait használja valaki intenzívebben és melyeket kevésbé, vagy egyáltalán nem. A vizsgálat során az arcról hat-nyolc dinamikus fotó készül, melyek rögzítik annak végállapotait. A diagnoszta összehasonlítja egy tíz évvel korábban készült fotóval, megfigyeli a változás irányát. Az arcdiagnosztika – egy-másfél órája – alatt a szakértő vizsgálja az arcot, és eldönti, mely területre milyen kezelést javasol. Fontos tudni, hogy nem minden ráncra megoldás a feltöltés, és nem minden ránc megszüntetésére alkalmas a botox. A jó szakember kombinálja a módszereket és tudja, nem az a cél, hogy minden ránc eltűnjön, hanem egy fiatalos, természetes állapot fenntartása, visszaállítása, a jó közérzet érdekében.

4. Hogyan kell kiválasztani a megfelelő esztétikai beavatkozást?


Tájékozódjon! Nézze meg több orvos munkájának eredményét! Keresse meg azt a szakembert, akiben bízik, akivel képes őszintén beszélni a problémájáról, akivel jól kommunikál, akiben bízik.

Fontos, hogy a kezelést önmagáért vállalja, ne más kedvéért! Elhatározása legyen megalapozott, megfontolt, elég stabil ahhoz, hogy ne szaladjon bele egy téves döntésbe...

5. Mennyit fog fiatalodni?


Az esztétikai beavatkozások látványosak, különösen az ötveneseknél. A bőr ilyenkor alapjaiban szép, kevés beavatkozással is kiváló eredmény érhető el. Általában az ötvenéveseket öt, a hatvanasokat tíz évvel lehet fiatalítani. Bizonyos esetekben viszont a csupán esztétikai beavatkozások már hatástalanok, ilyenkor a szakember rábeszéli a pácienst a műtétre, amely képes eltüntetni egy megereszkedett szemhéjat, ami már a hétköznapi létezésben is zavaró.

6. Mennyire tartósak a beavatkozások?


Az első beavatkozás hatása általában másfél–két év. Az eredmény egy év után is csak hatvan százalékra esik vissza. Vagyis az elért szép állapot őrizhető, évi egy kontrollal negyedannyiból könnyen fenntartható. Fontos, tudni, hogy ráncfeltöltésre ma már felszívódó anyagokat használnak, így az elvárt eredmény időről időre az új igényekhez alakítható.

7. Áldás vagy méreg a botox?


A botoxról számtalan tévhit kering, például az, hogy hatása elmúltával a ránc mélyebb lesz, hogy felszívódva a szervezet más területein gondokat okozhat. Ez nem igaz.

Minden gyógyszer kis dózisban használ, nagy dózisban méreg. A mérték a lényeg! Ez vonatkozik a botoxra is. A probléma a túlzásokból adódik, vagy a helytelen alkalmazásból, mikor olyan ráncot kezelnek botoxszal, amely eltüntetéséhez töltőanyag kell. A botox kiváló a túlzott izomműködés okozta dinamikus ráncok eltüntetésére, ilyen a szemöldök közti „haragos” ránc, amit három pici izom működése hozz létre. Aki ezeket az izmokat naponta hússzor összehúzza, az megerősíti, és kialakul a ránc. A botox ezt eltünteti négy-hat hónapra, míg tart a hatása, de ez az idő elég ahhoz, hogy a páciens leszokjon egy rossz feltételes reflexről.  Botox kezelés napján pihenjünk inkább és kerüljük a tartós fejhajlítást.


8. Hová kerüljön töltőanyag?


Az arcunkon lévő ráncoknak csak kis százaléka dinamikus ránc, ezért a botox csak egy része a kezelési tervnek. A legtöbb arcon lévő ránc – főleg a mélyek – töltőanyaggal feltölthető. A töltőanyagok közül a szervezetben is megtalálható hialuronsavas ráncfeltöltés a legelfogadottabb. A hialuronsav folyadékmegkötő és hidratáló hatásának köszönhetően a bőr úgy működik, mint egy szivacs. Ráncfeltöltéskor gyakorlatilag az elvesztett hialuronsav mennyiséget pótolja az orvos a bőr alatti kötőszövetben, amely mintegy belülről nyomja ki a ráncot. Minél markánsabb egy ránc, annál sűrűbb töltőanyagot használ a szakember. Kortól, ránctól függően általában ötféle sűrűségű töltőanyag közül választanak. A szúráshoz nagyon vékony tűt használnak, a beavatkozás mindössze néhány perces, az eredmény pedig szinte azonnal látható. Az orvos a páciensét mindig ellátja tanáccsal, például, hogy orcabeültetés után egy ideig ne aludjon hason!

9. Mi a szépség?


Hogy ki mit tart szépnek, az szubjektív. Ám hosszú évek megfigyelései azt bizonyítják, minden az arányokon múlik. Mert mitől szép a pillangó? Mitől csoda Michelangelo, Dávidja, vagy a Tádzs Mahal? Amit igazán szépnek és lélegzetelállítónak tartunk, ott mindig megtaláljuk az aranymetszés szabályait, vagyis a kisebbik arány úgy aránylik a nagyobbikhoz, ahogy a nagyobbik az egészhez. Ezért nagyon komoly szakmai elvek kidolgozása alapján szakemberek kialakították az aranymetszés szabályait, melynek megfelelően megtervezték az ideális arc térképét.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3350 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x