A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell 2. rész...
Címlap / Szépség-Egészség / A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell 2. rész

A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell 2. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Feketéné Bokor Katalin természetgyógyász különleges élettörténete, csodás gyógyulása és rendíthetetlen hite példa értékű lehet mindannyiunk számára. Zelina György interjúja - 2. rész. 

Az interjú első fele itt olvasható >>

A gyógyult betegek visszajeleznek önnek?

Igen, régen levélben, ma a telefon és az e-mail világában inkább így köszönik meg a gyógyulásukat vagy a könyveim iránti szeretetüket. Úgy érzem, egy-két beteg hálás szavait ide írhatom:

2006. nyarán minden előjel nélkül elkezdtek az ízületeim fájni. A diagnózis: reumatoid artritis, autoimmun betegség. A gyógyszereket a szervezetem nagyon rosszul tolerálta. Ezután találtam rá Bokor Katalinra 2010 nyarán. Eltökélt voltam és tudtam, mindent végig fogok csinálni, Katalintól megkaptam az útbaigazítást. Teljes életmód változtatás – agyagpakolás, életfürdő, váltó zuhany – fél évig csináltam. Az eredmény nagyon hamar jelentkezett, a gyógyszereket pedig a kezeléssel egyidejűleg abba hagytam, melyeket azóta sem szedem. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy elvezetett a Katalinhoz, aki tudásával, tapasztalatával hozzájárult ahhoz, hogy a betegségem ellenére minőségi életet élek, mondhatom,már semmiben nem gátol. Ezt, amíg élek, köszönöm Neki.
Eperi Józsefné.

Hálás vagyok a jó Istennek, hogy fogadott, s ellátott étkezési, kezelési tanácsokkal. Elvégeztem a szervezetem tisztításához elengedhetetlen léböjtöt, (a leírtaknak megfelelően), megváltoztattam az étkezési szokásaimat, és (nem eszem húst) minden étkezéshez van nyers zöldség, saláta, nagyon figyelek a folyadékbevitelre is. Normalizálódott a vérnyomásom, elmúlt a gyomorégésem és a felfúvódások. A derékfájásom, hála a jó Istennek, kezelni tudom - agyagpakolással - a könyvben leírtak szerint. Javult a csontritkulási leletem is a diótej fogyasztása következtében. Mindent nagyon köszönök!
Szeretettel: Jaksa Erzsi

2 éve kértem a segítségét a reflux betegségem leküzdését illetően. Rengeteg jó tanácsot kaptam, amit azóta is betartva sikerült elérnem, hogy elhagyhattam a betegségemre szedett gyógyszereket.
Tanácsára teljesen megváltoztattam a napi étkezési szokásaimat, Rendszeresen tornázom és a javasolt fürdőzési tanácsokat is betartom. Szeretném ezúton is megköszönni a segítségét, mellyel sikerült megváltoztatnia az életemet!
Földi Jozefina

A következő szavak egy komoly ízületi fájdalmakkal küszködő kisfiú Édesanyjának szavai. 2001,, januárjában állapítottak meg az orvosai gyermekénél a betegséget. Erős gyógyszereket kapott. „Februárban mihelyst hallottunk Katalinról,mentünk el hozzá..Nagyon hálásak vagyunk Karcsi gyógyulásáért. Kati néninek és Istennek. Köszönjük az útmutatást, a szeretetet. Csodának tartom, hogy így meggyógyult és teljesen gyógyszermentesen él.”
Szeretettel Dobos Karcsika és szülei.

Külön öröm annak a fiatalembernek a története, aki az első „általam javasolt természetes kezelések után született „természetgyógyászati unokám”, az elmúlt év szeptemberében volt 20 éves! Már van kis barátnője! Az Anyukájának 17 éves korától 20 éves koráig egyáltalán nem volt mensese. A vizsgálat után leírtam neki, hogy otthon milyen kezeléseket kell végezzen, amit fél évig csinált, mikor az eredmény mutatkozott. Betartotta az étkezési tanácsokat is, s lám, a jó Isten segítségével nem eredménytelenül. Már gimibe jár az öcsike is.

Itt meg kívánom jegyezni, hogy a tudomásom szerinti „utolsó” természetgyógyászati unokám” ez év márciusban született Egerben, Balázs Bánk, akiről örömmel értesítettek a boldog szülők.

