Amikor ok nélkül marad el a menstruáció
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor ok nélkül marad el a menstruáció

Amikor ok nélkül marad el a menstruáció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Bár ma már nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat lehet kapni, de a mellékhatások és következmények bizonytalanok. A természetgyógyászati kezelés segíthet helyrehozni akár az évek múltán jelentkező problémákat is. Balázs István természetgyógyász rovata. 

„Viki vagyok, 24 éves. Tizennyolc éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, előbb nem akartam terhelni vele a szervezetem. A nőgyógyász el is küldött vérvételre, hogy fel tudja írni a legmegfelelőbbet, bár nem tudom, ez mennyire befolyásolja a dolgot. A lényeg, hogy az SZTK-ban voltam, és mire megkaptam az eredményt, már egy másik orvos volt a rendelőben. Felírt nekem egy olyan gyógyszert, amit akkor még kapni sem lehetett nálunk a patikában. Ez fogamzásgátló volt, alacsony hormontartalommal. Mellékhatásként elkezdtek nőni a melleim, és az elején nagyon érzékenyek voltak mindenre. Ez szerencsére hamar elmúlt. Innentől számítva kb. öt évig szedtem rendszeresen, mindenféle mellékhatás nélkül. A menstruációm rendre megjött, fájásaim sem voltak. A gyógyszer szedése előtt volt olyan alkalom, amikor kimaradt egy hónapot, és időnként fájt a hasam vagy a derekam. Nagyon komoly fájdalmaim csak egy-két alkalommal voltak.


Öt év után viszont kezdődtek a mellékhatások, kezdett besokallni a szervezetem a gyógyszertől. Két menstruáció között pecsételő vérzésem volt, ami nagyon zavart. Ezért el is mentem a nőgyógyászhoz, de erre nem igazán kaptam választ, csak annyit, hogy ez előfordul, és ha nagyon zavar, menjek vissza a következő hónapban. Vissza is mentem, de egy másik orvoshoz. Felírt egy másik fajtát, hogy onnantól azt szedjem. Ez állítólag hormonmentes fogamzásgátló. A pecsételő vérzésem elmúlt, viszont rendszeresen feszültnek, idegesnek éreztem magam, ami nagyban kihatott a mindennapi közérzetemre. Ezért úgy döntöttem, teljesen abbahagyom a tabletta szedését, és visszatérünk párommal az óvszeres védekezéshez. Viszont ezután jött a feketeleves. 2008. novemberében hagytam abba a gyógyszer szedését, majd decemberben meg is jött rendesen a menstruációm. Ezután januárban már csak jóval később a szokásosnál. Ekkor még nem aggódtam, majd februárban teljesen elmaradt, ezért márciusban el is mentem a nőgyógyászatra. Azt mondta az orvos, hogy cisztát lát a méhemben, de ne aggódjak, mert nem nagy, nem kell műteni. Az elmaradt menstruációmra pedig azt mondta, hogy menjek vissza később, jelenleg még nem akar felírni nekem hormonkezelést. Sajnos nem csak ennyi volt a mellékhatás. Elkezdtem hízni, főleg hastájékra, és az arcom is egyre inkább pattanásossá vált az állam környékén, s persze nem jött meg egyáltalán a menstruációm.


Nos, én nem mentem vissza. Márciusban megjött magától, majd elmaradt teljesen. Május-június környékén kezdtem el Balázs Istvánhoz (természetgyógyász, reflexológus) járni, heti rendszerességgel. Felírt nekem gyógytea-keveréket, ami szörnyű rossz ízű, de elkezdtem inni rendszeresen. Augusztusra meg is lett az eredménye a sok kínszenvedésnek, mert István minden kezelés alkalmával "megkínzott". Augusztusban végre megjött rendesen. Miután elhagytam a teát és a kezeléseket, egy kisebb malőr következett, megint nem jött meg rendesen, kimaradt. Visszamentem Istvánhoz, és újra kezdtem inni a teákat. Most elég volt egy hónap is ahhoz, hogy normalizálódjon a helyzet. Igaz, hogy nem nagy intenzitással jött meg, de megjött, és a következő hónapban ismét.

Jelenleg még iszom a teát, és időnként járok még kezelésre, de elmondhatom, hogy három hónapja megjön rendesen a menstruációm, végre. :)

Az biztos, hogy ennyi szenvedés és kezelés után soha többé nem fogok szedni fogamzásgátlót. Ha elölről kezdhetném, akkor el sem kezdeném a tabletták szedését!”


Balázs István
okleveles természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu

Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
BrandonSigma - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x