Amikor ok nélkül marad el a menstruáció
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor ok nélkül marad el a menstruáció

Amikor ok nélkül marad el a menstruáció

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

Bár ma már nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat lehet kapni, de a mellékhatások és következmények bizonytalanok. A természetgyógyászati kezelés segíthet helyrehozni akár az évek múltán jelentkező problémákat is. Balázs István természetgyógyász rovata. 


Rendezvénynaptár
„Viki vagyok, 24 éves. Tizennyolc éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, előbb nem akartam terhelni vele a szervezetem. A nőgyógyász el is küldött vérvételre, hogy fel tudja írni a legmegfelelőbbet, bár nem tudom, ez mennyire befolyásolja a dolgot. A lényeg, hogy az SZTK-ban voltam, és mire megkaptam az eredményt, már egy másik orvos volt a rendelőben. Felírt nekem egy olyan gyógyszert, amit akkor még kapni sem lehetett nálunk a patikában. Ez fogamzásgátló volt, alacsony hormontartalommal. Mellékhatásként elkezdtek nőni a melleim, és az elején nagyon érzékenyek voltak mindenre. Ez szerencsére hamar elmúlt. Innentől számítva kb. öt évig szedtem rendszeresen, mindenféle mellékhatás nélkül. A menstruációm rendre megjött, fájásaim sem voltak. A gyógyszer szedése előtt volt olyan alkalom, amikor kimaradt egy hónapot, és időnként fájt a hasam vagy a derekam. Nagyon komoly fájdalmaim csak egy-két alkalommal voltak.


Öt év után viszont kezdődtek a mellékhatások, kezdett besokallni a szervezetem a gyógyszertől. Két menstruáció között pecsételő vérzésem volt, ami nagyon zavart. Ezért el is mentem a nőgyógyászhoz, de erre nem igazán kaptam választ, csak annyit, hogy ez előfordul, és ha nagyon zavar, menjek vissza a következő hónapban. Vissza is mentem, de egy másik orvoshoz. Felírt egy másik fajtát, hogy onnantól azt szedjem. Ez állítólag hormonmentes fogamzásgátló. A pecsételő vérzésem elmúlt, viszont rendszeresen feszültnek, idegesnek éreztem magam, ami nagyban kihatott a mindennapi közérzetemre. Ezért úgy döntöttem, teljesen abbahagyom a tabletta szedését, és visszatérünk párommal az óvszeres védekezéshez. Viszont ezután jött a feketeleves. 2008. novemberében hagytam abba a gyógyszer szedését, majd decemberben meg is jött rendesen a menstruációm. Ezután januárban már csak jóval később a szokásosnál. Ekkor még nem aggódtam, majd februárban teljesen elmaradt, ezért márciusban el is mentem a nőgyógyászatra. Azt mondta az orvos, hogy cisztát lát a méhemben, de ne aggódjak, mert nem nagy, nem kell műteni. Az elmaradt menstruációmra pedig azt mondta, hogy menjek vissza később, jelenleg még nem akar felírni nekem hormonkezelést. Sajnos nem csak ennyi volt a mellékhatás. Elkezdtem hízni, főleg hastájékra, és az arcom is egyre inkább pattanásossá vált az állam környékén, s persze nem jött meg egyáltalán a menstruációm.


Nos, én nem mentem vissza. Márciusban megjött magától, majd elmaradt teljesen. Május-június környékén kezdtem el Balázs Istvánhoz (természetgyógyász, reflexológus) járni, heti rendszerességgel. Felírt nekem gyógytea-keveréket, ami szörnyű rossz ízű, de elkezdtem inni rendszeresen. Augusztusra meg is lett az eredménye a sok kínszenvedésnek, mert István minden kezelés alkalmával "megkínzott". Augusztusban végre megjött rendesen. Miután elhagytam a teát és a kezeléseket, egy kisebb malőr következett, megint nem jött meg rendesen, kimaradt. Visszamentem Istvánhoz, és újra kezdtem inni a teákat. Most elég volt egy hónap is ahhoz, hogy normalizálódjon a helyzet. Igaz, hogy nem nagy intenzitással jött meg, de megjött, és a következő hónapban ismét.

Jelenleg még iszom a teát, és időnként járok még kezelésre, de elmondhatom, hogy három hónapja megjön rendesen a menstruációm, végre. :)

Az biztos, hogy ennyi szenvedés és kezelés után soha többé nem fogok szedni fogamzásgátlót. Ha elölről kezdhetném, akkor el sem kezdeném a tabletták szedését!”


Balázs István
okleveles természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu

Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
BrandonSigma - FreeDigitalPhotos.net 
 
[ 4094 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x