2006-ban férjem nagybátyját voltunk meglátogatni Ausztráliában. Több városban is tartottam előadást, s egy asszonyka vizsgálatot kért, mert meddőnek nyilvánították. Leírva a személyére szabott tanácsokat, másfél évre kaptam a hírt, hogy megszületett a nagy lány, a Bazsó Zsófika. Azóta már a kis testvér is született, s örömmel köszönték meg újból a régi segítséget. Én is ilyenkor megköszönöm a jó Istennek, hogy picinyke eszköze lehetek szent kezében.

Úgy gondolom a leghálásabb anyuka az, akinek vízfejűként született a kislánya, s az orvos azt mondta: lehet, hogy mozgássérült lesz vagy értelmi problémás stb.. Még egy éves sem volt, mikor nekem sírva mondta el lánya állapotát. Kemény munkába fogott. Végezte a terápiákat, a shuntot már nem engedte cserélni. Később ilyen levelet kaptam tőle: „Annácska 16 hónaposan egyedül jár. Három éves korában közel száz verset mond.. Szeretnék Katalinnak köszönetet mondani azért, hogy megmutatta a gyógyulás felé vezető utat. S főleg azért, hogy megtanította: „A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell.” S milyen nagy öröm volt a következőket hallgatnom: ”Az Amerikai úti Ideggyógyászati Klinika nyugalmazott professzora összehívatta azokat a gyermekeket, akiket ő vagy közvetlen kollégái operáltak 1990 és 1999 év között. Nagyon elcsodálkozott, hogy élete során most találkozott olyan shunt-ölt kisgyerekkel, akinek egyéves korában már nem volt szüksége erre a „segédeszközre.” Akkor tudtam meg, milyen hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ép gyermekünk van, egészséges, értelmes, jó a mozgása és minden lehetősége megvan, hogy teljes életet éljen. Köszönettel a Losonczi család.”


Egy kisfiút 2010 októberében hoztak el, a diagnózis: agytörzsi tumor a nyúltvelőben. Az óvodás kisfiú alig múlt hatéves, mikor fejfájása miatt szülei az orvoshoz vitték, akik azt mondták, hogy nem nyúlnak hozzá. Azonnal idehozták a gyermeket, akivel „komoly” beszélgetést folytattunk. Megkértem, hogy mindazt a terápiát, amit leírtam és az étkezési tanácsokat ne az édesanyja vagy az én kedvemért tartsa be, hanem a saját maga gyógyulásáért. „Nem tudom elmondani azt az örömöt, hogy a fejfájásai már nagyon régen megszűntek, jól érzi magát. Futballozik, mint a többi kisfiú, s most már iskolába jár, jól tanul. A kontrollon az orvosai is meg vannak elégedve az eredménnyel. Nagyon hálásak vagyunk a jó Isten felé, hogy Katalinhoz vezetett minket, s így együtt örülünk a gyermek jó állapotának.” Szeretettel Török Páli Gergő és szülei.

A nyáron baracklekvárfőzés közepében csengettek: régi mellrákos betegem, Zsuzsa, aki már több éve meggyógyult, állt a kapuban. Boldogan mentem ki, mondta, hogy erre jártak, – az Alföldről –, de nem tud úgy hazamenni, hogy ne kerültek volna el hozzám, hogy újból megköszönhesse, hogy meggyógyult. Nem maradhat ki életem kedves párja sem: 2001. február 11-én keresett fel két infarktus után, műtétre előjegyezve. Cukorbetegség, prosztatamegnagyobbodás, magas vérnyomás, természetesen szív- és érproblémák sorakoztak a kórházi papírjain. Már régen ő is gyógyszermentesen él, de szót fogadó betegként komolyan vette a türelmet, időt, kitartást kívánó kezeléseket. 2003 augusztusában megesküdtünk, így idős napjaimra jó társam, segítségem is van a Jóisten szeretete által.

Amikor az egyik kereskedelmi tévécsatornán cukorbetegség természetes gyógyításáról beszéltem, rövid időn belül sokan felkerestek – különböző időpontokban –, akik, vállalva az otthon végezhető kezelési tortúrákat és betartva az étkezési tanácsokat, már pár héten belül harminc-negyven egységgel csökkentették napi inzulinadagjukat. Nagyon jól érzik magukat, és örülnek, hogy ilyen eredményt értek el. Írhatnék a májrákos lelkész betegemről, aki az egész család bevonásával végezte a terápiákat, hála a Jóistennek, ő is már régen gyógyult. Vagy R.-néről, a tüdőrákosról, aki Istenem dicsőítésére meggyógyult e terápiák által, annak ellenére, hogy orvos rokona eléggé leszidott engem, és őt is ijesztgette, hogy egy hónapon belül meg fog halni. Azóta már több mint százhúsz hónap is eltelt,s nagyon jó egészségnek örvendve ÉL!

