5 tipp a profi, stílusos, hordható ruhatárhoz
Címlap / Szépség-Egészség / 5 tipp a profi, stílusos, hordható ruhatárhoz

5 tipp a profi, stílusos, hordható ruhatárhoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Itt van az ősz! És gyönyörű: jó hosszúra nyúlik ez a napsütéses vénasszonyok nyara. Mégis már jó rég itt a nyakunkon a szezonváltás, ami a ruháinkat illeti. Most már nem lesz olyan könnyű csak felkapni valamit, papuccsal mondjuk. Kell majd harisnya, réteges öltözködés… és a sötétség reggel, amikor nem találod a kedvenc pulcsidat a szekrényben, az eléggé kiborító… Íme, pár egyszerű tanács, melyek segítségével könnyebben rendben lehet tartani a gardróbszekrényt. 

1. Szortírozzunk!
Alaposan nézzük át a szekrényünket, hogy mely darabokra van igazán szükségünk, és melyek azok, amik csak a helyet foglalják. Ezeket ajándékozzuk el, ajánljuk fel jótékony célokra vagy rendezzünk belőlük csere-bere partit. A szortírozáshoz érdemes 3 kupacot csinálni: biztos marad, biztos nem… és a harmadik a kérdéses ruhadarabok kupaca. Ez bizonyul mindig a legnehezebb feladatnak.
A megtartott darabokat rendezzük el valamilyen elv alapján – kategorizálhatunk mondjuk szín vagy téma szerint. Pakolásnál arra figyeljünk, hogy a kötött, horgolt darabokat hajtogatva rakjuk el, az ingeket, blúzokat gomboljuk be, a kabátokat, blézereket, zakókat vállfákon tartsuk, a zoknikat pedig párosítsuk össze. Ezek az egyszerű szabályok segítenek majd elkerülni a reggeli készülődés során felmerülő problémákat, az idegeskedést és a pánikhelyzeteket. A gondos tárolásnak szintén nagy előnye, hogy kevesebbet kell majd vasalnunk, ruháink pedig tovább fogják bírni, nem mennek majd hamar tönkre. Érdemes gondoskodni egy kis levenduláról is a molyok távoltartása és a jó illat végett.2. Hiánypótlás

Ha már teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy mi található gardróbunkban, akkor értelemszerűen azt is tudni fogjuk, hogy mi az, ami hiányzik. Van sok különlegesebb, színes cuccunk, ezek mellé azonban elfelejtjük beszerezni a legegyszerűbb alapdarabokat. Lehet, hogy egy fehér póló, vagy egy szürke kardigán nem kifejezetten izgalmas, de pont ezek tudják meglepően sokszor nagyon jól feldobni az összhatást. Írjunk egy listát, hogy pontosan mire is lenne szükségünk, hogy a meglévő ruháinkat minél több kombinációban viselhessük. Nézzük meg jó alaposan a kiegészítőinket is.

3. Ruházzunk be!
Ha az általunk a mindennapok során használt ruhadarabok már eléggé megviseltnek tűnnek, akkor ne habozzunk, cseréljük le azokat! Persze csak ésszerűen, gondoljuk át, hogy mire van szükségünk, érdeklődjünk vásárlás előtt, keressünk leértékeléseket, és ha időnk engedi, akkor előbb nézzünk szét több bolt kínálatában is. Pénztárcánkhoz mérten a lehető legjobb minőséget válasszuk, ne elégedjünk meg az olcsóbb, rosszabb minőségű darabokkal, főleg ha lábbeliről vagy mondjuk, kabátról van szó. Ilyenkor jön jól a listánk. Csak azt vegyük meg, amit felírtunk.

4. Egy kis átalakítás, javítás sosem árt

A kisebb-nagyobb átalakításokat sokszor saját magunk, anyukánk vagy egy barátnőnk is meg tudja oldani. Azonban a komolyabb munkákhoz nem árt igazi szakértőt találni. Egy szabó-, varrónő, egy cipész rengeteget segíthet, ha kedvenc ruhadarabunk némi fazonírozásra szorul, vagy cipőnk, csizmánk szorul segítő kezekre. Kérdezzük meg családtagjainkat, ismerőseinket, hogy tudnak-e ajánlani megbízható szakembereket, akik ilyen téren segítségünkre lehetnek. Nem kell ugyanis rögtön a boltba rohannunk újat venni, ha még a régit is meg lehet javítani!

5. Ha egyedül nem megy, kérjünk segítséget
Ez az egész eddig leírt folyamat néha nagyon egyszerű – főleg ha rendszeresen szoktunk szortírozni – de van, hogy meglehetősen lélekölő. Előfordul, hogy sok-sok éves ruha- és cipőtermést kell átnézzünk. Ilyenkor is jól jöhet egy barátnő, aki segít a további rendrakásban, ha elakadnánk. De erre is érdemes szakembert hívni. A gardróbrendezés és az új darabok beszerzése egy személyi stylist közreműködésével egészen más típusú ruhákat, színeket, formákat hozhat be a ruhatárunkba. És bizony a saját gardróbszekrényben is rengeteg új kombinációs lehetőség rejlik és van, hogy csak minimális kiegészítést igényel. Csak mi már nem látunk rá, megszoktuk. Egy stylist az üzletek kínálatát  is feltérképezi helyettünk és rengeteg olyan lehetősége van, amin szintén spórolhatunk (kedvezménykártyák, leértékelés előtt már beengedik az adott boltba stb.) Ha észrevesszük ó, hogy nagyon egy sémára gondolkodunk, nagyjából egyforma dolgokat viselünk vagy egyszerűen csak nem érezzük jól magunkat a ruháink többségében, érdemes elgondolkodni ezen a megoldáson is.


A fent említett takarékos megoldásokhoz képest ez egy komolyabb beruházás, de a folyamat végére szemléletet válthatunk, jobban tisztába jöhetünk a kihangsúlyozandó előnyeinkkel, alkati sajátosságainkkal és a végén kiderülhet, hogy nem is került ez olyan sokba, mert összességében lehet, hogy kevesebb ruhánk van, de azok sokkal jobban variálhatók és megnyugtatóbb, átgondoltabb, stílusosabb az egész szekrényünk és megjelenésünk. És végre mindent hordunk is, amit megvettünk…
 

Földi Andrea
Honlap: http://stylebag7.wix.com/foldiandrea
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mit-vegyek-fel/127373903956753?fref=ts
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x