Milyen tanácsokkal szolgálna az embereknek?

Először is fel kell hívnia a figyelmüket, hogy csak egészséges táplálékból képződhet egészséges vér, és soha ne terítsenek asztalt nyers gyümölcs illetve zöldség nélkül. Szervezetünk jó működéséhez bő egészséges folyadék fogyasztás is szükséges lenne, mert sajnos a legtöbb ember igen kevés folyadékot fogyaszt. Különböző hideg-meleg fürdőkkel segíteni lehet a már lelassult vérkeringést. Különböző betegségek pakolásokkal gyógyíthatók, pl. túró, lenmag, faszén, fenyőág, agyag, burgonya, vöröshagyma stb. -pakolásokat alkalmazhatunk. De emellett a jó levegő, a torna, a masszázs, a napfény, a gyógynövények sem maradhatnak el. S nem utolsósorban a rendszeresség az életünkben, értelmileg, lelkileg, fizikailag egyaránt. Hiszem, hogy a gabonaneműkben, a gyümölcsökben, az olajos magvakban és a zöldségekben szervezetünk mindazt megkapja, amire szüksége van. Az esszenciális amminosavakat többet találunk a növényekben, mint az állati termékekben. De azt is fontos figyelembe venni, hogy úgy a táplálkozási, mint a a kezelési tanácsokat személyre-szabottan írom le a betegnek! Miért? Mivel kinek-kinek az alapbetegségéhez – más-más betegség társul.

S nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a beteg gyógyulásának legfontosabb alapja: a családja, szerettei szeretete!! Ő érezze, hogy fontos a családnak, szívből várják a gyógyulását és mindent megtesznek érte. Ezek a terápiák nem pénzfüggőek, hanem szeretet, idő, türelem és kitartás igényesek. Míg én írom a kezelési tanácsaimat, a beteg videón nézi azok gyakorlati kivitelezését.
Sokszor látom, hogy megértette; van remény a gyógyulásához, csak önmagának is kell tennie magáért, s az öröm ragyog az arcán. S nagyon össze szorul a szívem, mikor ezt látva, a hozzátartozó megszólal: Katalin, mi ezt nem csináljuk, nekem ehhez nincs időm.S a beteg ezt hallva, szinte magába roskad. Soha ne felejtsük el: a szeretet hangsúlyozása nem ér semmit tettek nélkül. A gyakorlott szeretet a legfontosabb dolog ma a világon, amit semennyi pénzzel, drága ajándékokkal, stb. nem lehet pótolni.

Nem csak a testünk helyes táplálásával, ápolásával kell foglalkoznunk?
Nem. Ezért egy előadásomból sem maradhat ki szervezetünk hármas egységének bemutatása: értelem, lélek, test. Hiszem, hogy mind a hármat megválogatott, egészséges táplálékkal kellene táplálni. Gyermekkoromban tanultam meg, hogy őrizzük a lélekhez vezető utakat, az öt érzékszervünket: látás, hallás, szaglás, ízlés, tapintás. Tehát nem mindegy, hogy milyen könyvet olvasok, mit nézek a tévében, milyen benyomást kap a lelkem, a szívem. Ne csak a szervezetünket tápláljuk naponta maximum háromszor, de a lelki életünkre is figyeljünk oda, és tápláljuk legalább kétszer. Legalább naponta reggel és este olvassuk Istenünk szavát a Szent Bibliából. Ha a fizikai testünk csak három-négy percig bírja levegővétel nélkül, akkor ne feledjük el a „lelki lélegzetvételt” sem. S mi az: „Az ima a lélek lélegzetvétele, a lelki erő titka.” Ha megfogadva e tanácsot, naponta többször gyakorolják, akkor nem lesz kis hazánkban szinte népbetegség a depresszió, a pánikbetegség. Életünk legfontosabb alapeleme az élő Istenben való hit. Egy igazán hívő embernek mindig van kihez fordulnia. Mint eleiben is írtam „Isten mindent megtesz értünk, de semmit sem helyettünk.” E földi életünkre vonatkozóan is, de az örök életünkért is, hiszen szent Fiát, Jézust feláldozta érettünk. Sokan szinte önmagukért semmit nem óhajtanak tenni, de a csodákban bízva várják gyógyulásukat, vagy hogy mások tegyenek meg mindent érettük. Sem fizikai, sem lelki életünkben érdemleges változás nélkülünk nem lehetséges. Meg kell kérdeznünk: Mit cselekedjek, hogy az örök életet vehessem? A válasz benne van a X. parancsolatban. Tartsd meg a parancsolatokat és élsz.


Mint a Heted Nap Adventista Reformmozgalom gyülekezet tagjának, egész életemben az élő Istenben való hit által adott nekem a jó Isten erőt, akkor is mikor a kerekes székben voltam, vagy a mankóval jártam, vagy az idegenségben, Brazíliában hat hónapon keresztül nap mint nap feküdtem a hideg agyagpakolásban, s végeztem a hidroterápiákat, stb. A hit erőt, örömöt, megelégedést, hálát ad szívünkben, s megtanít elfogadni életünket minden körülmények között is. Ne csak ha bajban vagyunk keressük Istenünket, hanem naponta köszönjük meg életünket Neki. Hiszem, hogy aki nem tud megköszönni, az nem tud boldog lenni sem.

Szeretném tanácsolni: fogadjuk el az életünket, a problémáinkat tegyük le a Jóisten kezébe, s tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy jól és jobbak legyünk. Sok szenvedést éltem át életemben, kb. harmincszor voltam kórházban itthon, s mióta hazajöttem, 24 évig nem volt gondom a többször „fűrészelt” csípőmmel. Ha eszembe jút Puskel doktornő, a MÁV rendelőben 1976-ban mondott szavai: „Hiszi az Istent?” meglepődve válaszoltam: Igen. „Akkor köszönje meg neki – folytatta, hogy olyan jó orvos operálta, mert mi azon csodálkozunk, hogy ülni tud, nem hogy járni!” -s ha ebbe belegondolnak, - s látják, hogy még most is tudok járni, akkor nem csodálkoznak a hálás szavaimon a jó Isten felé. Tapasztalataimmal a jó Isten kezében kicsiny eszköz lehettem sok szenvedő gyermek és felnőtt fájdalmainak megszüntetésében, vagy csökkentésében. Így naponta gyarapíthattam a gyógyításban tapasztalataimat. Hálás vagyok érte a jó Istennek. Egy dolog foglalkoztat mostanában sokat: 23 éve járnak hozzám a betegek, majd egy negyed évszázad!!! széles skálájú betegségtípusokkal találkoztam, de egyetlen egy olyan beteg nem keresett fel, akinek 50-60 éve csont-tbc-t állapítottak meg. Sajnos saját problémámban semmilyen tapasztalatot nem tudtam szerezni a hosszú évek alatt. Soha nem mertem arra gondolni, hogy a jó Isten nekem hetven évet is ad élni. Szívemből köszönök neki Mindent, a betegségemet is, hiszen ha nem lettem volna ilyen súlyos beteg, soha nem írtam volna könyveket, nem tudtam volna annyi embernek segítségére lenni, hogy megszabaduljon fájdalmaitól, s letörölheti a könnyeit, stb.

23 év alatt írtam tizenegy könyvet, sok-sok újságban írhattam cikkeket, s írtak rólam, előadásokat tartottam kis hazánk sok-sok városában, falujában, a környező országokban. De Kanadában, dél- és észak Amerikában, Ausztráliában...stb. Sok tv-ben ismertethettem tapasztalataimat, 23 könyvemet. Kitüntetést kaptam úgy a Természetgyógyász Uniótól, (1997), mint a Természetgyógyász Kamarától, (2003) s városom vezetőitől is 2007-ben. Mindezt köszönöm a jó Istennek, s nagyon hálás vagyok érte, hogy kicsiny eszköze lehettem szent kezében hosszú évek alatt. Mégis a legnagyobb vágyam az, hogy eljuthassak abba az országba, amit megígért Jézus tanítványainak: Elmegyek és helyet készítek néktek,... s ismét eljövök és magamhoz viszlek titeket, hogy ahol én vagyok Ti is ott legyetek. „Amely országról meg van írva János apostol által: sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”
Oda vágyom én, ahol az egyik vers szerint: „mindig ifjak és szépek maradunk.”


Feketéné Bokor Katalin
természetgyógyász-tanácsadó,
fitoterapeuta, lelkigondozó
email: iregina@vnet.hu
weblapok: www.bokorkatalin.hu
www.emmausi-ut.weboldala.net
Tel: 06-30-265-0734. 06-25-272-893.

Az interjút Zelina György készítette, megjelent A természet ereje című kötetben az Andalúz Kiadó gondozásában.

Képek:
Clare Bloomfield - FreeDigitalPhotos.net
David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9785 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x